Son Dakika Haberler

Nurettin Bay

Nurettin Bay

​Kendinizi kandırmayın

13 Aralık 2018
Siyasetin farklı bir dili vardır. O dili yakalamak, o dille konuşmak, o dille anlaşmak çoğu zaman zordur. Bundan dolayıdır ki siyasette;  kırılmalar, darılmalar, alınmalar sık yaşanır. 
 
24 Haziran’da yapılan seçim bir erken seçimdi. Hatta baskın seçim diyenler de oldu. Aday belirleme süreci kısa sürdü. Sürenin kısa olması nedeniyle adaylar üzerinde yeterince çalışma yapılmadığı çokça konuşuldu. 
 
31 Mart seçim sürecinde ise 24 Haziran seçimlerinin tam tersi bir durum söz konusu. Süre çok uzun. Bu sefer başka sorunlar oluştu. Sürenin kısa olması da uzun olması da doğru değil. 
 
Aday adaylığı süreci uzun mesafe koşusuna dönüştü. Ak Parti il belediye başkanlıklarında hızlı davranırken aynı hızlılığı ilçelerde gösteremedi. Diğer partiler ise daha geriden geliyorlar. 
 
Aday belirlemedeki en büyük sıkıntılardan biri hiç şüphesiz, ittifaklar konusu. Birçok şehir ve ilçe için ittifak pazarlıkları devam ediyor. Bazı kentlerde ise karşı bloğun adayı bekleniyor. 
 
Olan aday adaylarına oluyor. Tamamı istim üstünde. “Bir belli olsa da işimize gücümüze baksak” diyeni mi ararsın, “bu iş Çin işkencesine dönüştü” diyeni mi… Çare yok, bekleyecekler. İşin raconu böyle. Madem ki siyasete soyundular veya siyasetin içindeler alışacaklar. 
 
Deneyimli siyasiler, acemilere gülüyor. Bu işi çocuk oyuncağı sananlar var. Sanıyorlar ki, genel merkezde bir genel başkan yardımcısını ikna ederlerse bu iş bitecek. Sanıyorlar ki, bir veya iki milletvekili yanlarında olursa mesele hallolacak. Sanıyorlar ki il veya ilçe teşkilatları arkalarında olursa, adaylıkları kesinleşecek. Hatta sanıyorlar ki, parti genel başkanına uzaktan bir el sallamaları veya elini tutmaları bu iş için yeterli... Hele hele ayaküstü bir iki cümle konuştularsa zaten başka bir çabaya  gerek yok. 
 
İroni yaptığımı sanmayın. Gerçekten böyle düşünenler var. Hatta daha da ileri gidip, “ben genel başkanın adayıyım” diyenler bile çıktı. Hayırlısı. 
 
Onlarca seçim sürecini yakından takip eden bir basın mensubu olarak şunları ifade edeyim ki; 
 
Halk desteğiniz yoksa,
Temayülde iyi bir sonuç elde edemediyseniz, 
Teşkilatlar sizi istemiyorsa, 
Milletvekilleri nezdinde çoğunluğun desteğini alamadıysanız,
Yapacağınız görev ile ilgili yeterli potansiyeliniz bulunmuyorsa,
Yaşamınızla, giyiminizle, kuşamınızla, eylemlerinizle partinizi temsil edemiyorsanız,
Gönüllerde sevgi, beyinlerde güven, gelecek için umut vaad etmiyorsanız,
 
Boşuna uğraşmayın. Kendinizi kandırmayın. Başkalarının zamanını almayın. Sizi aday yapmazlar. 
 
* Hele hele, kendisi ile ilgili yalan beyanlarda bulunanlar, 
* Hele hele, rakiplerini ekarte etmek için iftira dosyaları oluşturanlar, 
* Hele hele, başkalarının gölgesi altına sığınanlar, 
* Hele hele, gökten zembil ile inmeye çalışanlar, 
 
Siz hiç beklemeyin. Parti genel merkezlerinizi yalan beyan ve iftira dolu dosyalarınızla boş yere meşgul ettiğinizden dolayı başvuru dosyanıza kırmızı mühür vuruldu. Yalanlarınız ve iftiralarınız ortaya çıktığında memleketlerinizde dolaşacak yüz de bulamayacaksınız. 
 
Bizden söylemesi. 
 
Bu açıdan il başkanı Hasan Angı’nın şu ifadelerini önemsiyorum. “Kimse tek başına belirleyici değil. Ak Parti, hiyerarşisi olan bir anlayış. Bir ahenk içerisinde çalışmalarımızı yapıyoruz. Hassasiyetle seçimleri sürdüreceğiz.” 
 
Bu kadar! 
 
 

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • Hüseyin

    Süper bir makale,kalemine sağlık

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English