Son Dakika Haberler

Ali Günaydın

Ali Günaydın

​Rahmet ayında rahmetten uzak kalmak

16 Mayıs 2019
Sayılı günler olan bir rahmet ayı ramazanın ortasına gelmiş bulunuyoruz. Başı rahmet, ortası mağfiret ve sonu da cehennemden kurtuluş olarak müjdelenen kutlu ayın rahmet bölümü bitti, mağfiret günlerine geldik.

Müslümanlar maddi ve manevi olarak gücünün yettiğince Allah’ın (CC) rızasını kazanmak için ellerinden geleni yapma gayreti içerisindeler. Allah (CC) ibadetlerimizin karşılığını cennet olarak ihsan eylesin.

İslam alemi duraklama ve çöküş dönemine gireli yaklaşık dört asırdan beri özellikle manevi duyguların zirve yaptığı zamanlarda ve özellikle ramazan ayında ins ve cin şeytanlarının yoğun saldırılarına maruz kalmaktadır. Gelenek bu ramazanda da bozulmadı. Mel’un İsrail’in Gazze’ye saldırısıyla oruca başladık. Sonra muhtelif bölgelerden Müslümanların katledildiği, zulme maruz kaldıklarına dair haberlerle buruk bir atmosfere girdik. Her zaman olduğu gibi işi Allah’a havale ederek teselli bulmaya çalışıyoruz. Böyle olmamalıydık.

Kur’ân ahkamı, Âlemlere rahmet olarak gönderilen Hz. Peygamberin güzel ahlakı hayatımıza hakim olmadığı müddetçe sıkıntılarımız asla bitmeyecek.

Cennet kapılarının açılışı, cehennem kapılarının kapanışı ve şeytanların zincire vuruluşu mü’minlerin tavır ve davranışlarına bağlıdır. Söz konusu yücelikler bütün azalarımızla orucun hakkını vermekten, Allâh (CC) görüyormuşçasına yaşamaktan geçmektedir.

Ramazan boyunca Kur’anı hatmeden, mukabeleler okuyan, hatimle teravih namazı kılarak Allah’a yakın olmaya çalışan Müslümanlarda ne yazık ki iş şekilde kalmaktadır. “Mü’minler ancak kardeştirler…”(Hucurât 49/10) fermanı ilahisi bütün islam diyarında lafta kalmaktadır.

Samimiyetle Allah’ın (CC) razı olacağı ameller işlemek yerine, kişinin kendini tatmin etmesi ve insanların övgüsüne layık olmaya çalışması gibi bir garabet yaşıyoruz. Allah’ın kınamasından çekinmek yerine, insanların kınamasını önemser hale geldik. Ne derler putuna teslim olduk.

Dünyevi, siyasi emellerimizi maalesef dinimizin önüne geçirdik. İhlas ve samimiyetten uzak ibadetlerimiz şekilden ibaret kaldın. Neticede ise Allâh (CC) mü’minlerden heybeti kaldırdı. İslam düşmanları artık Müslümanlardan korkmadığı gibi insan yerine de koymuyorlar maalesef.

Avamdan havassa her kesimde baş gösteren kısır çekişmeler şeytanı ve avanelerini sevindiriyor. Herkes hakikatin merkezine kendini koymuş olup, kafasına, mantığına uymayanı ötekileştirme çabasında. Hakem Kur’ân ve sünneti seniyye değil maalesef. Herkes kendini lâ yüs’el-sorgulanamaz kabul ettiğinden eleştiriye tahammül yok. Oysa hayatımıza gerçekten Kur’ân ve sünnet hakim olsaydı durum çok başka olurdu. Zira Kur’ân en doğru olana götürür. Kişiyi aziz kılar. Karanlıklardan aydınlıklara çıkarır. Hz. Peygamber (SAV)’in rehberliğinde yerimize sağlam basar, düşmanlarımıza korku salardık. Allâh için birbirimizi seven, sayan kardeşler olurduk. Birimiz hepimiz, hepimiz birimiz anlayışıyla kenetlenir ve mukaddesat düşmanlarına korku salardık. Vehn-dünyaperestlik duygusuna yenik düşmezdik.

İslahı mümkün olmayacak derecede cehalet karanlığına bürünmüş, insanlıktan çıkmış bir toplumdan 14 Asır önce dünyaya meydan okuyacak kahramanların ortaya çıkışı Yüce Kitabımız Kur’ân ve onu hayata aktaran Hz. Peygamber sayesinde olmuştur. Bugün de aynısının olmasına hiçbir engel yok. Zira Kur’ân parçalanmış gönülleri birleştirdi. Kalpler onunla sevgi ve merhamete büründü. Bu alçak alemden, ebediyete yükseltti. İnsan olmanın erdemliğini gönüllere nakşetti. Dünyayı sevenler kadar şehadete aşık bir toplum oluşturdu. Hayatta iken cenneti görürcesine dünyayı elinin tersiyle iten iman abideleri yetiştirdi…

Zamanımızda da aynı çağrıya teslim olduğumuzda her şey çok değişecek ve islamın izzeti ortaya çıkacaktır. Hak ve hakikate teslim olanlara selam olsun.

Bu ramazanı şerifimiz yeni dirilişlere vesile olsun. Akabindeki bayram sevincimiz ümmet olarak daim olsun.



Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English