Son Dakika Haberler

Nurettin Bay

Nurettin Bay

​Sarı fırtınadan kimler savrulacak?

07 Aralık 2018
Dünyada dengeler, Osmanlı Devletinin zayıflamasıyla bozuldu. Var olma mücadelesi veren oluşumlarla, “yeni süper güç ben olayım” sevdasındaki tüm devletler pastadan pay alma mücadelesine giriştiler. 

O pay için herkes Osmanlı’ya saldırdı. Osmanlı bir taraftan yedi düvel ile savaşırken diğer taraftan o yedi düvelin cesaretlendirdiği kendi bünyesindeki oluşumlarla uğraştı. İçeride de hainler boş durmadı. Osmanlı yedi düvel ile  birlikte yetmiş bela ile uğraştı. 

Birinci Cihan harbi hem Osmanlı’yı parçalama hem de dünyayı paylaşma savaşı oldu. Dünya devleti olma yarışını İngiltere kazandı ancak bu üstünlük fazla sürmedi. Savaşın rövanşı olarak da değerlendirilebilecek İkinci Cihan Harbinde İngiltere ancak Amerika’nın yardımıyla galip gelebildi. İki cihan harbi sonunda zayıf düşen Avrupa, üstünlüğü Atlantik ötesine bırakmak zorunda kaldı. 

20. yüzyılın tamda ortasında başlayan ABD hegemonyası halen devam ediyor. Bir süreliğine SSCB bu hegemonyaya kısmen ortak olduysa da 1990’dan itibaren ABD dünyanın tek süper gücü oldu. 600 yıllık Osmanlı hâkimiyetinden sonra dünyanın direksiyonuna ABD geçti. 

Dünyaya yüzyıllar boyu hükmeden Osmanlı başarısının büyük bölümünü adil yönetim sistemine borçlu. Osmanlı ırkına, rengine, dinine, mezhebine bakmadan- ayrım yapmadan dünyayı yönetmeye çalıştı. Tüm renkler, tüm diller o büyük medeniyette özgürce yaşama şansı buldu. 

Şimdi başta Osmanlı tebası olan topluluklar olmak üzere tüm dünya milletleri o adaleti arıyor. Amerika Birleşik Devletleri dünyayı adalet öncelikli değil, menfaat öncelikli yönetmeye çalışıyor. Menfaatlerini korumada ise her türlü ırkçılığı silah olarak kullanıyor. Kimi bölgelerde dil ırkçılığını, kimi bölgelerde din ırkçılığını, kimi bölgelerde mezhep ırkçılığını körüklüyor. Daha yetmedi, aşiret, boy ve aile ırkçılığına başvuruyor. Başta PKK-PYD olmak üzere dünyadaki tüm terör örgütleri, Amerika Derin İstihbaratının maşası durumunda. Başta Yemen ve Suriye’de olmak üzere devam eden savaşlara, vekâlet savaşları denmesinin sebebi de bu… Her terör örgütünün beslendiği derin bir güç, derin bir devlet var. 

Gözünü “menfaatin” kör ettiği Amerika, Allah’ın uygun görmediği bir yöntemle varlığını sürdürürken, dünyanın kan gölüne dönmesinden zerre miktarda ıstırap duymuyor. Şimdiye kadar tüm zulmünü İslam topraklarında uygulayan ve bu yöntemle de yolunu bulan ABD, buradaki kaynaklardan tam beslenemediğinden dolayı sağa sola çarpmaya başladı. Gâh Çin’e, gâh Rusya’ya, gâh İran’a, gâh Türkiye’ye çarpan Amerika, rotasını iyice kaybetmiş olmalı ki son aylarda medeniyet partneri Avrupa’ya da parmak sallamaya başladı. 

İşin özeti, iki cihan harbinden sonra oluşan adaletsiz ve merhametsiz yapı yolun sonuna geldiğinin farkında. “Avrupa kendi ordusunu kurmalı” diyen Fransa lideri Macron’a, sarı yelekliler kılıfı ile ders vermeye çalışan ABD’nin, yakın dönemde benzer uygulamalarla dünyanın diğer bölgelerine de sarkacağından emin olabilirsiniz. Oluşan Sarı Fırtına’dan bir çok devlet savrulacak gibi. 

Eeeee, ne diyelim. Bizden uzak olsunlar. Birbirlerinden bulsunlar. Şüphesiz ki Allah intikam sahibidir. 

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • Alaattin

    Cenap allah her şeye kadirdir

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English