Son Dakika Haberler

İbrahim Arıcı

İbrahim Arıcı

​ İsimler masada

14 Monday 2023
2024 yılı Mart ayında yerel seçimler yapılacak. Yani 7 ay gibi bir süre var. Aldığım bilgilere göre AK Parti şimdiden nabız yoklamaya başladı. Ak Partili Belediye Başkanları başarılı mı? Hangi isim olursa başarılı olur vs. Cumhurbaşkanı Erdoğan,  teşkilatların dışında yaptırdığı çalışmalarda özellikle Büyükşehirlerde ki isimlerin performansları ve öncesinde kaybedilen belediyelerin hangi isimlerle alınabileceğini masaya yatırılmış durumda. Şehrin ileri gelenleriyle birlikte anketlerin yapıldığı da kulağımıza geliyor. AK Parti işi sıkı tutuyor. Ankara,  İstanbul, Adana ve Hatay için hem isimsiz hem de isim verilerek yapılan anketler aday belirlemede referans olacak. CHP, masa ortaklarıyla bir koalisyon kuramazsa İstanbul ve Ankara’yı kaybedecek. Her ne kadar İyi Parti ve diğer yavru partiler “yok biz kendimiz gireceğiz” deseler de durumun onlarda farkındalar. Cumhur kanadında da ittifaka dair henüz bir netlik yok. Ancak CHP-HDP ile bir görüşme sağlarsa özellikle İstanbul’a dair MHP’nin buna kayıtsız kalmayacağını düşünüyorum. İyi Parti kararlı görünüyor. Büyükşehirlerden 3-5 tanesini almadan ittifak yapmayacak. CHP’de yaşanan liderlik krizi nedeniyle İstanbul hala belirsizliğini koruyor. İmamoğlu’nun Belediye Başkanlığına yeniden aday olmayacağı konuşuluyor. CHP’nin başına geçip risk almadan en rahat köşeyi kapma hayalini kurduğunu hepimiz biliyoruz.  
Konya için anket çalışması yapıldığına dair bir duyum almadım. Ancak Konya’da bir sürpriz yaşanacağını düşünmüyorum.  AK Parti’nin hem Büyükşehir hem de merkez 3 ilçe belediye başkanlarıyla yola devam edileceğine kesin gözüyle bakıyorum. Meram’ın makus talihi de yıkılacak gibi görülüyor. Mustafa Kavuş’un hem yaptığı hizmetler hem de vatandaşla gönül bağı kurması artık Meram’da da bir istikrarın yakalanacağını gösteriyor.  Meram zor bir ilçe. İlçede yaşayanlar arasında Sosyo ekonomik fark olması, geçmişten gelen kentsel dönüşüm sorunların yaşanması ve gelirlerinin az olması gibi etkenler olsa da Mustafa Kavuş’un bu anlamda bunu aşacak irade ve kararlılığını da görüyoruz.  Tabi diğer ilçelerde de adaylar çok önemli. Özellikle gözler Ereğli ve Beyşehir’de olacak.  İki ilçede de önceki dönemde bağımsız adayların seçimi kazanması bu ilçeleri daha hassas hale getiriyor. Ereğli’de MHP, Beyşehir’de AK Parti mevcut başkanları aday gösterebilir. Eyvallah.... 

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English