Son Dakika Haberler

İbrahim Arıcı

İbrahim Arıcı

​SEÇİM 2. TURA KALIR MI?

01 Monday 2023
Anketler havada uçuşuyor. Kimi 10 puan fark var derken kimi anketçiler 2-3 puandan bahsediyor. Ancak yapılan tüm anketlerde Cumhur İttifakı ya ilk turda seçilecek yada Cumhur ittifakı önde bitirse de seçim 2. Tura kalacak. Son anketlerde (daha önceki seçimleri en yakın bilen anketler) hiçbirinde Millet ittifakını önde göstermiyor. Tabi CHP seçmeninin Muharrem İnce’ye tepkisi bundan. Sanatçısı, sunucusu, tiyatrocusu, şarkıcısı ne kadar CHP’li varsa mektup atıp çağrı yapıyor. Gel Muharrem diyenler yapma Muharrem demeye başladı. Davutoğlu ve Babacan’a güzellemeler yapan, onları demokrasinin adamları gören mahalle sakinleri kendi mahallesinden ayrılanlara ateş püskürüyor. Muharrem İnce’nin alacağı 3 puanın kendilerine kaybettireceğini düşünüyorlar. Şayet kaybederlerse günah keçisi şimdiden belli. Cumhur İttifakı her geçen gün toparlanıyor. Erdoğan’ın 2023 Türkiye Yüzyılı olacak dediğinde bunun bir sözden öteye geçmeyeceğini düşünenler yanıldı. Türkiye’nin tüm kritik yatırımları tek tek hayata geçiriliyor. Togg, Milli Muharip Uçağı, Dünyanın ilk SİHA gemisi TCG Anadolu, Kızıl Elma, doğalgaz, nükleer santral vs. Tüm bu devasa hizmetleri gören seçmenin soğan siyasetine iktidarı kurban etmeyeceğine inanıyorum. 300 Milyar Dolar hayali paraya, kimsenin bilemediği güçlendirilmiş parlamenter sisteme, her eve tam altına seçmen ne kadar itimat edecek? Gelelim Konya’ya. Konya’da AK Parti’nin açık ara bir oy alacağı aşikar. MHP’nin de oylarında bir artış gözlemliyorum. Milletvekili sayısına yansır mı bu artış? 1 Milletvekili daha fazla çıkaracağı kanaatindeyim açıkçası. CHP’nin 2 vekili koruyacağını ama İyi Parti’nin bıçak sırtında olduğunu düşünüyorum.  1 vekil çıkarması muhtemel ancak çıkaramazsa da çok şaşırmam. Yüzde 13 oylardan yüzde 6,5 lara kadar düşen oyların Konya’da da yansıması oldu. İlk sıradaki Ünal Karaman’ın “Benim Konya’ya değil, Konya’nın bana ihtiyacı var” sözü de cabası. Yeniden Refah diyenlerin sayısı da az değil. Vekil alabilir mi? İşte orası muallak. Söylemden, eyleme Millet İttifakında erime devam ederken son yaptığı ataklarla Cumhur İttifakı seçmene güven vermeye devam ediyor. Bu hızla seçim 2. Tura kalacağa benzemiyor. Haydi hayırlı diyelim. Eyvallah…
 

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English