Son Dakika Haberler

İbrahim Arıcı

İbrahim Arıcı

​Bizi iyi tanıyorlar!

10 Monday 2023
Sanırım hepimizin yolu bir şekilde dolandırıcılarla kesişiyor. Kimimizi telefonla, kimimizi yüz yüze, kimimizi topluca dolandırıyor yada en azından girişimde bulunuyorlar. Dolandırılmanın en temel üç nedeni var. Korku, daha fazlasına sahip olmak ve iyi niyetli olmak. Hayatımızda karakola bile hiç girmemiş insanların terör örgütleriyle isimlerinin yan yana duymaları onlar için büyük bir korkuya neden oluyor. İşte o andan itibaren doğru ve sağlıklı düşünemiyor adeta birer robota dönüşüyorlar. Telefonun ucundakiler bu psikolojiyi çok iyi bildikleri için özellikle belli bir yaşı geçmiş olanları daha çok kandırıyorlar. Bu kesim saf, temiz kesim. Diğer kesim daha çok hırsının kurbanı oluyor. Piyasa fiyatının yarısını duyunca hepimiz bir dikkat kesiliriz.  İşte o andan itibaren bizde o cazibeye kapılıyoruz. Bir malın fiyatını kim yarısına verir? Diye sorgulamıyoruz. Birde 1 verip 3 alalım sevdalıları var. Bunlar da toplu dolandırılanlar. Bir zamanlar saadet zincirleri patlamıştı. Herkes parasını yatırıyor üç verene beş, beş verene on veriyorlardı! Tabi bu sistem üzerinden. Yani ele geçen bir para yok. İnsanoğluyuz işte. Çabuk kanıyor, çabuk kandırılıyoruz. Duygularımızda ki korkuyu, nefsi dizginlemeyi, hırsı bir kontrol edebilsek inanın bu hayatta kimse dolandırılamaz. Tabi birde önce güven verip sonra o güveni suiistimal ederek soyanlar da var. İşte piyasada ki en aşağılık soyucular bunlar. Bunlara çok daha dikkat etmemiz gerekiyor. Biz zamanlar hatırlıyorum ayakkabı sanayisinde onlarca esnaf dolandırılmıştı. Aylarca nakit para ile alışveriş yapmış bir sözde esnaf tüm esnaflardan mal toplayıp kayıplara karışmıştı. Bir çok esnaf ciddi sıkıntıya girdi hatta iflas edenler bile oldu. Kendimizi uyanık gibi görsek te inanın ne yapıp edip dolandırıyorlar. Birçok galerici esnaf tanıyorum. Şuana kadar dolandırılmadığını söyleyen olmadı. Bir şekilde hepsi mağdur olmuş. Demem o ki neden korkuyoruz? Neden hep fazlasını istiyoruz? Neden işimizi sağlama almadan çok çabuk güveniyoruz? Evet çünkü biz insanız. Bunu bilen de İnsan! Bizi iyi tanıyor. Biz insanca yaşamaya devam edelim ama bize verilen aklıda kullanmayı unutmayalım. Eyvallah…
 

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English