Son Dakika Haberler

İbrahim Arıcı

İbrahim Arıcı

​Onlar hariç bayramınız kutlu olsun!

10 Wednesday 2024

Gazetecilik mesleğinin itibarını ayaklar altına aldılar. Hem de duayen dedikleri koca koca unvanları olan, adı büyük harflerle yazılan gazeteciler! Ekranlarda yer bulamayanlar şimdilerde yeni bir yola başvuruyorlar. Sosyal medya sayfası açıp ekranda söyleyemediklerini ki bunu korkudan değil daha fazla takipçi toplamak adına ağızlarını ne gelirse söylemekten kaçınmıyorlar.  Adını her duyduğumda aklıma geçmişte başörtülü öğrencilere ettiği küfürler gelen birinin sosyal medyada esip gürlediğini gördüm. Halbuki Televizyon programlarına o kadar ilahiyatçı ve din Alimini konuk aldı. Öğrenmek için değil reyting için aldığını biliyorduk ama bu sohbetlerden zerre feyz almamış. İsrail’i protesto edenlere hakaret eden ve yine Filistin’e destek verenlere yumruk atan birine “ellerine sağlık” diyen bu “salak” bu ülkede gazetecilik yapıyor. Yapıyor diyorum çünkü sosyal medya maymunlarından öteye geçemeyen paylaşımlarını görüyoruz. Bu arada “Salak” kelimesi bana ait değil. Türkiye’de “salak kimdir?” denince ilk onun adı söyleniyor. Tık alma uğruna birilerine saldırmak, sallamak, saydırmak gazetecilik değildir. Gazeteci topluma bir bakar. Toplumun hassasiyetlerini önceler.   Değerlerine saygı duyar. Bu şahıs direk ümmetin değerlerine saydıramadığı için saldıranlara “eline sağlık” demesi en az ifadeyle şerefsizlik değil midir? Gazeteciler gününün kutlandığı bu günlerde bir kez daha anlıyoruz ki bizim ahlaklı gazetecilere ihtiyacımız var. Dini dindar insanlar üzerinden, ümmeti bayraklar üzerinden yerden yere vuranların kirli zihniyetlerin 28 Şubatta eli kıçında gezerek ahkam kestiği günleri de biliriz.  Paşaları gezip şirinlik yaptığı zamanları, başörtüsü taktığı için üniversiteye alınmayan kızlarımıza ne dediği dün gibi aklımızda. Rahmetli Gazeteci – Yazar Hasan Karakaya ağabeyimiz o malum şahsa yazısında ağzının payını vermişti. Yazılarında “ne zaman adam oluruz?” yazıp hiç adam olamayan bu kişi ve onun gibiler hariç, hangi görüşten yada inançtan olursa olsun doğru, dürüst ve ahlaklı tüm gazetecilerin günü kutlu olsun. Eyvallah…

 

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English