Son Dakika Haberler

Ömer Lütfi Ersöz

Ömer Lütfi Ersöz

​Ayetlerin ışığında Peygamber kıssaları ve helak olan kavimler

30 Haziran 2016
Âyetlerin Işığında Peygamber Kıssaları Ve Helâk Olan Kavimler isimli kitabım yayımlandı. Öncelikle hayırlara vesile olmasını Rabbimizden niyaz ederim.
    Kitabımda özet olarak şu hususlar açıklanmıştır. “Hz. Adem(a.s.)’dan Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.s.)’e kadarki dönem içinde yaşanmış bir çok kıssayı Kur’an-ı Kerimden öğrenmekteyiz. Kıssalardan, bütün Peygamberlerin kavimlerini; Allah (c.c.)’a inanmaya, O’nun tek olduğu, eşi ve benzerinin olmadığı, kısacası öz olarak Tevhid İnancına davet ettiklerini anlamaktayız. Hak ile Batıl Mücadelesinin yapıldığı açıkça vurgulanmaktadır. Kur’an-ı Kerim de, helâk olan çeşitli kavimler, helâk olma sebepleri, Allah (c.c.)’ın emirlerine uyulup, yasaklarından kaçınılması gerektiği,  Peygamberlerin verdikleri kutsal mücadeleleri örnekleri ile anlatılmaktadır. Kur’an-ı Kerim deki kıssalar, ibret almamıza, geçmişte yaşayanların düştükleri yanlışlara düşmememize vesile olması için ayrıntıları ile haber verilmektedir.
     Âyet-i Kerîmelerde :“Onlara kendilerinden evvelkilerin, Nuh, Âd ve Semûd kavimlerinin, İbrahim kavminin, Medyen halkının ve altüst olan şehirlerin haberi ulaşmadı mı? Peygamberi onlara apaçık mucizeler getirmişti. Demek ki, Allah onlara zulmedecek değildi, fakat onlar kendi kendilerine zulmetmekte idiler.” (Tevbe:70)
      “Nitekim onlardan her birini günahı sebebiyle cezalandırdık. Kiminin üzerine taşlar savuran rüzgârlar gönderdik, kimini korkunç bir ses yakaladı, kimini yerin dibine geçirdik, kimini de suda boğduk. Allah onlara zulmetmiyor, asıl onlar kendilerine zulmediyorlardı.” (Ankebut:40)
     “Bu, dünyada iken kendi ellerinizle yapmış olduğunuzun karşılığıdır. Yoksa Allah kullarına zulmetmez.” (Ali İmran:182)
     “Halkı iyi olduğu halde Rabbin, haksızlıkla memleketleri helâk etmez.” (Hud:117) buyrulmaktadır.
     Allah (c.c.), kavimleri helâk etmeden önce uyarmış, İnsanlara, tevbe etmeleri, yanlışlardan vazgeçmeleri için mühlet vermiş, bütün bu ikazlara rağmen yanlışta ısrar edenleri çeşitli şekillerde helâk ederek İlâhi kanunun gereğini tahakkuk ettirmiştir. Genel olarak helâk sebepleri, itikadi ve ameli hususlardır. Geçmişte helâk olan kavimlerin helâk olma itikadi sebepleri; Şirk, Küfür, Tekzib, Mucizeleri İnkâr, Kendini büyük görme, Vahy ve Peygamberlerle alay etme konu başlıkları şeklinde özetlenebilir. Ameli sebepler ise; Peygamberlerin Davetlerini engellemek suretiyle Muhalefet, Zulüm, Ekonomik Refah’a kavuşmanın getirdiği Şımarıklık, Islah anlayışının mevcut olmaması ve Ticari ahlâksızlıktır diye özetleyebiliriz.”
     Kur’an-ı Kerim de isimleri geçen Peygamberlerin yaptıkları kutsal mücadeleye tabi olup her iki cihanda kurtulacak olanlarla, düşmanlık edip, dünya da cezalandırılan ve ahirette de cezalandırılacakları bildirilenleri, âyet-i kerîme ve hadis-i şeriflerin ışığında insanımızın, istifadesine sunmaya gayret ettik. Geçmişte yaşayanların helak olmalarını sağlayan davranışlardan uzak kalmamız ümidi ile âcizane bu eserimi yayımlamanın mutluluğunu yaşıyorum. Rabbimiz,  İslâm’a uygun bir hayat yaşayıp, kurtuluşa ereceklerden olmayı her birimize nasip eylesin.
     Kitap temini için; kitapsatissm@gmail.com
0 505 410 94 36          
     Kur’an-ı Kerîm de isimleri zikredilen Peygamberlerin Tevhid Mücadelesini anlatmaya çalıştığım bu eserim; âyet-i kerimeler ve hadis-i şerifler esas alınarak hazırlanmıştır. Kitabımın hazırlanmasında emeği geçen bütün kardeşlerimize kalb-i şükranlarımı sunarım. Rabbimiz, her birinden Razı olsun. Bu güzel ve hayırlı çalışmamın insanlarımıza faydalı olmasını Yüce Mevladan niyaz eder, sıhhat ve âfiyetler dilerim.

 

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English