Son Dakika Haberler

İbrahim Arıcı

İbrahim Arıcı

​Silahlanıyoruz!

31 Monday 2023
Geçtiğimiz günlerde hem haber bültenlerine hem sosyal medyada büyük infial uyandıran görüntüleri izledik. Bir tekel bayine giren silahlı kişiler 2 kişiyi öldürüp gittiler. İnsan hayatı ne kadar ucuz değil mi? Aralarında ne vardı? bu insanlar kimdi? Bunların hiç önemi yok insan hayatının yanında. Yolda yürüyorsunuz aniden biri karşınıza çıkıyor silah çekiyor, bıçak sallıyor ve hayatınız bazen hiç tanımadığınız bir tarafından sona eriyor. Hatırlar mısınız bilmiyorum ama 10 yıl kadar önceydi Konya’da bir cinayet işlenmişti. Cinayetin sebebini duyunca biz hayatı tesadüfen yaşıyoruz dedim. 2 genç hapishanede ki arkadaşlarının yayına girebilmek için yolda hiç tanımadıkları birini bıçaklamış. Savunmalarında sadece yaralamak istediklerini ancak vatandaş eğilince bıçağın kalbine geldiğini söylediler. Vah ki vah. Yolda yürürken tanımadığımız insanın saldırısına uğruyoruz. O gün hayaller kurduk belki de. Yeni doğacak çocuğumuzun mutluluğunu yaşıyoruz yada evlilik hayalleri kuruyoruz. Yeni iş planları yapıyor, belki de en sevdiğimiz insanla buluşmaya gidiyoruz. Rızkımızı bekliyoruz iş yerinde yada rızkımız için koşuyoruz. Bir namaz vakti huzura yürüyoruz. Birden çıkıyor karşımıza birileri tüm hayallerimizi, umutlarımızı, sorumluluğumuz olan herkesi yıkıp geçiyor. Hak edecek ne yaptım ki diyoruz kendi kendimize. 16 yaşında ki oğlumu belirli saatlerden sonra dışarı göndermiyorum. Çünkü biliyorum ki artık tehlikedeyiz. 3-5 genç bir araya gelince ellerinde ki bıçakları sallamaya başlıyor. Aileden bir sevgi görmemiş, toplum onu eğitmemiş, bir değer verilmemiş psikolojik sorunlarını bizim üzerimizden çözmeye çalışmalarından korkuyorum.  Mobil olarak görev yapan bekçilerimize çok iş düşüyor bu anlamda. Özellikle parklarda yada şüpheli yerlerde dolaşan gençlerin mutlaka aranması gerek. Bıçak taşımanın hukuksal bir yaptırımı bilmiyorum ama mutlaka olmalı. Üzerinde bıçak gezdiren kişiyi açıkçası çok masum olarak görmüyorum. Sorsanız herkes kendini savunmak için taşıyor. Diğer taraftan herkeste silah var. Bu kadar kişi, bu kadar silahı nereden alıyor? Hangi gerekçe ile bunlara silah ruhsatı veriliyor yada ruhsatsız silahları nereden, nasıl temin ediyorlar? Hayatların bu kadar ucuz olduğu dönemdeyiz maalesef. Eyvallah…

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English