Son Dakika Haberler

Nurettin Bay

Nurettin Bay

​Bu fotoğraf ne diyor?

02 Tuesday 2018
Tüm dost meclislerinde hiçbir şey Konya’yı konuşmak kadar haz vermez bana. 

Tahir Büyükkörükçü hocamızın ağzından duyduğumuz Muhyiddin-i Arabî’ye ait bir ifade var. Konya’nın Belde-i Muhayyere olduğu ile ilgili. Yani Peygamber Efendimize hicret için tavsiye edilen illerden birisi Konya. Bu ifadeyi Tahir Hocamızdan duyduktan bu yana Konya’yı bir başka sevmekteyim.  Her ne kadar bu şehirde doğmadıysam da, doğmaktan öte seviyorum bu mukaddes beldeyi. 

Yılın ilk mesai gününe Ak Parti’nin Konya konulu basın toplantısı damgasını vurdu. Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun başkanlığındaki toplantıya milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanı, il başkanı, tüm ilçe belediye başkanları, tüm ilçe başkanları ve partinin tüm üst düzey yöneticileri katıldı. 

Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, 2017’yi uluslararası, ulusal ve yerel anlamda değerlendirdi. Hükümetin yaptığı ve yapmakta olduğu Konya yatırımlarını tek tek anlattı. 

Geniş katılımlı basın toplantısına medya mensupları da büyük ilgi gösterdi. Gazeteciler Sorgun’a, çeşitli konularla ilgili sorular yönelterek Konya meselelerine derinlik kattı. 

Ak Parti Konya’da yeni yapılanmasını tamamlamak üzere. Yeni il yönetimi zorlu virajlardan tek tek geçiyor. İl Kongresinin de yapılması ile teşkilatlanma çalışmaları sona erecek ve Mart 2019’a odaklanılacak. 

Yeni il ve ilçe teşkilatlarının ilk sınavı Mart 2019 yerel seçimleri. Çıtayı düşürmemek en büyük hedef... Ak Parti Konya’da zaten çok yüksek oranlarda oy alıyor. Bu oyları daha yukarılara taşımak öyle kolay değil. Tek partinin toplam oyların yüzde 70’inden fazlasını aldığı bir ilden bahsediyoruz. Bu ilde siyaset yapmak hem kolay hem zor…

Kolay, çünkü bu ilde yaşayan dört kişiden üçü Ak Partili. Zor, çünkü oyları her dönem daha da yukarıya çıkarmak gerekiyor. Ve muhalefetin gözü hep Konya’nın üzerinde... Yeni Büyükşehir belediyeleri kanunu çıkarıldığında nasıl ki tüm muhalefet Konya üzerinde yoğunlaştıysa, önümüzdeki seçimlerde de aynı şekilde muhalefet Konya üzerinde yoğunlaşacak. Bunun bilincinde olmak gerek. 

Birlik, beraberlik ve kardeşlik tüm sorunların tek iksiri.  Bunlarda sorun varsa her yerde sorun var demektir. Konya aşkın, hoşgörünün, insanlığın şehri.  Konya 2019’a hem kendi rekorunu yenilemek hem de ülke ortalamasını yükseltmek hedefi ile hazırlanacak. Reis’in Konya’dan beklentisi bu. 

2018 yılının bu ilk toplantısında birlik-beraberlik görüntüsü verildi. Mesaj net ve tek.  Güçlü teşkilat, güçlü yerel yönetim, güçlü merkezi yönetim. 

Dışarıya verilen fotoğrafın içerisini doldurmak yine bu pozu verenlerin görevi. Fotoğrafın içerisi doldurulabilirse mesele kalmaz. 

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English