Son Dakika Haberler

Nurettin Bay

Nurettin Bay

​Nihayet Teknik Üniversite...

29 Ocak 2016
“Ayinesi iştir kişinin, lafa bakılmaz” demiş atalarımız. Selçuk Üniversite’sinin yeni rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin’i ziyaret ettikten sonra nedense bu atasözü takıldı kafama…

Diyeceksiniz ki; “hani ne yaptı ki?”

Haklısınız. Daha dün bir, bugün iki. Ancak hoca ziyarette öyle bir müjde verdi ki, sevincimizi gizleyemedik.

Ne dedi hoca?

Şahin hoca, Teknik Üniversite için her türlü altyapının hazır olduğunu söyledi.

Şimdi de, “ne olmuş yani, Konya’nın 5 üniversitesi var, bir üniversitenin daha kurulması niye bu kadar önemli ki?” dediğinizi duyar gibi oluyorum.

Yok yok, öyle düşünmeyin. Bakın bu farklı.  Hani Selçuk bölündüğünde hepimizin hayali olan Teknik Üniversite. O zaman gerçekleşmemişti. Ziyanı yok, bugünkü haliyle Necmeddin Erbakan Üniversitesi de büyük bir işlev gerçekleştiriyor.

Ve şimdi sıra Teknik Üniversitede.

Teknik Üniversite, sanayileşen kentler için  büyük önem arz ediyor. Hele bir de Sanayi-Üniversite işbirliği sağlandığında, ilde müthiş bir sinerji doğuyor.  Başbakanımızın Konya-Mersin-Karaman bölgesini İkinci Marmara bölgesi yapacağız vaadi ile Teknik Üniversite fikrini buluşturduğumuzda, bu projenin ne kadar önemli olduğu kendiliğinden ortaya çıkmaktadır.

Prof. Dr. Mustafa Şahin, 4 yıllık rektör yardımcılığı dönemini çok iyi değerlendirmiş. Koltuğa oturduğunda, yapmayı düşündüğü projeleri hazır. İşte bu projelerden biri de Konya’ya bir teknik Üniversitesinin kazandırılması. Daha başka projeleri de var. Sırası geldiğinde onlardan da bahsedeceğiz.

Selçuk Üniversitesi, Mersin, Karaman ve Aksaray Üniversiteleri ile Konya’daki tüm Üniversitelerin anası. Doğacak yeni çocuğu Teknik Üniversiteyle birlikte 8 üniversiteye analık yapacak olan  Selçuk Üniversitesi, ülke bilimine büyük katkılar yapan amiral gemi. Şimdi bu geminin kaptanlık köşkünde usta bir yönetici var. Prof. Dr. Mustafa Şahin.

Geçen hafta başbakanlıkta yapılan ve milletvekilleriyle Konya yöneticilerinin katıldığı toplantının önemli gündem maddelerinden biri de Teknik Üniversiteydi. Kurulacak yeri belli olan, önemli oranda  teknik altyapısı da hazırlanan yeni üniversite, bu kenti büyük bir hayaliyle daha buluşturacak.

Hele bir de kentin dinamikleri, yeril otomobilin Konya’ya kazandırılmasını sağlayabilirlerse, o zaman bu kentin önünü kimse tutamaz. Son iki yazımda değindiğim yerli otomobil konusu çok önemli.  Konya-Mersin demiryolu, Yerli Otomobil, Teknik Üniversite, lojistik köy. Bunlar yeni hedeflerimiz. Ama hepsi birbiriyle ilintili. Hepsi beraber gerçekleştiğinde daha büyük anlam ifade edecekler. Hepsinin bir an önce gerçekleşmesi lazım. O zaman durmak yok, çalışmaya devam.

Nurettin Bay



 

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • Adım Bahtiytar

    Sit alanı diye 2.5 kat imar verilen Meramın ciğerine hançer gibi saplanana Akyokuş kampüsünün vebali dünya durdukça devam eder.
    Mevcudu kalifiye etmek durur da bizim şark kafamız ya bina yapar ya da ek bina. İcraat bu.
    OXFORT ve M I T ayarı bir üniversite hayali yerine ha bire ek bina misali teknik üniversite yapalım. Konyaya Konya dışından vizyoner idarecilere ihtiyaç var. Yoksa geçekondu üniversite sayısını arttırıp,taşra profesörleri yetiştirerek nerelere varılır ki.

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
  • zütü

    hazır fakülteleri böl üniversite kurduk oh ne kolay

    • Cevapla
    • Begen (2)
    • Begenme (1)
  • ibrahim kandemir

    selçuklu uçtu gitti.karatay uçusa geçti.artık sıra merama gelsin.yapın şu üniversiteyi meramın gelişmemiş yerlerine,artık meramda kalkınsın.hakkaten gödene tarafları çok mahrum.yapın oraya uçusa geçsin oralar

    • Cevapla
    • Begen (1)
    • Begenme (1)
  • nermin can

    meramı gödeneyi köy görüntüsünden kurtarıp geri kalmışlığından kurtarıp gelişmesi için üniversitenin gödeneye yapılması şarttır.

    • Cevapla
    • Begen (7)
    • Begenme (1)
  • şakir

    gödenede tarla arsa mı var

    • Begen (1)
    • Begenme (1)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English