Son Dakika Haberler

Sinan Burhan

Sinan Burhan

​Konya’nın Hocalarının karnesi...

02 Nisan 2016
Konya’nın hocaları deyince hemen akla Rahmetli Tahir Büyükkörükçü, Hacı Veyiszade, Ladikli Ahmet Ağa geliyor. Peşinen söyleyelim konumuz bu hocalarımızla ilgili değil. Konya’nın manevi kalkınmasında büyük hizmet veren manevi gönül erlerini rahmetle anıyoruz. Bu vesileyle isimlerini andık. Kendilerine Allah’tan rahmet diliyoruz.

Konya bereketli bir şehir. Kadim bir kent. Uzun yıllar Türk İslam mirasının taşıyıcılığını yapmış. Selçuklu’nun Başkenti. Medeniyetimizi mayalayan bir kent. Havasından mıdır suyundan mıdır hep manevi büyükler bu kentten yetişmiş.

Gönül erenlerinin duasıyla da büyük devlet adamları Konya’ya ve ülkemize hizmetkar olmuşlar. Kimlerden mi bahsediyorum. Konya’nın iki büyük Hocası daha var. Bunlardan birisi Prof.Dr. Necmettin Erbakan bir diğeri de Prof.Dr. Ahmet Davutoğlu.

Dün Başbakanımız öğretmen adaylarına ders verince aklıma Konya’nın hocalarını yazmak geldi. Dün o kadar samimi ve öğretici bir konuşma yaptı ki bizleri de duygulandırdı.

Ahmet Bey kendisine başbakan denilmesinden daha çok Hoca denilmesini seviyor. Kazakistan seyahati dönüşünde kazara Sayın Başbakanım diyeceğime Hocam deyince biraz mahcup oldum. Kendisi bana ‘Hocam demenize sevinirim bir mahsuru yok’ dedi.

Konya bereketli şehir. O nedenle önce Rahmetli Necmettin Erbakan Hocam uzun yıllar hem Konya’ya hem de Türkiye’ye hizmet etti. Erbakan Hocam bütün dünyaya yeni bir dünyanın kurulabileceğini hep hatırlattı. Adil düzen dedi. İslam Birliği dedi.

Milli ekonomi ve milli sanayi dedi. Toplu iğne bile üretemeyen bırakın üretmeyi hayal bile edemeyen bir ülkeye onlarca fabrikanın temellerini attı. Devrin muhalefet partileri Hocanın temel atma törenleriyle dalga geçtiler. Bugün gelinen noktada bütün fabrikalar çalışıyor. Doğu ve güneydoğuda kurulan bütün büyük fabrikaların temelini Erbakan Hocam attı.

Döneminde aşağılanan, hor görülen, yok sayılan Erbakan Hocamın fikirleri bugün iktidarda. Dün kendisini yerden yere vuranlar buna partisini kapatanlar dahil bin pişmanlar. ‘Biz Hocayı anlayamadık. Ne kadar büyük bir devlet adamıymış’ diyorlar.

Bugün ise aynı şekilde Ahmet Hocayı eleştiriyorlar. Osmanlı dedi, İslam Birliği dedi. Mili üretim dedi diye eleştiriyorlar. Yeni Osmanlıcılıkla suçluyorlar. Ümmet dediği için suçluyorlar, ortaya koyduğu dış politika ve medeniyet tasavvurunu eleştiriyorlar. Eksiklikler elbette vardır. Ama bir müddet sonra tıpkı Erbakan Hoca gibi Ahmet Hoca da haklıymış diyecekler.

İki Hocanın bir başka ortak noktası ise, icraatlarındaki hızlılık. Erbakan Hocam iktidara geldi 3 ay içerisinde ne kadar memur varsa ne kadar işçi varsa hepsine yüzde yüz zam yaptı. Emekliler, dul ve yetimler halen Erbakan Hocaya dua ediyorlar. Kısa sürede devrim gibi icraatlar yaptı.

Ahmet Hoca ise üç ayda verdiği bütün sözleri tuttu. Asgari ücrete zam yapacağız dedi ve yaptı. Emekliye zam yapacağız dedi yaptı. En büyük devrim ise taşeron işçilerinde oldu. 850 bin kişinin kadroya alınması cumhuriyet tarihinde bir ilktir. Ülkemizde bomba patlarken, sınırımız yangın yerine dönmüşken Başbakanın buna rağmen büyük işler yapması, gündemi hep pozitif ele alması sevindirici. Gerçekten devrim gibi hizmetler var.

Bizler daha önceki iktidarlar zamanında bitmeyen icraatların hikayesini çok duyduk. Demirel 3 anahtar vereceğim dedi. Bırakın vermeyi kendi anahtarlarımızı da kaybettik. Hiç unutmam Bolu Tüneli limon deposu olarak kullanılmıştı.

Nereden nereye Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile başlayan bu büyük dönüşüm süreci başarılı bir biçimde devam ettiriliyor. Ahmet Hoca başarılı bir biçime ülkeyi yönetiyor. Demem o ki; Konya’nın Hocaları bu ülkeye hem maddi hem de manevi hizmet ediyorlar. Konya da Türkiye de onları çok seviyor.
 

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • HAsan

    \"Emekliler, dul ve yetimler halen Erbakan Hocaya dua ediyorlar\" diyen sayın yazar, 15 yıllık iktidarlarında milleti kuru ekmeğe muhtaç ettilerde ondan bu millet Erbakan Hocaya dua ediyor... Açlık sınırı, yoksulluk sınırına bir bak eğer okuman yazman varsa. dün muhalefet 1500 tl vereceğiz diyordu iktidar yuuuuuh çektiriyordu. verdiğiniz üç kuruşluk zammı da vergi dilimi ayağıyla geri aldılar. Yani bu millet 100 yıl sonrada olsa iktidarın bu kafasıyla Erbakan hocaya daha çok dua ederler.

    • Cevapla
    • Begen (4)
    • Begenme (1)
  • ahmet

    boş işlerle uğraşmayın

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
  • yazdım ben

    allah hocalarımızdan razı olsun başımızdan eksik etmesin

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (2)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English