Son Dakika Haberler

İbrahim Arıcı

İbrahim Arıcı

​Telefon terörü!

12 Monday 2024

Hayatımızın her anı kameraya alınıyor. Şehir kameralarından mobeselere, Güvenlik kameralarından şahsi çekimlere artık her anımız kayıt altında. Artık hiçbir cinayet, hırsızlık, taciz vb. gibi suçlar   sonuçsuz kalmadığı gibi en güçlü delil olarak mahkemelere sunuluyor. Bu durum tabi ki güvenlik açısından çok önemli ve değerli. Her ne kadar bu suçlar kameralara rağmen engellenemiyor olsa da sonuçta kimin nasıl yaptığını ortaya çıkarıyor. Aslına bakarsanız benim rahatsızlığım bu kameralardan ziyade olur olmadık her yerde cep telefonlarının çıkarılıp çekim yapılması. Sadece kadınlara özel yapılan nişan kına merasimlerinde oynayan kim varsa çekip görüntülerin sosyal medyada paylaşmasını nasıl izah edeceğiz? Kına olduğu için sadece kadınların içeriye alındığı, kadın garsonların tercih edildiği, kadın sanatçı yada banttan müziklerin tercih edilen bir yerde çekim yapıp bunu sosyal medyasında yayınlayan ileri zeka! kullanıcıların sayısı az değil.  Ev hallerimizi çeken evin akıllı! çocukları çok meşhur bu aralar. Özellikle gençlerin bu anlamda hiç hassasiyet göstermediklerini üzülerek görüyoruz. Sadece bununla sınırlı değil. Hastanede çekim yapanların gayesi ne olabilir? En küçük bir olayda telefonlara sarılanları anlamış değilim. Bir haber için bir okul bahçesine gitmiştik. Okul müdürü tarafından davetli olduğumuz halde bir öğretmenin tepkisiyle karşılaştık. Henüz çekime başlamamış ve muhatabımızı beklerken daha meramımızı anlatamadan o öğretmenin cep telefonunu çıkarıp bize doğrultup çekim yapmaya başlamasını şaşkınlıkla izledik. Elinde kamera olan ama çekim yapmak için gerekli izni bekleyen bizlerin bir öğretmen tarafından telefon tacizine maruz kalmamız tam bir ironiydi. Diğer taraftan sınıfta öğretmeni, camide imamı,  toplantıda iş arkadaşlarını kayda alan hangi akılla bunu yapıyor? Bana göre bu bir kamera terörü. Kimsenin özeli kalmadı. Herkes cep telefonu ile özelimizi çekebiliyor ve buna müdahale edemiyoruz. Binamızı, arabamızı,  çocuğumuzu çeken birine tepki bile veremiyoruz artık. O değil de yaptığı rezilliği kamera alanlar ayrı bir araştırma konusu.  Trafikte yaptığı tehlikeli sürüşü çekenler, Birilerini darp edenler, tacizciler vs. Bu kamera teröründen nasıl kurtulacağız inanın bilemiyorum. Eyvallah… 

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English