Son Dakika Haberler

Nurettin Bay

Nurettin Bay

​MİRAS'A SAHİP ÇIKALIM

11 Eylül 2017
Beş yıldızlı proje

Bu şehirde yaşayan biri olarak kendi adıma gururlandığım bir gece yaşadım. Meram Belediyesi’nin Şükran Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesini görücüye çıkardığı “Miras” programı muhteşemdi. 

Kusursuz organizasyonuyla göz kamaştıran gece boyunca hep projeye odaklandım. Beni asıl ilgilendiren hazırlanan projeydi. 

Çünkü kadim şehrin bu göz bebeği alanında inşa edilecek binalar hata götürmeyecek kadar önemli. Hiçbir ayrıntı kaçırmayayım diye, adeta hap haline getirilerek muhteşem sahne, muhteşem takdim, muhteşem animasyon ve muhteşem tiyatral gösteri eşliğinde ikram edilen tarih dolu sunumu dikkatle takip ettim. 

Proje dev ekrana gecenin sonlarına doğru geldi. Ekrana gelen kısmıyla çok beğendiğim bir animasyon izledim. Aynı şekilde inşa edilip de, şehrin hizmetine girerse, kimliği olan kent oluşturma yarışmasında çıta bir hayli yükseğe konulmuş olacak. 

Tarihi Bedesten’e de soluk kazandıracak bu projeyle Konya daha güzel olacak. Rabbim bir an önce bitirilmesini ve bitirilmiş halini görmemizi nasip etsin. Meram belediye başkanı Fatma Toru ve ekibini kutluyorum. 

Deprem Gerçeği

Aynı programda Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem gerçeğini gündeme getirdi. Konya olarak deprem kuşağında değiliz diye, deprem gerçeğini göz ardı edemeyiz. 2009 yılında bir Ramazan gecesi art arda meydana gelen 4.5 ve 4.7’lik depremler bir hayli korkutmuştu. Konya bu depremlerden sonra 5. Derece deprem bölgesinden  4. derece deprem bölgesine alındı. 4.7’nin bile bazı metruk binaları yıktığı , birçok sağlam bildiğimiz binalarda büyük çatlamalar meydana getirdiği depremde, biraz daha büyüklerinin ne yapacağını kimse bilemez. 

Yeni dönemde artık çok  katlı yığma binalar yapılmıyor. Yapılması yasak. Ancak daha önce yapılmış olanlar ile ilgili bir önlem alındı mı bilmiyorum. 

Deprem açısından en rahat bölgelerden biri olmamıza rağmen, Konya olarak bizim de bazı tedbirler almamız gerektiğini düşünüyorum. 

Bu nasıl muhalefet

Son günlerde Ak Parti’de içten içe bir iç muhalefet furyası başladı. Türkiye siyasi yelpazesinde iktidar karşısında güçlü bir muhalefetin olmadığı kesin. Sayın Cumhurbaşkanımızın söylemiş olduğu, “Türkiye’nin bir muhalefet sorunu var” cümleleri bir hakikati yansıtıyor. 

Ancak, dış muhalefet güçsüz diye bir iç muhalefet oluşturmanın da anlamı yok. Sayın Cumhurbaşkanımız bayramdan önce “racon kesicilere” bir ayar verdi. Ancak bir kısmı hala meseleyi anlamamış görünüyor. Veya meseleyi anlamak işlerine gelmiyor. 

Cumhurbaşkanı raconculara ayar verirken, parti içi tartışmalara da son noktayı koydu. Metal yorgunluk yaşayanlar gidecek,  Ak Parti felsefesini kavrayan dinamik, çalışkan yeni hizmet erleriyle yola devam edilecek. 

Görüyorum ki, metal yorgunluk ile birlikte bir de “mental yorgunluk” sorunu var. Bu sorun ise ancak fabrika ayarlarına dönmekle aşılabilir. Reis’in 2019’dan önce “metal yorgunluk” ve “mental yorgunluk” meselelerine neşter vuracağından dirhem kuşkum yok. Herkesin yeniden elini taşın altına sokarak, 2019’a hazırlık yapması gerekiyor. Tartışmalarla, parti içi kavgalarla, birbirimizi hırpalamakla, eskimiş kötü politik ayak oyunlarıyla uğraşılacak zaman değil. 

Hem içeride hem dışarıda o kadar mücadele edilecek mesele varken, bir de birbirimizle uğraşmayalım. Türkiye’ye bu yakışmaz. Konya’ya ise hiç yakışmaz. 

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English