Son Dakika Haberler

Sinan Burhan

Sinan Burhan

​İzmir’in dağlarında linç edilen Alpay

19 Şubat 2017
Referanduma giderken kavga gürültü almış başını gidiyor. Özellikle hayır diyeceğini belirten çevreler baskı altında olduklarını belirtiyorlar. Bu ülkede özgürlük yok. Biz hayır diyemiyoruz. Devlet gücü ile üzerimize geliniyor diyorlar. Meral Akşener’in Çanakkale’de konferans verdiği esnada salonun elektriği kesildi diyerek hayırcılara baskı var diyorlar. İrfan Değirmenci’nin kovulmasını bile hükümete bağlıyorlar. Eğer hükümetin bu olaylarda dahli varsa yanlıştır, hatadır. Öte yandan hayır cephesi gürültüyü çok çıkarıyor. Peki evet diyenlere yapılan baskılara neden gözünüzü kapatıyor, kulağınızı tıkıyorsunuz.

Biliyorsunuz Eskişehir Spor Teknik Direktörü Alpay Özalan kovuldu. Peki niye kovuldu? Başarısız olduğu için mi kovuldu? Bu sorunun cevabını almak için Eskişehir’deki gazeteci dostlarımı aradım. Olayın arka planını araştırdım. Ortada sportif bir başarısızlık söz konusu değil. Tamamen siyasi gerekçelerle Alpay kovulmuş. Peki olaylar nasıl gelişmiş? Konuyla ilgili aradığım dostum bana Alpay takımı liderliğe taşıdı. Lider olan bir takım, bir maç kaybetmeyle hoca göndermez dedi. Alpay’ın referandumda EVET diyeceğini açıklaması nedeniyle gönderildiğini belirtti.

Meslektaşım olayların şöyle geliştiğini belirtti. Alpay Evet kampanyasına katılarak ben de varım dedi. Bu açıklamasından sonra Eskişehir’de başta CHP olmak üzere hayır cephesinde yer alanlar Alpay’a psikolojik ve toplumsal saldırı başlattılar. Sosyal medyada, yazılı ve görsel medyada aleyhte haber yaptırdılar. Bu haberlerle yetinmeyip, içerden üç beş oyuncu ayarlayıp lig sonuncusu takıma maçı kaybettirdiler.

Bir taraftan saha içindeki oyuncuları Alpay aleyhine kışkırttılar bir taraftan da Alpay aleyhine seyircilere tezahürat yaptırdılar. Öyle ki bazıları Alpay şehri terk et diye bağırdılar. Alpay istifa demek yerine şehirden kovdular. Adamlardaki kin ve nefret o kadar fazla ki Alpay’ın şehri bile terk etmesini istediler. Bu kin bu öfke Eskişehir’e yakışmadı. Elbette birkaç fanatik kendini bilmezin yaptığını Eskişehir halkına mal edemeyiz. Eskişehir halkı özgürlükçü, saygılı bir halktır.

Konuyla ilgili Alpay bakın neler söylemiş: “Referandum sürecinde kendi fikir ve düşüncelerimi söyledikten sonra benim üzerime burada, özellikle de sosyal medyada bir linç girişimi kampanyası başlatıldı. Ben Manisa Spor karşılaşmasına çıkarken benim aleyhimde tezahüratlar yapılacağını, bana kötü sözler söyleneceğini ben bir hafta önceden biliyordum, kulağıma da geliyordu. Çünkü böyle bir organizasyonun içerisinde olan bazı teşkilatlar vardı” diyor.

Buradan da anlaşılacağı üzere Alpay evet dediği için lince uğratılmış. Bunun adı tam bir linç. Biz baskı altındayız diyenler, hayır diyenlere zulm ediliyor diyenler bu olayı neden görmezden geliyorlar. Baskı kimden gelirse gelsin, kime karşı olursa olsun kabul edilemez. Bu ülkede herkes hayır da diyebilir evet de diyebilir. Burası özgür bir ülke.

Yeri gelmişken şunu da söylemek isterim. Ankara’da bugünlerde basketbol müsabakaları var. Ben de önceki gün Beşiktaş-Banvit basketbol maçına gittim. O da ne. Sahada Beşiktaş seyircisi İzmir’in dağlarında çiçekler açar marşını söylüyor. Söyleyebilir onu geçtik. ‘Türkiye laiktir laik kalacak’ sloganı atıyor. Ayrıca ikide bir ‘Atatürk aşkına herkes ayağa’ diye slogan atıp, tempo tutuyorlar. Cumhuriyet, Atatürk bu toplumun ortak değeri. Sizler Atatürk’ü kullanıp neden salonu baskı altına alıyorsunuz? Bundan daha büyük baskı olur mu? Bu sloganların ne ilgisi var maçla. Bu alan siyasi arenaya çevrilmiş. Bu tabloyu görünce aklıma 28 Şubat süreci geldi. Aman dedim Erdoğan sahip çıkmak için, darbelerden kurtulmak için daha fazla evet diyelim…. EVET… EVET…. 

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English