Son Dakika Haberler

Mehmet Şamil Şenalp

Mehmet Şamil Şenalp

​Gönüllere giden yol

24 Eylül 2013

Kendisine ait olmayanı yada hakkından fazlasını almak hırsızlıktır. Ahlaki kabul edilmeyen, kanunlarla da yasaklanmış olan bu davranış biçimi; emek çekmeyi, çalışmayı ve bunun karşılığı olarak bir şeyler elde etmeyi değil kısa yoldan hedefine ulaşmayı benimsemiş kişi yada gruplar tarafından tercih edilmektedir.

Son aylarda ülkemiz milletimizin geleceğini yine çalmak isteyen grupların girişimlerine sahne oluyor. Önce Gezi Parkında ortaya çıkan çeteler; bugünlerde  üniversiteleri karıştırmak istiyor, emniyet müdürlüğüne roketli saldırıda bulunuyor, alevi mezarlarını tahrip ediyor, yeşil sahaları karıştırıyor, yakıyor, yıkıyor, dışlıyor, anarşi çıkartarak hükümeti güçsüzleştirmeye ve yıkmaya çalışıyor. Çünkü kuklacılar öyle istiyor. 

Daha iyi hizmet edebileceğinize inanıyorsanız, ekibinizi ortaya koyar ülke sathında örgütlenmiş olan parti teşkilatlarınız eliyle projelerinizi anlatırsınız. İnsanların gönüllerine hitap eder, sevgilerini güvenlerini kazanırsınız ve seçimlerde milletin teveccühü ile meşru yollardan ülkeye hizmet etme hakkını ve yetkisini kazanırsınız.

Milletin güvenine mazhar olamıyorsanız hakkınızda ki takdire razı olur, millet bize yine muhalefet yapma görevi verdi dersiniz.  Etkili bir muhalefet oraya koyar, bu görevinizi yaparsınız. Üzerinizde hükümet etmenin yükü olmaksızın tüm enerjinizi bir sonraki seçimlerde ortaya koyacağınız projelere hasredersiniz. Aynı zamanda gelecek seçimler için başınızı iki elinizin arasına alır ve düşünürsünüz.  Bu millet neden bize güvenmiyor, bizden ne istiyor da biz veremiyoruz ?

Düşününce belki bulursunuz; millet değerlerine, inançlarına, irfanına saygı istiyor. Huzur istiyor, aş istiyor, iş istiyor, barış istiyor, adalet istiyor, Türk- Kürt, Alevi-Sunni, Laik-Dindar, Kemalist - Antikemalist ayrışmalarını değil birlik ve beraberlik istiyor. Millet; alçak gönüllülük istiyor, dikkate alınmak adam yerine konulmak istiyor.  Bugüne kadar millete tepeden bakmadan, değerleriyle alay etmeden istediğini vermeyi denemediğiniz için sanıkta hezimet sizin için hep mukadder oldu.

Artık dayatmalarla, şiddete başvurarak,  toplum mühendisliği sevdasından vazgeçin. Kendinizi değiştirmeyi, geliştirmeyi deneyin. İktidarı lobilerin, locaların kucağında değil milletin gönlünde arayın.   Onun değerleriyle barışın, derdiyle dertlenin. Ona istediklerini verebileceğinize inanın. Bu konuda samimi projelerinizi ortaya koyun.   Doğal yollarla hiç bir zaman iktidar olamamış ancak yakın zamana kadar muktedir kalmış olan sizler için gönüllerin kazanılmasına yönelik çalışmalar ortaya koymak alışılmış bir eylem biçimi değil.  Ancak eylem değişikliği yapmadan sonucun değişmesi de mümkün değil.

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English