Son Dakika Haberler

Sinan Burhan

Sinan Burhan

​Ak Parti sizi şaşırttı mı? Oysa biz yazmıştık…

03 Tuesday 2015

Seçim sonuçları bizim için sürpriz olmadı. Başta Sayın Başbakanımız olmak üzere Ak Parti yöneticileri bile bu kadar yüksek bir oy beklemiyordu. Anket şirketleri yanıldı, köşe yazarları yanıldı, anlı şanlı gazeteciler yanıldı. Acizane bizim yazdıklarımız aynen çıktı. 7 Haziran seçimlerini de doğru bildik, 1 Kasım seçimlerini de bildik. 17 Ekim’de bu sütunlarda Ak Parti şok edecek, anketler çöpe adlı bir makale yazmıştım. Sonuçları nasıl doğru tahmin ettim?

Gayet basit.. Alanda sürekli çalışıyoruz. Sırtı yerde pehlivanız, alınterimizle, emeğimizle sahadan ayrılmadık. Bazıları meslektaşlarımız masa başından ayrılmadılar. Önlerinde gazeteler, internet, gözleri televizyonda olanlar elbette yanılır.

Anadolu Yayıncılar Derneği olarak Anadolu Soruyor isminde bir program hazırladık. Bu programı Çaytv’den Hasan Bakır, Kontvden Nurettin Bay, Kanal Urfa’dan İbrahim Toru, Kanal Fırat’tan Zeki Akbıyık Beylerle hazırladık. Anadolu’yu karış karış dolaştık. Dağdaki çobanla da, şehirdeki otelcilerde konuştuk. Berbere girdik, ırgatla sohbet ettik. Hepsi hep bir ağızdan bize istikrar dediler. Vatandaş 5 aylık kısa bir zaman içinde bile istikrara hasret kalmış.

Bu seçim başarısında iki ismi tebrik etmek gerekiyor. Bunlardan birisi Sayın Erdoğan diğeri ise Sayın Davutoğlu. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ısrarla seçimlerin yenilenmesini istedi. Kendisi siyasi deneyimlerine dayanarak vatandaşın istikrarı seçeceğini tespit etmiş. Büyük bir basiret ve ferasetle süreci yönetti. Israrla koalisyon diyenlere karşı ısrarla tekrar seçim dedi. Eğer koalisyon kurulsaydı hem Türkiye kaybedecek hem de Ak Parti kaybedecekti. Ak Parti’nin kazanmasında Cumhurbaşkanımızın katkısı çok büyük.

İkinci tebrik ise Başbakanımız Ahmet Davutoğlu Bey’e. Ahmet Bey arı gibi çalıştı. Vatandaşımız başbakanı çok sevdi. Ahmet Bey entelektüel birikimi ile ümmet şuuru ile hem ülkemize, hem İslam Dünyasına büyük hizmet edecektir. Her daim Anadolu medyasına değer veren bir isim. Sağolsun kendisi bizim hazırladığımız Anadolu Soruyor programına katıldı. Kontv televizyonuna her daim katılır değer verir. Mütevazılığı ile milletimizin takdirini topluyor.

Milletimiz terörün bitmesini istiyor. Milletimiz ekonomideki dalgalanmanın durmasını istedi. Belirsizlik ve kaos ortamı vatandaşımızı endişeye sevk etti. 12 yıl boyunca Ak Parti büyük yatırımlar yaptı. Yol yaptı, havaalanları yaptı. Tren yolu unutulmuştu tekrar hatırlattı. Ülkemiz şantiyeye döndü. Bir taraftan demokratik atılımlar yaptı. Ülkenin içinden çıkılmaz temel sorunlarına el attı. Halkımız huzur ve kalkınma istiyor.

Seçimin kaybeden iki partisi var. Birisi MHP bir diğeri ise HDP’dir. Toplum merkez partilere akın etti. İdeolojik temelli partilere yani milliyetçi partilere yönelmedi. Hem HDP milliyetçiliğine, hem de MHP milliyetçiliğine dur dedi. Ak Parti toplumun ortalamasını temsil ediyor. Seçmen uçlardan merkeze kaydı. Bir kez daha anlaşıldı ki seçmen ekonomik nedenlerle daha çok oy veriyor.

Uluslararası arena da şokta. Başta ABD, İsrail, İran olmak üzere Türkiye düşmanları büyük darbe yedi. Erdoğan ve Davutoğlu düşmanlığı yapıyorlardı. Milletimiz liderlerine sahip çıktı. Batılılar bundan sonra Ak Parti’yi dikkate alacaklardır. Sağda solda devirme yarışına girmeyeceklerdir. Artık ülkenin gerçek sahibinin kim olduğunu anladılar. Öyle eskisi gibi bize hasta adam muamelesi yapamayacaklar.

Bir başka tespit ise. Büyük Birlik Partisi ve Saadet Partisi gibi ideolojik partilerin işi zor. Maddi imkansızlıklar nedeniyle işleri daha da zorlaşacak. Artık küçük partilere yönelme olmayacak gibi. O nedenle hem Kamalak, hem de Destici iyi düşünmek zorundalar.

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English