Son Dakika Haberler

Sinan Burhan

Sinan Burhan

​Paris, Ankara ve İsrail’in katliamlarını birlikte kınayalım mı?

17 Tuesday 2015

G-20 zirvesi başlamadan hemen önce gelen haber dünyanın gündemini alt üst etti. Türk Devleti görkemli bir biçimde bu zirveye hazırlanmıştı. Gelen haber hem Türkiye’nin hem de G-20 ülkelerinin gündemini değiştirdi. Bu terör olayı kendi gündemini dayattı.

Peşinen yazayım bu katliamı kınıyorum. Hiçbir gerekçe masum insanların ölmesine neden olamaz. Din adına yapılan bu katliam her şeyden önce Müslümanlara zarar veriyor. Meselenin ilk yönü bu.

Tamam bu Paris katliamını kınayalım kınamasına da. Ya bu katliam neden ortaya çıktı. Bu konuyu girmeyelim mi? Neden İslam Dünyası sürekli kan ağlıyor, neden sürekli zulme uğruyor ?

Ankara’da patlama meydana geldi. Yüzlerce vatandaşımız öldü. Bu vatandaşlarımız ölünce Batılı sözde dostlarımızın gıkı çıkmadı. Kimse kınamadı. Kınayanlar da usulen kınadılar. Müslüman Türk’ün canı kıymetsiz mi? Ölen Müslüman olunca Batı kör ve sağır kalıyor. Ülkemiz yaklaşık 40 yıldır terörle mücadele ediyor. Bu mücadelede neden batılıların sesi çıkmıyor. Hadi ses çıkarmayı bırakın, teröre neden destek veriyorlar. PKK’nın silahı Batılılardan. HDP siyasetine başta Fransa ve Almanya olmak üzere ABD destek veriyor. Bu terör nedeniyle 50 bini aşkın vatandaşımız öldü. Kimsenin gıkı çıkmadı. Bu ikiyüzlülükle nereye varacağız.

İsrail katil bir devlet. Sürekli Filistinli mazlumları öldürüyor. Ellerinde sapanlarla bu katil devletin askerlerine cevap vermeye çalışan Filistinli çocukların gözyaşını kim dindirecek. Sapanlarında taşı bile olmayan mazlum milleti katleden İsrail Devletini kim kınayacak. Her gün Mescid-i Aksa’yı kirli ayakları ile kirleten İsrail askerlerini kim kınayacak. İsrail bu katliamı sürdürürse onu destekleyen Batı huzur bulabilir mi ?

Irak’ı işgal eden ABD, 20 yıldır bölgeye huzur getirmedi. Sözde Saddam Hüseyin’i diktatör olmakla suçlayanlar, bölgeye huzur getireceğiz, demokrasi getireceğiz diyenlerin adi birer yalancı olduklarını yaşadıklarımız bize öğretti. Evlerini terk edenler, işlerini terk edenler, çocuklarını terk edenler ne olacak ?

Bir milyonu aşkın insanımız öldürüldü. On binlerce kadınımıza tecavüz edildi. Kaos, kan ve gözyaşı bölgeden eksik olmadı. O nedenle Batı huzur bulamaz. Bağdat yanarsa Paris de yanar. Ankara yanarsa Londra da yanar.

Suriye’de Esat gidecek bu ülkeye barış gelecek diyenler bu ülkeyi darmadağın ettiler. Milyonlarca insan göç etti. Bir milyonu aşkın insanımız öldü. 5 milyon insan mülteci durumunda. Yurtlarını yuvalarını terk ettiler. Bu ülkede zulüm o kadar büyük ki, insanlar kendilerini Akdeniz’e atıyorlar. Akdeniz sahilleri kaç bin mazluma mezar oldu. Çocuk cesetleri kıyıya vuruyor. Zulüm kol geziyor.

Bir taraftan da Ruslar ve İran bölgeyi kan gölüne çeviriyorlar. Bu ülkede adı konulmamış savaş yaşanıyor. 3. Dünya Savaşı bu ülkede yaşanıyor. Ortadoğu’da petrol kaynakları, doğal madenler hep sömürülüyor. Bölgeye silah satışları artarak devam ediyor. Bir yandan bölgeye savaş tohumu eken Batılılar bir yanda silah satan yine Batılılar. İşin daha vahim tarafı ise, kan ve gözyaşını kendileri çıkartan Batılı yalancılar zekâmızla alay edercesine barış havarisi kesiliyorlar.

Kardeşim bırakın bu ikiyüzlüğü... Bizim Paris saldırısını kınamamızı bekliyorsunuz. Peki siz katil devlet İsrail’i kınıyor musunuz? Peki siz Katil Esat’ı kınıyor musunuz? Peki siz Katil ABD’yi kınıyor musunuz? Ben Paris saldırısını kınıyorum. İslam, barış ve kardeşlik dinidir. Bir karıncanın bile canının yanmasını kabul edemeyiz. Fransa’da ölen masum insanları öldürmek dine hizmet etmez, ancak zarar verir. Ancak Batılılar da kendilerini sorgulasınlar. Bu bölgeyi sömürmekten vazgeçsinler. Bize operasyon yapmaktan vazgeçsinler.

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English