Son Dakika Haberler

Ali Günaydın

Ali Günaydın

​Başarı dolu 68 yıl

01 Haziran 2017
Evet! Yeni Konya Gazetesi 68 Yılı geride bıraktı. 69. Yıl’a ve aydınlık ufuklara doğru biiznillah yoluna devam edecektir.
Kuruluşundan bu yana gazetemiz, tarafsızlığını koruyarak ilke ve prensiplerinden taviz vermeden halkın duygularına tercüman olmuş ender basın organlarından biridir.
Bundan beş yıl kadar önce kısa adı ANMEG/ Anadolu Medya Grup Başkanı Sayın Ahmet ÖZER Bey’in tavsiyesi ile gazetede yazmaya başladım. Kendilerine buradan hassaten teşekkürlerimi arz ederim. Ömür ne de çabuk geçiyor. Hemen beş yıl dolmuş. Gazetemiz ise 68 Seneyi devretmiş.
İnsanı uzun ömürlü kılan nasıl hayatın kurallarına riayet etmek ise, basında da uzun ömürlü olabilmenin şartı dürüstlük ve tarafsızlıktır. İşte emsallerine göre Yeni Konya Gazetesi’nin basın hayatına devam ediyor olması da doğruluk ve prensiplerine olan sadakattir. Çünkü emsali kalmamıştır.
Hayat inişli çıkışlı bir imtihandır. Yaratılan her varlığın iyi zamanları olduğu gibi, sıkıntılı dönemlerden de geçmesi mukadderdir.
İçerdeki hainler ve dışardaki düşmanların sinsi saldırıları karşısında Ülkemiz insanı çok sıkıntılı ve buhranlı zamanlardan geçmiştir. En son 15 Temmuz ihaneti ile karşılaştık.  Allâh’ın (CC) izniyle bu belayı da savuşturduk. Ancak bu ihanet, kendisinden önceki hainliklerden çok çok farklıydı. Çünkü insanımızı din ile Allâh (CC) ile aldatan bir ihanet şebekesi vardı. Bir diğer ifadeyle Bilge Kral Aliya İZZETBEGOVİÇ’in dediği gibi:
“Düşmanın en tehliklelisi, sana benzediği halde senden olmayandır.”
Yeni Konya Gazetesi 15 Temmuz darbe girişiminde olduğu gibi en sıkıntılı dönemlerde de hep halkın yanında olmuştur. Daima hakkın ve haklının savunuculuğunu yapmıştır. Bu tavrını da son zamanlarda “Bizim görevimiz halka doğru bilgiyi ulaştırmaktır” şeklinde sloganlaştırmıştır.
Yerine göre gündem belirleyicisi olmuştur. O yazmış, halk söylemiştir. Halk söylemiş o yazmıştır. Böylece de halkıyla bütünleşen bir gazete olmuştur.
Siyasetten spora, ticaretten sanayiye, dünya ve âhiret işlerine kadar her alanda  vatandaşı doğru bir şekilde bilgilendirmeyi şiâr edinen gazetemiz, emin adımlarla aydınlık ufuklara doğru yelken açmaktadır.
Ofset ve baskı kalitesi bakımından kurulduğu zamanla kıyaslanamayacak bir gelişme göstererek bu sahada emsallerine bile fark atmıştır. Tabi bu gelişme ve başarının temelinde Yayın Kurulu Başkanı Ahmet ÖZER Bey ve ekibini unutmamak lazım.
Gazetemizin bu zamana kadar geçen 68 Yıllık başarı hikayesi, bundan sonra da artarak devam edecektir. Çünkü bu başarının temelinde adanmışlık ruhu vardır. Davayı dert edinmiş bir idari kadro mevcut. Temeller sağlam atıldıktan sonra başarılar zaten kendiliğinden gelmektedir.
Yeni bir kuruluş yılını daha kutlarken, en büyük temennimiz bundan sonra halkın huzur ve mutluluğa doğru kapıların açıldığı, refah seviyesinin yükseldiği, daima güçlenen bir Türkiye’nin haberlerini yazmaktır.
Ülkemizi yok etmeye çalışan dahili ve harici düşmanların varlığını hiçbir zaman unutmamak elzemdir. Zira bizim millet olarak vatanımızdan başka sığınacak yerimiz yoktur. Bu sebeple en küçük bir ihaneti derhal haber yapıp vatandaşın uyanık olmasını sağlamak en temel görevimiz olmalıdır.
Keşke… dememek için sürekli tedbirli ve temkinli olmalıyız. Aslında basının da görevi budur. Ancak çoğu medya organları da maalesef ihanete hep çanak tutmuşlardır. Milletimizden yana görünüp, hep ihanet etmişlerdir. Bu sebeple bir asırdan fazla bir zamandır 1840’lardan beri müstemleke ülkesi olmaktan kurtulamadık. Biiznillah silkiniyor ve kendimize geliyoruz. İşte Gazetemiz bundan sonra Süper Güç olma yolundaki bir Türkiye’yi ve ölüm uykusundan uyanan bir kitleyi yazacaktır.
Nice başarı dolu uzun yıllara diyerek, bütün ekibi kutluyorum.

 

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English