Son Dakika Haberler

İbrahim Arıcı

İbrahim Arıcı

​Nesil Farkı

21 Monday 2023
Geçtiğimiz günlerde muhabir arkadaşlarımız güzel bir haber yaptılar. Röportajda “Annenizin size en çok söylediği söz nedir?” sorusuna karşılık özellikle gençler verdiği cevaplarda “dışarıya bir çık, tableti bırak, dersine çalış, geç oldu uyu artık” gibi cümleler oldu. Günümüzde bilgisayar başında geçirilen zamana bakılınca anneler artık çocuklarını hava alsın diye dışarıya çıkmaya zorluyor. Tabi yaşı ilerlemiş ve birçoğunun annesi vefat etmiş vatandaşlarla da röportaj alındı. Annelerinin kendilerine en çok “namazını kıl, büyüklerine saygıyı, hürmeti eksik etme, kimsenin hakkını yeme” gibi sözler söylediğini gördük. İki nesil arasında ki fark işte bu nasihat yada sözlerde. Geçtiğimiz günlerde bir gençlik gurubuyla birlikteydik. Daha çok 8-12. sınıf arası gençlere aynı soruyu yönelttim. Röportajda olduğu gibi birbirine yakın cevaplar geldi. Ailenizden en çok hangi nasihati alıyorsunuz? diye sordum. Aldığım cevaplarda “derslerine iyi çalış güzel mesleğin olsun, iyi yer kazanırsan rahat edersin” gibi kariyer planlamasından öteye geçmeyen cevapları alınca çok üzüldüm. Eski anneler gibi çocuğun ahlaki gelişimine yön verecek, ahiretini kurtaracak, iyi bir Müslüman olması adına çaba sarf edecek,   daha iyi bir toplum adına ayıbı, adabı, günahı söyleyecek kalmadı mı? Güya özgüvenli olsun diye her türlü şımarıklığı doğal gören şimdi ki anneler- babalar mı? Yoksa misafirlikte gözümüzün içine bakıp yanlış hareketimizi bakışlarıyla bile düzelten anne babalar mı? Z kuşağının maddeci bakış açısı var derken bunu biz yaptık. Hayırda yarışmak varken kariyerde ve zenginlikte yarışır hale geldik. Batı’da  anne ve babalar huzurevlerine bırakılıyor ve bu da çok doğal karşılanıyormuş. Merak etmeyin bir bu özgüvenle! yakında bize de normal gelecek. Özgüvenli gençler yetiştirdik sonuçta!
 

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English