Son Dakika Haberler

İbrahim Arıcı

İbrahim Arıcı

​Hala bekliyoruz!

24 Sunday 2023
Belki defalarca yazdık, defalarca tartıştık bu konuyu. Süresiz nafaka meselesi yıllardır gündemde. Sadece bizim değil Meclisinde gündeminde. Sadece gündemde! Nedendir bilinmez kimse bu işe bir el atayım demiyor. Her gelen Adalet Bakanı çalışmaların sürdüğünü ve düzenlemenin geleceğini söylese de hala geldiği gittiği yok. Kimden çekiniliyor, kimden korkuluyor? 3 gün evli kal, ömür boyu nafaka öde. Bu nasıl bir adalet, bu nasıl bir vicdandır. Yıllarca mağdur olan insanların sesine neden kulak verilmiyor hala anlamış değilim. Kadın evlenirse nafaka bitiyor, adam evlenirse nafakaya devam. Bir erkeğin yuva kurmasına bu ülkede izin verilmiyor. Bu kadınlara pozitif ayrıcalık değildir. Ömür boyu ceza verir gibi nafaka uygulaması var bu ülkede. Belki 10 yıldır bunu konunun gündeme gelmesini bekliyoruz. Bu yazıyı okuyan acaba sizde mi mağdursunuz? Diye sorabilir. Çok şükür şahsımla ilgili hiçbir sorunum yok ama toplumun kanayan bir yarası var ve kanamaya devam ediyor. Nafaka ile birlikte boşanan çiftlerin bağı kesilmiyor. Kadın cinayetlerinden, kadına şiddete kadar birçok olayın temelinde de bu tür sorunların çözülememesi var.  Kadına her anlamda pozitif ayrımcılık yapılırken erkeklerin sürekli mağdur edilmesi artık kabul edilemez boyutlara geldi. Kadının beyanıyla erkeği ezdirmenin adaletimi olur? Bir cinsiyeti ihya etmek sorunu bitirecek mi? Keşke Aile Bakanları kadını yada erkeğe taraf olmak yerine aile tarafında olsalardı emin olun bu sorunları belki de konuşmayacaktık. Eyvallah…

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English