Son Dakika Haberler

Ersin Öztürk

Ersin Öztürk

​7 Hazirandan 26 Ekime & 26 Ekimden 1 Kasıma NE DEĞİŞTİ...

03 Kasım 2015
Öncelikle bir araştırmacı olarak 26 Ekim 1 Kasım arasını doğru okumak gerektiğini belirtmeliyim. 7 Hazirandan 26 Ekime kadar olan süreçte ülkemiz ekonomik, terör, istikrarsızlık gibi bir çok olumsuzluğu aynı anda yaşadı. Bu süreçte koalisyon çabalarında özellikle MHP'nin HAYIR'lı tavrı ve ülkede koalisyon hükümeti kurulamaması MHP oylarının yavaş yavaş erimesine sebep oldu. Seçim dönemine girildiğinde Sinan Ogan, Meral Akşener gibi isimlerin aday gösterilmemesi ve AK Parti kanadında Tuğrul Türkeş hamlesi MHP'nin erime sürecini hızlandırdı.

 
Son dönemeçte 26 Ekim 1 Kasım arasında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli HAYIR yaklaşımını şiddetlendirdi ve parti içi koalisyon söylemlerinin sert bir şekilde karşısında durarak koalisyon kelimesinin kullanılmasına dahi müsade etmedi. Seçmen kitlesinin büyük çoğunluğu gençlerden oluşan MHP gençliğin nabzını tutamayarak taleplerinede karşılık veremedi.

 
İstikrarsızlık hükümet kurulamayışı ve Bahçeli'nin hayırcı tavırlarını iyi değerlendiren AK PARTİ hem seçim vaatleri hemde bu ara dönemdeki gerek terör gerek maaş gibi ekonomik hamleler ile seçmenin nabzını doğru şekilde tutarak karşılık verdi seçmene.

 
Sayın Bahçeli'nin aksine Sayın Davutoğlu bu son haftada hem çiftçiyi, hem emekliyi hem de gençleri yakından ilgilendiren vaatleri ile özellikle genç seçmenin taleplerine karşılık verdi. Yapılan araştırmalar ile seçmeni özellikle gençleri mercek altına alan Sayın Davutoğlu tabiri caizse MHP'ye attığı son dakika golü gençleri yanına almayı başardı. Peki bu son hafta projelerinden sadece MHP seçmeni mi etkilendi tabiki hayır. CHP kanadında da özellikle genç seçmenlerden çoğunluğu olmak üzere yaklaşık %2 oranında bir oyu kendi saflarına çekmeyi başardı AK Parti. 7 Haziran seçimlerine göre bir oy kaybı yaşamayan CHP'nin aslında kaybettiği oya yakın bir oyu HDP'den aldığını söyleyebilirim. Daha doğrusu 7 Haziranda CHP'den HDP'ye giden emanet oyların geri dönüşü diyebiliriz.


 
Sonuç olarak ortada 7 Haziran seçim sonuçlarından memnun olmayan ve ülkede huzur, istikrar arayan ciddi bir kitle vardı. Ak Parti 7 Haziranda aldığı oyları %95'in üzerinde bir oranla korurken bu oylarını koruma olayı CHP'de %85'lerde idi ve MHP'de bu oran %70'lere kadar düştü.

 
Ak Parti 7 hazirandaki oylarını ciddi oranda korurken MHP'den aldığı kitlesel oya CHP'den aldığı oylar ve SP oyları eklenince bu sonuç kaçınılmaz başarıyı getirdi. Can alıcı projelerini son haftaya özellikle son güne bırakarak muhalefete manevra kabiliyeti bırakmayan Sayın Ahmet Davutoğlu'nu tebrik ederek bu seçimin Ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum.
 
.

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English