Son Dakika Haberler

Nurettin Bay

Nurettin Bay

​Bu ilçeye dikkat

07 Kasım 2017
Belediye hizmeti zor iştir. Bir taraftan rutin hizmetleri eksiksiz yerine getirmeli diğer taraftan yatırım yapmalısınız. 

Yerel idarelerde başarılı olmanın birlikte yürümesi gereken iki ayağı var. Birinden birisi olmazsa olmuyor. İkisinin da tam ve dört başı mamur bir şekilde yerine getirilmesi gerekiyor.  Hizmet ve halkla ilişkiler. Hem hizmet üretmelisiniz, hem de halkla iletişiminizin iyi olması gerekir.

İşte bu iki kriterde de başarılı olan bir belediye başkanı var. Cihanbeyli belediye başkanı Mehmet Kale. 

Türkiye’de siyasetin zor yapıldığı il ve ilçeler vardır. Mesela Trabzon ve Şanlıurfa’da siyaset zordur. Birinde Karadeniz insanının kendine has özellikleri ile mücadele etmeniz gerekirken, diğerinde halkların bir mozaiği olan ilde dengeleri iyi tutmanız gerekir. Siyasetin zor yapıldığı ilçelere de Cihanbeyli örnek gösterilebilir. 

Cihanbeyli’de ilçe merkezinde ayrı dengeler, köylerde ayrı dengeler mevcuttur. Kardeşlik duygularını pekiştirip, ayrımcılığa prim vermemeniz gerekir. Kılıçtan keskin bir köprüden geçmek gibidir Cihanbeyli’de siyaset yapmak. 

Mehmet Kale kardeşlik iksirinin dozunu iyi hazırlayan bir tabip gibi çalışıyor ilçede. Yetmedi, başka ilerin komşu ilçelerine de el atıyor. Referandum öncesinde Kürt nüfusun yoğun olduğu Şereflikoçhisar ilçesinin köylerinde yaptığı çalışmalara bizatihi şahidim. O köylere verdiği hizmet sözlerini de bir bir yerine getirdi. 

Gelelim kendi ilçesine. Mehmet Kale, seçimden önce ilçesine ne söz verdiyse tamamını yerine getirdi. Fazlasını yapmaya ise devam ediyor. Daha önünde 1.5 yıl var. Hizmetlerin aynı şeklide süreceğine inanıyorum. 

Diyeceksiniz ki nereden çıktı bu Cihanbeyli? 

Yüksek Hızlı Tren çıkalı, Cihanbeyli’den az geçer olduk. Az geçince de ilçedeki hizmetleri görmek mümkün olmadı. Geçenlerde özel araçla Ankara’ya gitmek gerektiğinden ilçede küçük bir gezinti yapmak kısmet oldu. Avucumun içi gibi bildiğim ilçeye yapılan yeni hizmetler beni gerçekten şaşırttı. Objektif davranmak gerekirse bu büyüklükteki bir ilçe için hayli fazla hizmet üretilmiş. 

Kapalı Pazar,  türünün güzel örneklerinden biri olmuş. Cihan Site projesi,  Cihan Beyler Konağı, Oba Beyler Konağı (Yapımı bitmek üzere), Kordon Boyu projesi, devasa parklar ve daha nice hizmetler. 

İlçeye Büyükşehir Belediyesi’nin de ciddi manada eli değmiş durumda. Büyükşehir Belediyesi’nin hakkını da vermek gerekir. Mehmet Kale başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere merkezi idare ve bürokrasi ile de uyumlu bir çalışma yürütüyor. Yine aynı şekilde partisinin yerel dinamikleri ve Genel Merkez ile de sorunsuz devam eden bir iletişimi mevcut. 

Cihanbeyli 2014 seçimlerinden önce kapanan büyük beldelere sahip bir ilçe olmanın devzavantajarını da yok etmiş görünüyor. Konya ilçelerinin yarısından daha büyük olan bir Yeniceoba örneği var Cihanbeyli’nin. Kale, kapanan beldelerde de iyi hizmetler üretmeyi başarmış. Türkiye’nin en büyük coğrafyasına sahip ilçesi olan Cihanbeyli, toprak büyüklüğü açısından İstanbul kadar büyük bir ilçe. Köylerde de güzel çalışmalar yapılıyor. Hizmetler beğeniliyor olmalı ve başkan iyi çalışıyor olmalı ki, Cihanbeyli Referandum’da oylarını en fazla artıran ilçeler arasında yer aldı. 

“Meyveli ağaç taşlanır” misali, zaman zaman taşlanmıyor da değil. Hatta hizmetlerine dil uzatamayanlar özeline de dil uzatmaya çalışıyorlar bazen. Kale, bunları önemsemiyor. “Ben hemşehrilerime hizmet vermek amacıyla bu işe gönüllü oldum. Hemşehrilerim de bu görevi tevdi ettiler. Benim görevim;  verdiğim sözleri yerine getirmek, Cihanbeyli’yi her açıdan daha yaşanabilir müreffeh bir ilçe haline getirmek. Gerisi önemli değil” diyor. 

Meselenin diğer ayağına gelince. Kale’nin halk ile ilişkileri çok iyi. Çalışma zamanının önemli bir kısmını halkın içerisinde geçiriyor. Bazen sabah namazını bir köy camisinde kılarak başlıyor mesaiye. 

Yol üzeri küçük bir mola misali uğradığımız Cihanbeyli’de bir kahve içimlik zamanda gördüklerimiz bunlar. 

Ha… Abarttığımı sanmayın. İsteseydim rakamlarla da konuşurdum. Şu kadar kapalı alan inşaatı, şu kadar kaldırım taşı, şu kadar asfalt vb… 

Başkana onları sormadım bile. Çünkü hizmetler kendini gösteriyor zaten. 

Belki şu rakam yeterli olur diye düşünüyorum. Cihanbeyli Belediyesi bütçesinin yüzde 50’isini yatırımlara ayırıyor. 

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • mehmet aslan

    maşşallah

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
  • serhan güngör

    Teşekkürler Nurettin bey gerçekten sayın Kale nin çalışmalarına dikkat etmek gerek..

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English