Son Dakika Haberler

Nurettin Bay

Nurettin Bay

​İsrail'in büyük oyunu

22 Temmuz 2017
İslam topraklarının tamamında devam eden savaşlar İsrail’e boş meydan bıraktı. Şimdi artık atını istediği gibi oynatıyor. 

Zaten tüm İslam beldelerindeki uyuşmazlıklar, ihtilaflar, iç savaşlar da İsrail’in eseri. Arz-ı Mevud’a giden yolda her türlü insanlık dışı eylemi meşru gören bir anlayışın yarım asırdan buyana ördüğü ağlara tüm İslam âlemi takılmış görünüyor. 

Büyük planın ilk ateşini 1991’de Irak’ta yaktılar. Uyduruk gerekçelerle Irak’ı, ABD ve koalisyon güçlerine vurdurarak önce doğu sınırlarını güvence altına aldılar. Sonra Arap Baharı safsatasıyla Kuzey Afrika ülkelerini etkisizleştirdiler. Mısır’da iş istedikleri gibi gitmeyip Müslüman Kardeşler iktidara gelince onu da darbeyle bertaraf ettiler. Böylece batı sınırlarının güvenliğini de sağlamış oldular. Artık başta Mısır olmak üzere Afrika’dan İsrail’e gelecek bir tehdit yok. 

Ardından Kuzey’e yöneldiler. İlk hedef Suriye idi. Kısa sürede etkisiz hale getirmek istedikleri Suriye’de Rusya faktörü ortaya çıkınca tıkır tıkır işleyen planlarında beklenmedik bir gecikme oldu. Suriye ile birlikte Türkiye’yi de dize getireceklerdi. 

Fakat Türkiye oyunu zamanında çözüp direnince Recep Tayyip Erdoğan’ı bertaraf etmeleri gerekiyordu. Onun için de her türlü yolu denediler. Ama her defasında karşılarında Türk Milletinin engin ferasetini ve dik duruşunu buldular. Onun içindir ki, 15 Temmuz, sadece FETÖ’nün mağlubiyeti değil, aynı zamanda bu topraklar üzerinde emeli olan tüm güçlerin yenilgisidir. Azdırdıkları PKK ve onun uzantısı PYD’de Türkiye’yi oyalamaya dönük bir oyun. 

Aslında oyun basitti. Batıda her daim kendilerine destek veren kuklalarına DEAŞ’i kurdurarak sahip olmak istedikleri Arz-ı Mevud topraklarını önce İslam Devleti safsatasıyla ipi kendilerinin elinde olan terör örgütünün eline geçirdiler. Şuraya dikkat edin!  DEAŞ’ın birkaç ay içerisinde elini soğuk sudan sıcak suya değdirmeden sahip olduğu topraklar Arz-ı Mevud toprakları. Kâfirlerle cihat etmek için kurulduğu söylenen DEAŞ her nedense bu cihadı Müslümanlara karşı yapıyor. DEAŞ şu anda İsrail’in sınır komşusu. Ama her nedense DEAŞ’tan İsrail’e bırakın bir füze veya mermi, bir taş bile atılmıyor. Ancak onun da zamanı gelecek. 

Şimdi uyduruk gerekçelerle Mescid-i Aksa’da kargaşa çıkarıyorlar. Büyük ihtimalle, sonra çok mahir oldukları bir film senaryosuyla sanal bir saldırı gerçekleştirecekler. DEAŞ bize saldırdı diyerek de DEAŞ’a savaş başlatacaklar. DEAŞ’tan İslam topraklarını bir İsrail askerinin tırnağı dahi kanamadan alıp, büyük Yahudi devletini kuracaklar. Büyük hesap bu. 

Şimdi dağınık ve birbiriyle savaşan Müslüman toplumların direncini ölçüyorlar. Bakıyorlar Mescid-i Aksa’daki hadiseyi kim nasıl değerlendirecek. İslam devletlerini birbirleriyle savaşmaktan mecali kalmamış gördüklerinde ise çökecekler Arz-ı Mevcud olarak gördükleri o gözelim İslam beldelerine. Dünya’ya karşı gerekçeleri de hazır. “Güvenliğimiz için buraları kontrol altında tutuyoruz” diyecekler. Tıpkı yıllardır Golan Tepelerini aynı gerekçeyle işgal ettikleri gibi. Tıpkı aynı gerekçeyle Filistin topraklarını işgal ettikleri gibi. Böylece yüz yıllık hedeflerine ulaşmış olacaklar. 

Uyanmamız lazım. İslam topluluklarının kendi aralarındaki iç savaşları bir an önce bitirerek, topumuzun yok edileceği bu senaryoyu bir an önce boşa çıkarması gerekiyor. Gün birlik günü. Bugün Mescid-i Aksa için bir şeyler yapmazsak, yarın Konya, İstanbul, Edirne elimizden gidebilir.  

 

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English