Son Dakika Haberler

Halit Karaca

Halit Karaca

​Küresel oyunu nasıl bozalım?

21 Ağustos 2013

İnsanlık , birkez daha Adeviye Meydanı’nda hem de Dünya’nın gözü önünde katledildi. Katliam,  dini, ırkı, rengi ve vatanı ne olursa olsun sağduyu sahibi tüm insanların vicdanını  yaraladı. Afrika Kıtası,  belgesellerde izlediğimiz  vahşi hayatı aratacak bir katliama daha tanık oldu. Çünkü vahşi hayatta saldırgan hayvanların silahları yoktu ve sınırlı sayıda canlıyı öldürebiliyorlardı.

Demokrasi yanlısı masum sivil halk, insan görünümlü kanla beslenen vampirler tarafından en ağır silahlarla acımasızca tarandı. Bilanço çok ağır oldu, yaklaşık 3000 demokrasi taraftarı Müslüman  hunharca katledildi. Oysa , Mısır’da darbeye karşı direnen sivil halk ,kesinlikle şiddete başvurmamış, silah kullanmamış, taşkınlık yapmamış ve darbecilere hiçbir bahane vermemişlerdi.

Yalnız Mısır’da değil,  dünyanın her yerinde Müslüman kanı akıyor… Doğudan batıya, güneyden kuzeye nerede Müslüman yoğunluğu  varsa orada kan akıyor…

Daha 1995 yılında 8 bini aşkın Boşnak Müslüman Srebrenitza’da katledildi.

Güneydoğu Asya ülkesi Burma (Myanmar)’da  Müslümanlar soykırım tehdidiyle karşı karşıya kalmış durumdadır. Budist rahiplerin  halkı Müslümanlara karşı kışkırtması sonucu yüzlerce Müslüman sebebsiz yere şehid edildi. Doğu Türkistan Uygur Türkleri  Çin zulmü altında inlemekte,  can, mal ve namus güvenliği tehdit altındadır.
Bangladeş’de başkent Dakka’da  Mayıs 2013’de Peygamber efendimiz (S.A.V)’e karşı yapılan hakareti protesto eden Müslümanlara karşı  yaylım ateşi açıldı ve yaklaşık 2500 müslüman Şapla Meydanı’nda şehid edildi.

Suriye, Irak , Filistin ve diğer İslam ülkelerinde durum farklı değil.

Birçok dünya ülkesinde olduğu gibi sözde İslam ülkelerinde de liderler bu vahşetlere ya sessiz kaldılar, ya da halkları karşısında günü kurtarmak adına ağzının içerisinden geveleyerek çok cılız tepkiler verdiler. Oysa, dünyanın gözü önünde binlerce masum insanın, kadın, çocuk, yaşlı ve hasta demeden alçakça katledilmesine seyirci kalmak, bu vahşeti kınamamak bu katliama ortak olmak demektir.

Birleşmiş Milletler, Arap Birliği ve Avrupa Birliği gibi uluslararası örgütler de bu katliamlara seyirci kaldılar, ve kalmaya devam ediyorlar. Uluslararası örgütler uygulamakta olduğu çifte standartlarla güvenilirliğini yitirmiş durumdadırlar. Sürekli demokrasiden, evrensel değerlerden, insan hak ve özgürlüklerinden bahseden batı medeniyetinin artık inandırıcılığı kalmamıştır.

Çünkü uluslar arası örgütlere üye batılı devletler, enerji kaynakları üzerinde oturan İslam ülkelerini sömürmektedirler. Osmanlı’nın yıkılmasıyla başta Ortadoğu ve Kuzey Afrika’da kurulan devletciklerin hemen hepsinin sınırları İngilizlerin başını çektiği bir konsorsiyum tarafından belirlenmiştir. Bu devletcikleri yöneten cuntacıların ve krallıkların kökü yaklaşık yüz yıl önceye dayanmaktadır.

Halkın içerisinden çıkmış, halkıyla aynı düşünen insanlar, yaklaşık  yüzyıldır bu coğrafyada yönetimden uzak tutuldular. İşte bu halkın iktidara gelmesi veya iktidarda söz sahibi olması, başta Ortadoğu’da olmak üzere tüm devşirme yönetimleri sarsacak ve oyun bozulacaktı.

Mısır’daki bu halk hareketinin, başka ülke halklarına da yayılması, bütün dengeleri bozacağından, demokrasi uğruna eylem yapanlar her ne pahasına olursa olsun yok edilmeliydi. Hatta Ortadoğu’daki diğer totaliter rejimler, iktidarlarının sarsılmasından korktukları için cunta yönetimine açıktan milyarlarca dolar destek verdiler.

Türkiye’nin de içinde olduğu İslam dünyası üzerinde oynanan bu kirli tezgahı bozmak için İslam Ülkelerinde vicdanlarının sızladığını söyleyen Müslümanlar acaba neler yapıyorlar?

Kendimizde ve ailemizde ne gibi değişiklikler yaptık? Müslümanların derdiyle dertlendiğimizden dolayı ne kadar rahatımız kaçtı? Müslümanlar üzerine oyunlar oynanırken camileri beş vakitte  ne kadar doldurabildik? Kur’an ve Sünnet’le ne kadar buluşmamızı artırdık? Kendi aramızda dargınlıkları bir kenara atarak birbirimizle ne kadar kenetlenebildik?  Katliamlara duyarsız kalan, hatta cunta yönetimlerini destekleyen, ülkelerin mallarını ne kadar boykot edebildik? Cuntaların yanında yeralan medya kuruluşlarının hangisini protesto edebildik? Gerçek dostumuz ve düşmanımız kim? Osmanlı’yı kimler, nasıl ve neleri vaat ederek yıktılar ? Mezhepler arası çatışmayı kimler körüklüyor?

Bütün bu soruların cevabını vermeden Müslümanlara karşı oynanmakta olan bu kirli oyunları bozamayız.           
 

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • İsmail Uğurlu

    Hocam hayırlı olsun sizin değerli bir insanın değerli düşüncülerini kamuoyuyla paylaşmasından mutluluk duyarım

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
  • İLHAMİ TAYTAŞ

    Ağzınıza ve dilinize sağlık hocam maalesef dünya Müslümanlarının tamamına yakını hala uykuda. Rabbim bizleri bu uykudan bir an önce uyandırır inşaallah. Allah bütün Müslümanların yar ve yardımcısı olsun inşaallah...

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
  • YUNUS İNCE

    HOCAM OYNANAN OYUNLARI ÇOK GÜZEL ÖZETLEMİŞ.KALEM İNE KUVVET.İNŞAALLA H MÜSLÜMANLAR EN KISA ZAMANDA UYANIRLARDA KURANA VE SÜNNETE SIMSIKI SARILARAK BİRLİK VE BERABERLİK İÇİNDE BATININ VE TÜM İSLAM DÜŞMANLARININ OYUNLARINI BOZARLAR.

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
  • ZÜHTÜ ÖZGÜMÜŞ

    YUREĞİNİZİ SAGLIK HOCAM BÜTÜN MÜSLÜMANLARA SİZİN CESARETİNİZ ÖRNEK OLURDA İNŞALLAH DAHA GÜR TEPKİLERLE SAFIMIZI BELİRLERİZ BU KATLİAMLARA SEZZİS KALANLAR BİR EMPATİ YAPARAK DÜŞÜNÜRLER İNŞALLAH.

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English