Son Dakika Haberler

Nurettin Bay

Nurettin Bay

​Konya'nın kızıl elmaları

19 Nisan 2016
Sabah mesaisine Ak Parti il başkanlığının düzenlediği geniş katılımlı basın toplantısıyla başladık. Tüm teşkilat yöneticileri, tüm belediye başkanları ve milletvekillerinin katıldığı basın toplantısına Konya medyasının ilgisi de büyük oldu.

Daha sık aralıklarla yapılması gereken bu tür toplantıların birçok faydaları oluyor. Medya mensupları görevleri gereği kentin sorunları hakkında geniş bilgi sahibi oluyor. Kenti yönetenler de bu vesileyle kentin beklentilerini daha yakından görme fırsatı buluyor.

İl başkanı Musa Arat’ın sunuşuyla başlayan toplantının en verimli kısmı hiç şüphesiz soru-cevap bölümüydü. Basın mensuplarının o kadar çok soracağı sorusu olunca, başkan Arat, geniş katılımlı bir ortak yayın önerisinde bulundu. Böyle bir yayının daha da çok faydası olacak. Basın mensupları soracak, kendi yönetenler ve milletvekilleri cevaplayacak. Böylece halk birinci ağızdan meseleleri öğrenmiş olacak.

Sorulara en çok muhatap olan kişi Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek oldu. Akyürek’e sorulan soruların genelde trafik ile ilgili olması dikkat çekti.

Gelelim diğer meselelere… Sorular trafik meselelerinde yoğunlaşınca ön plana çevre yolu geçti. Çevre yolunun birinci ve ikinci etabını teşkil eden yaklaşık 120 km’li bölümü ile ilgili çalışmaların sürdüğünü öğrendik. Birinci etabın bitiş tarihi olarak 2019’dan bahsedildi. Tabii ki bu süre çok uzun bir süre. Birinci etabından yola çıkarak bir tahminde bulunacak olursak, tamamının bitmesi 2023’ü bulur. Ben bu tarihin çok geç bir tarih olduğunu düşünüyorum. Bu projeyi biraz hızlandırmak gerekir. Aksi halde kentin içerisindeki trafik daha da yoğunlaşır.

Ve metro. Metro yukarıda bahsettiğim tüm trafik sorunlarını büyük oranda çözecek olan proje. İlk etabı olan Meram-YHT hattı için belirlenen tarih de 2019. 2019 Konya için bereketli bir yıl olacak gibi görünüyor. Ancak ben bu projenin de çekilebileceği kadar önce çekilmesi gerektiğini düşünüyorum.

Devam eden projelerden bazıları şunlar: Üç ana güzergâhta yapımı devam eden  Konya Antalya karayolları, Konya Mersin Demiryolu, Antalya-Konya-Kayseri hızlı tren projesi, lojistik köy… Milletvekilleri bu projeleri yakinen takip ettiklerini söylediler. Bunların hepsi Konya için, bölgemiz için büyük öneme sahip projeler. Umarız bir an önce neticelenir.

Tüm bu projelerin dışında iki büyük proje var ki, bunlar Konya’nın Kızılelması. Biri Konya ovasına dış havzalardan su temini, diğeri yerli otomobil fabrikasının Konya’ya kazandırılması. Bu iki projenin de bu dönem mutlaka Konya’ya kazandırılması gerekiyor. Bir başka dönemde Konyalı bir başbakan bulamayabiliriz. Mavi Tünel projesinin tamamlanmasıyla artık il sınırları içerisinde sulamada istifade edebilecek kaynağımız kalmıyor. Bu nedenle dış havzalardan suya acil ihtiyacımız var. Otomobil fabrikası konusu da sanayi açısından çok önemli bir proje. Ak Parti İl başkanı Musa Arat bu projeyi tüm gayretleriyle takip ettiklerini söyledi. Ancak benim bu konuda tereddütlerim var. Bu proje her an elimizin altında kayacak gibi duruyor. Ve bu konuda herkesin elinden geleni yaptığı kanısında değilim.

İl başkanı Musa Arat, dış havzalardan su temini konusunda sayın başbakanımızın yakında büyük bir müjde vereceğini söyledi. Konya’mızın büyük hayali olan ve hayati önem taşıyan bu müjdeyi almak için şimdiden heyecanlandığımı söylemeliyim. Bu müjde YENİ TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK PROJELERİNDEN BİRİ OLACAK hiç şüphesiz.

Bu arada başbakanımız bu Cuma günü Konya’ya geliyor. Başbakan, Büyükşehir Belediyesi Spor ve Kongre Merkezinde “İslam Dünyası Turizm Başkenti” projesinin tanıtımına katılacak. Beraberinde bir sürprizi de var. İl başkanı, belediye başkanları ve milletvekilleri bu sürprizi açıklamak istemediler ve bunu da başbakana bıraktılar. Büyükşehir Belediyesi bu dev organizasyon için şimdiden 20 bin kişilik bir hazırlık yapıyor. Salonu dolduracak 12-13 bin kişilik bir kalabalık ile, dışarıda programı takip edecek 7-8 bin kişi için her türlü ayrıntı düşünülüyor. Kulağıma gelen sızıntı bilgilerden size bir tüyo vermek gerekirse buraya gelecek dünya çapındaki sanatçının biz,  güzel ismini ve anlamlı soyadını seviyoruz. Bakalım siz tahmin edebilecek misiniz? Bence tahmin edin veya etmeyin, salondaki yerinizi alın. Sürprizler ve müjdeleri kaçırmayın.


 

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • mevlüt sarı

    Yusuf İSLAM MI GELİYOR YOKSA

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English