Son Dakika Haberler

Sinan Burhan

Sinan Burhan

​Başbakan Erbakan’dan Başkan Erdoğan’a Cihannüma

27 Eylül 2016

Hafta sonu Cihannüma Derneği’nin 2. Olağan Genel Kurulu vardı. Bu genel kurul uzun yıllar Milli Gençlik Vakfı etrafında hizmet etmiş bir neslin nerede kaldık buluşmasıydı. 28 Şubat sürecinin dağıttığı bir hareketin yeniden dirilişi için Anadolu’nun dört bir yanından Ankara’ya gelen dostlar hasret giderdiler.

Kongrenin açılış konuşmasını Cihannüma Genel Başkanı Mustafa Şen yaptı. Mustafa Şen'in konuşmasının en çarpıcı cümlesi şuydu: ‘15 Temmuz Gecesi Darbe kalkışması olunca sokağa abdest alıp çıktık. Eğer hainler bir darbe daha düşünürlerse bu kez sadece abdestimizi almayız’ diyerek net bir mesaj verdi. Bugünlerde ikinci darbe tartışmaları var. Aklından geçenler varsa Mustafa Bey’in bu cümlesini bir kez daha okusun.

Uzun yıllar MGV camiası içerisinde hizmet vermiş olan Memursen’in genç ve dinamik başkanı Ali Yalçın’da güzel bir konuşma yaptı. Ali Yalçın şunları söyledi: “12 Mart’lar, 12 Eylül’ler, 28 Şubat’lar. Batı’dan soğuk hava ile birlikte gelen tüm bu zor günleri yaşayan bir teşkilatız. Bütün bu zorlukları, hep birlikte, el ele, omuz omuza mücadele vererek atlattık. Bizi örselerken, Hasan Sabbah’ı ve Alamut Kalesi’ni önceleyen, bu ülkenin 28 Şubat’tan sonra, kendilerine kalacağını düşünenler, Emperyalizmin bekçisi Eric Edelman’la, ‘Türkiye’de Erbakan’ı gömdük, üzerine beton döktük’ dediler ama kar çiçekleri betonu deldi ve çıktı” diyerek Milli Görüş hareketinin çektiği sıkıntıları dile getirdi ve Hocamızı rahmetle andı.

Milli Görüş hareketi milli bir harekettir. Ezan diyen, bayrak diyen, vatan diyen, cumhuriyet diyen ümmet diyen insanlardan oluşur. Darbe gecesi reisi dahi beklemeden sokağa çıkan bir hareket. İslam coğrafyasında mazlumları dert edinen bir yapı. Antiemperyalist bir hareket. Bu milletin milli görüşe ve Cihannümaya ihtiyacı var.

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin Hoca içeriği zengin ve hikmet dolu bir konuşma yaptı. Bu konuşma metnini bir yerlerde bulursanız mutlaka alın okuyun derim. Milli Görüş Hareketinin milli ve yerli bir hareket olduğunu belirten Tekin’ Evet bizler iyiliği emreden kötülüğü nehyeden o mutlak ve kadim emre muhatap olduğumuz andan itibaren hep bunu yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. Çünkü bizler dünyevi yolculuğumuzun başlangıcından beri pasif bir var olmaya değil aktif bir varoluşa talip olduk. Kökleri mazinin derinliklerine ulaşan bir inançla emrolunduğumuz gibi olmaya ve ahde vefa göstermeye çalıştık. Korkmadık. Zulme rıza göstermedik. Kişisel veya zümrevi çıkarlarımızın peşine düşüp davamıza ihanet etmedik. Bize ait olan ama bizde olmayan hakikatlerin peşine düştük. Unutmadık insanların yaratılışta eşimiz ya da dinde kardeş olduğu gerçeğine iman ettik. Hatırladık. Kimsesizlerin kimsesi olmanın hikmetini kavradık. Birlikte ve bir arada yaşamanın erdemiyle kuşandık ve millet olduk’ dedi.

AK Parti Genel Sekreteri Abdulhamit Gül ise günün flaş cümlesini ortaya koydu. Duygularımıza tercüman olan bir konuşma yaptı. Ama bir cümle kongrenin özetini verdi. Bu yazımın başlığını da Abdulhamit Bey’in cümlesinden esinlenerek attım.

Biz Milli Görüşçüler uzun yıllar “Erbakan Başbakan” sloganı attık. En büyük hayalimiz Erbakan Hoca’yı başbakan görmekti. Nihayet Hocamızı başbakanlık nasip oldu. Şimdi ise Milli Görüşçüler Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ı Başkan görmek istiyorlar. Abdulhamit Bey elimize sloganı verdi: “Başbakan Erbakan Başkan Erdoğan.” 

Cumhurbaşkanımızın kongreye gönderdiği telgraf ayakta alkışlandı. Başbakanımız Binali Yıldırım Bey destek telgrafı gönderdi. Sayın Numan Kurtulmuş’un ve Meclis Başkanımız İsmail Kahraman’ın medeniyetimizin ihyasına ilişkin telgrafı takdir topladı. Salonda 90’lı yılların Refah Gençliğini gördüm. Refah ruhunu özlemişiz. Bu ruh ayakta olduğu sürece darbecilerin topu birden gelsin. Milletimiz ve ümmet yeise düşmesin. Bu arada bizi de yönetime uygun görmüşler. Bu vesileyle yeni seçilen arkadaşlara hayırlı hizmetler dilerim.

 

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English