Son Dakika Haberler

Nurettin Bay

Nurettin Bay

​Amerika'nın Suud oyunu

12 Ekim 2018
Zor bir dönemden geçiyoruz. Müslümanların yaşadığı coğrafyanın tamamına yakını kan gölü haline gelmiş durumda. Kan gölü haline gelmeyen coğrafyalarda da daha farklı sıkıntılar yaşanıyor. 

“Ey iman edenler! Yahudileri ve Hıristiyanları dostlar edinmeyin.(Maide 51) der Cenabı Allah. Ortadoğu, Osmanlı’nın son döneminden buyana Yahudi ve Hıristiyanları dost edinmenin vebalini ödüyor. 

Birinci dünya savaşında “Ortadoğu halklarına özgürlük”  sloganı ile bölgede aşiret devletleri kurduran güç, atını oynatmaya devam ediyor. Bölgenin ortasına bir çıban gibi İsrail’i koyan şer irade, 21. asra farklı bir tezgâh ile girdi. Yüz yıl önce kurdurduğu aşiretleri şimdi de boylara, soylara ayırmak istiyor. Yüzyılın başında Irak ile başlayan senaryo, Suriye, Yemen, Libya ile sürüyor.  

Kuzey Afrika’da “Afrika baharı” adıyla başlatılan fitne ateşi tüm Müslüman halkları yakmaya devam ediyor. Ancak, yaşananlardan ders çıkaramayanlar, oyunu vaktinde göremeyenler veya gördüğü halde önlem almayanlar sıranın kendilerinde olduğunu bilmelidirler. 

Yaşananlardan en iyi ders alan ülkelerin başında Türkiye geliyor. Türkiye, 2010’dan beri öyle veya böyle başına çorap örmeye çalışanlar ile mücadele ediyor. Bedeli ağır olsa da fitne ile mücadele etmekten başka çare yok. 

Filmin 2018 versiyonunda sıranın Suudi Arabistan’a geldiğini görmemek körlük olur. Amerika benzer hadiselerde uyguladığı metodun aynısını şimdi Suudi Arabistan’da sergiliyor. Önce dostlukları pekiştiriyor. Amaç kendisine tam bağımlı hale getirmek. Kendisine tam bağımlı hale getirdikten sonra sahne değişecek ve gerginlikler başlayacak. Sonrası Allah muhafaza iç savaş ve… 

Bölge üzerindeki nihai hedeflerinin ne olduğu ile ilgili haritalar sosyal medyada geziyor. Suudi Arabistan’ı  birkaç parçaya ayırmaya çalışacaklarından kuşkunuz olmasın. Dün stratejik ortaklık adı altında Suud Krallığı ile flört edenler, bugün aba altında sopa göstererek, para sızdırmaya çalışıyorlar. Ülkede nakit para kalmayıncaya kadar bu böyle devam edecek. Ardından Irak ve Suriye’de olduğu gibi önce kargaşa çıkaracaklar, ardından petrol ve diğer değerli kaynaklara el koyacaklar. 

Müslüman yöneticilere de halklara da büyük görev düşüyor. Hemen “varsın beter olsunlar, onlar da Osmanlı’yı arkadan vurmuşlardı, zaten şimdi de aramız iyi değil” diye düşünmeyin. Bu oyunu kurgulayanlar dostumuz değil. Oyunun kurucusu biz değiliz. Kurucusu olmadığımız bir oyunun figüranı da olmamalıyız. Aksi halde hiç hak etmediğimiz halde bedelin bir kısmını biz ödemek zorunda kalırız. Millet olarak Suriye örneğinden ders çıkarmalıyız. 

Suud hükümetinin eksikleri, yanlışları, kusurları olabilir. Bu eksikleri, bu yanlışları, bu kusurları bizler kardeş olarak oturup konuşabilmeliyiz. “Müminler ancak kardeştir” (Hucurat 10) Onlar da bizim eksikleri, yanlışları, kusurları bizimle konuşabilmeli. 
Yahudileri ve Hıristiyanları dost edindiğimiz ve  Müslümanların birbirlerinin kardeşi olduğunu unuttuğumuz sürece bu oyunu bozamayız. 


Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English