Son Dakika Haberler

Nurettin Bay

Nurettin Bay

​Büyüyen Konya'nın yeni yüzü

01 Friday 2017
Konya, kendine yakışır yeni bir hastaneye kavuşuyor. 300’ü tek kişilik, diğerleri iki kişilik olmak üzere 900 yatak kapasitesiyle, günümüz şartlarında ileri teknik imkânlarla donatılmış modern bir hastane… 

Meram Tıp Fakültesi hastanesi önümüzdeki Mart ayında yeni yerine taşınıyor. Rektör Prof. Dr. Muzaffer Şeker, yeni hastaneyi ve yeni yerleşkeyi gezdirirken, eski günler bir film şeridi gibi gözümün önünden geçti. Nereden, nereye gelmişiz. 

Polikliniklerde hasta halimizle oturacak bir sandalye bile bulamadığımızdan saatlerce beklediğimiz doktor muayene sırası, ilaç kuyrukları, hastanelerin bakımsız ve yetersiz fiziki koşulları ve daha neler neler… 

Konya emektar hastanesine veda etmeye hazırlanıyor.  Hastanenin tamamına yakını yeni yerine taşınıyor.  Eski yerleşkedeki birçok bina yıkılacak. Yıkılacak yerler yeşil alana olarak kalacak.  Konya’da yaşayan herkesin mutlaka bir veya birçok anısının bulunduğu Meram Tıp Fakültesi Hastanesi artık hem daha iyi fiziki koşullarda hem de daha iyi teknik imkânlarla hizmet verecek. 

Rektör, rektör yardımcıları, dekan, başhekim ve ilgili birçok kişinin, projesinden inşaatına, teknik donanımından çevre düzenlemesine kadar büyük emekler sarf ettiği yeni hastane Mart ayında hastalara kapılarını açmaya hazırlanıyor. Şahsım ve birlikte gezdiğimiz medya mensupları yeni hastaneye tam puan verdi,  Hastane 5 yıldızlı otel kalitesinde inşa edilmiş. Tıpkı eskisi gibi, nice yıllar şifa adresimiz olsun inşallah. 

Şehrin güneybatısında sessiz sedasız devasa binalar yükseliyor. Binaların ne anlam ifade ettiğini oraya gittiğinizde daha iyi kavrıyorsunuz. Necmettin Erbakan Üniversitesi’nin Köyceğiz Yerleşkesi, adına yakışır bir ihtişamla inşa ediliyor. İnşaatta önemli bir eşik geçilmiş durumda. Birkaç yıl içerisinde ise Türkiye’nin gözde üniversite yerleşkelerinden biri olacak. Muzaffer Şeker hoca ve ekibi, geleceğin Türkiye’sinin örnek üniversite projelerinden birine imza atıyor. 

5 Fakülteyle çıktıkları yolda bu yıl itibariyle 18 fakülteye ulaşmış durumdalar. 

42 bin öğrencinin dörtte birinin lisansüstü eğitim görmesi ise ayrı bir gurur kaynağı. Üniversite örgencileri daha şimdiden büyük ödüller almaya başlamışlar. Üniversite son bir yıl içerisinde İletişim alanında, İnsansız Hava Araçları projelerinde, Gastronomide ve daha birçok bilimsel çalışmada birincilik ödülleri almış. 

Meram Yeni Yol’daki Eğitim ve İlahiyat Fakültelerinin az ötesinde yeni bir kampus oluşturulmuş. Hukuk Fakültesi ve birçok bölüm de burada bulunuyor. İlahiyat Fakültesi, camisi ile birlikte yeniden inşa ediliyor. 

Necmettin Erbakan Üniversitesi Türkiye’nin geleceğini yansıtıyor. Tıpkı Türkiye gibi yoğun bir inşaat sürecinden geçiyor. 2023 vizyonunun eğitim yüzü… İnançlı, çalışkan ve üretken bir kadro farkında olarak geleceğin Türkiye’sini inşa ediyor. 

Yıllar öncesindeki bir hayalimizin gerçek olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Konya’nın bir üniversiteler şehri olması hayalimiz vardı. Şimdi gerçek oldu. İlimizde 4 üniversite mevcut. Devletten Konya için bir de Teknik Üniversite isterken, özel sektöre Özel Üniversiteler kurma önerisinde bulunuyoruz.  Selçuklu ve Osmanlı dönemlerinde yüzlerce medresenin bulunduğu bu il daha birçok üniversiteyi hak ediyor. 
 

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • vatandaş

    vay arkadaş yav. konyanın karatay hariç heryerine hastaneler yapılıyor.modern hastaneler yapalım konyamızın heryerine yapalım. ama kardeşim karatayımızın şehir hastanesini bitirin artık yav. yeter artık yav.

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
  • Konya Konyasporludur

    Helal olsun ne güzel yazmışsınız. İnşallah en kısa zamanda Konya Teknik Üniversitesini de görürüz. Sanayi şehri Konyaya bir teknik üniversite şart...

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English