Son Dakika Haberler

İbrahim Arıcı

İbrahim Arıcı

​Ünlü başkan ister miyiz?

14 Thursday 2023
Seçim sürecine yavaş yavaş giriyoruz. Cumhur İttifakı’nda yer alan belediyeler çalışmalarını, projelerini ortaya koyarken, Millet İttifakı’nda ki belediyelerde şimdilik koltuk planları yapılıyor. Geçtiğimiz haftalarda CHP’nin “Konya’da iyi bir aday gösterirsek Konya’yı alabiliriz” söylemi çok dikkat çekmişti. Kemal Kılıçdaroğlu’nun bu özgüvenine! hayran kalmıştım. Her ne kadar gündem değiştirme çabası olarak görülse de yine de takdir ettim. Peki bu iyi aday kim olabilir diye epey kafa yordum. Konya’yı bilen, Konya kamuoyunun CHP’li bile olsa sevdiği, hürmet ettiği, saydığı biri var mı? Geçmişte bu şehre çok emek vermiş, yaptıklarıyla hafızalara kazınmış biri. Şehrin dertleriyle dertlenen, şehrin büyümesi ve gelişmesinde emeği olan biri. Evet çok düşündüm, sordum, soruşturdum lakin öyle bir isim bulamadım. Lütfen varsa bana ulaşın. Diğer taraftan CHP’ye yakınlığıyla bilinen Gazeteci Barış Yarkadaş’ın İyi Parti’nin Konya Büyükşehir Belediye Başkan adayının Milletvekili Ünal Karaman olacak iddiası da  çok konuşuldu. Olursa nasıl olur? Ünal Karaman’a “sayın başkan beni Araplar Mahallesine atıver” desem, yada “Kalfalara bir gitsek” desem bilir mi? “Başkanım Aydınlıkevler’de  bir sıkıntımız var” diye şikayette bulunsam. “Başkanım Medrese tarafına park istiyoruz” desem. “Bizim Aşkan’a güzel bir yol yapın” desem. Tüm bunlara karşılık acaba sayın Karaman bu mahalleleri bilir mi? Sanmıyorum çünkü her ne kadar Konyalı olsa da Konya’da yaşamadığını biliyoruz. Ayrıca şehircilikten gelmemiş, tecrübe edinmemiş bir ismi sadece ünlü olduğu için aday yapmakta bana biraz tuhaf geliyor. “Hadi yine iyisiniz belediyecilikten almasa da tanınmış bir belediye başkanınız var” mı diyecekler. Umarım yanlık kulis bilgisidir diye ümit ediyorum. Konya belediyecilikte hep şanslı olmuştur. Hep yaptıklarıyla anılmış, yolsuzluğa bulaşmamış, polemiklere girmemiş, koltuk kavgasına tutuşmamış  ve hepsi şehre iz bırakmış isimler. Allah hepsinden razı olsun. Bugün Konya’nın yaşanabilir şehir olmasında hepsinin büyük emekleri var.  Onun için seçilemeseler bile Konya gibi binlerce yıllık tarihi  geçmişi olan, Selçuklu’y abaşkentlik yapmış, Anadolu’nun bu güzide  şehrine lütfen  ciddi adaylar çıkarın olmaz mı? Eyvallah…

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English