Son Dakika Haberler

Ali Günaydın

Ali Günaydın

​ADALET HERKES İÇİN ŞARTTIR

11 Mayıs 2017
Tarihi tecrübe ile sabit olduğundan denilmiştir ki: “Milletler küfür ile idare edilebilir, zulüm ile asla…”

Adalet ile zulüm kavramları birbirinin zıddıdır. Bu sebeple ikisinin bir arada bulunması mümkün değildir. Ancak  adiller ile zalimler bazen mecburi olarak bir arada bulunabilirler. Bu gibi durumlar geçici olup, zaten günümüzde “Olağanüstü HÂL” diye ifade edilmektedir.
İslamın kaynağı Kur’ân ve Sünnettir. Daha doğrusu insanları en doğruya götüren Adalet, huzur ve barışın garantisi “VAHİY”dir. Peygamberler ise vahyin uygulayıcılarıdırlar. Diğer bir ifadeyle Hak ve Adaletin banileri peygamberlerdir (AS).
Güzel ahlak ve İslam Dini Alemlere Rahmet olarak gönderilen Hz. Muhammed (SAV) ile kemale erip tamamlandığına göre, bir müslüman için takip edilecek başka yol yoktur.
Vahiyden ilham alarak, kıyas yoluyla toplumların ihtiyaçlarına göre içtihatlar üretilip yasalar yapılabilir.

Kur’ân ve sünnet dışındaki yolların sonu hep çıkmaz sokaktır. Mutlak surette başa bela olur. Çünkü keyfilik olgunlaşarak zulmün hakimiyetine sebebiyet verir. Bunun neticesi de insanların birbirlerini yok etmeye çalışması olacaktır.
Küresel güçler denen küfür dünyasının piyonlarından biri olan “FETÖCÜLER” tarafından 15 Temmuz 2016 Tarihinde bu Aziz Millete ihanet edildi. Allah’ın (CC) yardımıyla bertaraf edildiler. Bu başarıda birkaç sebep bulunmaktadır.
Birincisi: Fetöcüler milleti Allâh (CC) ile aldattılar. Allah (CC) hilelerini başlarına yıktı.

İkincisi: İhlas ve samimiyet timsali mü’minlerin duaları.

Üçüncüsü: Başta Reis olmak üzere halkın çelikleşmiş iradesi.

Dördüncüsü: Şer güçlerin kendi aralarındaki ihtilafları.  

Fetö önderliğindeki küresel darbeyi bertaraf etmeyi nasip eden Yüce Rabbimize ne kadar şükretsek azdır. Başarılı olsalardı sonucu düşünmek bile insanın tüylerini diken diken ediyor. Ne kadar zulüm varsa yapılacak ve İslamın son kalesi ortadan kaldırılacaktı. Tabiî ki bu piyonları da Haçlılar yok edeceklerdi. Her ne kadar Fetö sırf yalakalık olsun diye: “Haçlılar sizin karılarınıza, kızlarınıza ilişmezler” diyecek kadar aklını yitirse de, onun da işini bitireceklerdi. Çünkü İslam’ın dışındaki milletlerde vicdan ve merhametin olmadığı yaşanan gerçeklerdendir.

Dünya’nın neresinde zulüm, kan, gözyaşı varsa; orada İslam olmayanların hakim olduğu görülür.

İçinde bulunduğumuz zaman itibariyle her şey düzelmiş değildir. Tehlikenin devam ettiği herkesin malumudur. Ancak bu sefer maalesef kurunun yanında yaşın da yanması misali çoğalmaya başlamıştır. Bilerek veya bilmeyerek kasıtlı olarak Reis ve Ak Parti itibarsızlaştırılmaya çalışılmaktadır. Herkes bu işin farkında. 

Mesela: Devlet bürokrasisinde vatandaşların işleri kasıtlı olarak savsaklanmaktadır. Vatandaşa kaba davranılmaktadır. Ta ki fatura Reis ve partisine kesilsin. Hastanelerde hastalarla ilgilenilmemesi veya kaba davranılması, parası olanların özel hastanelere gitmek durumunda kalmaları.

Yeni çıkarılan “KHK”lerle uzaktan yakından Fetö ile hiçbir bağlantısı olmayan başta Polisler olmak üzere memurların açığa alınmaları kantarın topuzunu kaçırmış durumda. Bizzat tanıklarım mevcut. Yani adam zamanında Fetö’cü olmadığı için, onlardan sıkıntı çekmiş. Şimdi de Fetö’cü damgası vurularak açığa alınmış. Bu gerçekten kabul edilecek bir şey değildir. Ancak işlerin yoluna gireceğine inancımız tamdır. Haksızlığa uğrayanların hakkını savunmak her şeyden önce Allah’ın (CC) emridir. Şöyle buyuruyor Yüce Yaratıcı:
“Ey iman edenler! Allah için hakkı titizlikle ayakta tutan, adalet ile şahitlik eden kimseler olun. Bir topluma olan kininiz, sakın sizi adaletsizliğe itmesin. Adil olun. Bu, Allah’a karşı gelmekten sakınmaya daha yakındır. Allah’a karşı gelmekten sakının. Şüphesiz Allah, yaptıklarınızdan hakkıyla haberdardır.” (Mâide, 5/8)

Darbeye fiilen katılanlar mutlak surette hak ettikleri cezayı çekmelidir. Onlara destek olanlar da aynı şekilde cezalandırılmalıdır. Bu durum en azında başka darbe heveslilerine de ders olur. Ancak havadan sudan sebeplerle açığa almalar çoğalınca tepkiler de haliyle artmaktadır. Şahsen bunda kasıt olduğunu düşünüyorum. Ak Partide bir geleceği kalmayanlar, partinin altını oymaya çalışıyor. Duyduklarımız böyle. Vatandaş ile siyaset ve bürokrasi arasında öyle uçurumlar oluşmuş ki; herkes farklı açıdan olayları değerlendiriyor. Fakat vatandaşa mutlaka kulak verilmeli.

Adamı olanlar, parası olanlar, hasılı gücü olanlar bir şekilde darbeci de olasa işi sıyırıyorlar. Her zaman olduğu gibi garibanlar bedel ödüyorlar gibi bir anlayışın yerleşmesine müsaade edilmemelidir. Ne yazık ki uygulamalar vatandaşı haklı çıkarır vaziyette. Kimse yarınından emin değil. Ortalıkta bir tedirginlik hakim. Halk bir an önce Reis’in olaylara el atmasını bekliyor. Masum ve mağdurların bir an önce aşına, işine geri dönmesini istiyor. Allah (CC) korusun menfaatini her şeyin üstünde gören şahsiyet fukaraları gemiyi terk etmeye hazır görünüyorlar.

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English