Son Dakika Haberler

Sinan Burhan

Sinan Burhan

​''Putin’e sadece gülüyorum...''

19 Saturday 2015

Başbakanımızla Brüksel’deydik. Sayın, Davutoğlu dönüşte biz gazetecilere önemli açıklamalarda bulundu.

En önemli açıklamaları Rusya krizine ilişkindi.

Putin’in tavırları Başbakan’a komik geliyor.

“Putin ergen delikanlı gibi… Dün başka bugün başka konuşuyor. Bundan bir ay önce Türkiye ile ilgili eleştiri yapmıyordu. Şimdi çıkmış Türkiye’de irtica var diyor. Ardından Atatürk istismarı yaparak bir yere mesaj vermeye çalışıyor.

Ülkemizle ilgili çocukça laflar ediyor. Ona bakıp sadece gülüyorum…”

Başbakan Rusya’nın önemli bir ülke olduğunu da belirterek “dostluk sürmeli” diyor.

Başbakanın gündeminde AB de vardı. Nitekim bu ziyarette onun için yapılmıştı ve nihayet AB 17. başlık olarak ekonomi başlığının görüşmeleri başladı.

Başbakan asıl güvenlik başlığının gündeme alınmasını bekliyor. Ülkemizde bölgede ve Avrupa’da yaşanan gelişmelerin bu başlığı zorunlu kılacağını belirtiyor.

Başbakan Başika kampı konusuna da girdi. Türkiye’nin güvenliğinin Suriye’den Irak’tan ayrı düşünülemeyeceğini belirterek, “Son günlerde bu konuyu gündeme getirenlerin üçüncü ülkeler olduğunu biliyoruz” dedi.

DAEŞ konusuna da değinen Davutoğlu, “Bu örgüt Arapları, Türkmenleri öldürüyor, bölgede bir katliam yapıyor, Rusya madem teröre karşı neden DAEŞ’i bombalamıyor, neden sadece Türkmenleri bombalıyor, Rusya’nın bu açıklamaları samimi değil…”

Sur’da ve Cizre’deki gelişmelere de değinen Başbakan, “Hendek siyaseti bitecek, o hendekler teker teker kapatılacak, son terörist temizleninceye kadar operasyon sürmeli, bölgeyi Suriye’ye çevirmeye çalışıyor PKK…”

“Ancak devletin kudreti bu tezgâhı yerle bir edecektir” diyen Başbakan aynı zamanda özgürlüklere de büyük önem vereceklerinin altını çiziyor.

Son olarak Şeb-i Arus törenlerinde ülkemize ve bölgeye bir barış mesajı verip, veremeyecekleri konusunu sordum. “Şeb-i Arus’un kendisi zaten bir nevi barış demektir” diyerek ülkemizde ve bölgede Mevlana’nın sevgi ve kardeşlik anlayışının hâkim olması gerektiğini belirtti.

Başbakan’a İsrail ile bir anlaşma olup olmadığını sorma imkânı olmadı çünkü bu konu henüz gündeme düşmemişti. O nedenle Başbakanlık kaynaklarına sorduk, Başbakanlık yetkilileri: “İsrail’le görüşmeler bir süredir yapılmaktaydı. İki ülke arasında varılmış nihai bir mutabakat olmamakla birlikte görüşmeler olumlu bir şekilde devam etmektedir” açıklamasında bulundular.

 

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English