Son Dakika Haberler

Ali Günaydın

Ali Günaydın

​60 yıllık basın duayeni

29 Mayıs 2018
Anadolu basınının medârı iftiharı YENİ KONYA GAZETESİ 69 yıldır Hakkın ve halkın sesi olmaya gelişerek ve güçlenerek devam ediyor. 70. Yılına girerken de “BİZİM GÖREVİMİZ İNSANLARA DOĞRUYU ULAŞTIRMAK” anlayışıyla peygamberlerin tebliğ görevini bihakkın yerine getirme kararlılığında olduğunu ilke edinerek yeni yaşına girmektedir.
Kur’ân, rahmet, mağfiret ve sabır ayında, gazetemizin 70. Yılına girişini kutlamak çok anlamlıdır.
Ülkemiz, stratejik konumu itibariyle dış düşmanların hep ilgisini çekmiş ve çekmektedir. Bu sebeple cennet vatanımızı işgal edebilmek için, içte ve dışta var güçleriyle çalışmaktadırlar. Askeri darbeler, ekonomik darbeler, siyasi entrikalar hep bunun için yapılmış ve yapılmaya devam ediyor. Bu yıkımlar karşısında yazılı ve görsel medyamız maalesef tarafsızlığını koruyamamış, hep güçlünün yanında olmuşlardır.
Yeni Konya Gazetesi, çalkantılı dönemlerde de tarafsızlığından taviz vermeden halkın duygularına tercüman olabilmiştir. Vatandaşı umutsuzluğa düşürecek yayınlardan uzak durmuştur. Tabiî ki şahsiyetli duruşunda en üstten aşağıya idareci ve çalışanların emeği vardır.
Geçen Haziran’dan bu Haziran’a Dünya’da ve Türkiye’mizdeki hadiselere genel bir bakış yapacak olursak, durum Müslümanlar için hiç de iç açıcı değildir. Müslümanlar her yerde mağdûr ve mazlum durumda. Bir asırdan beri Filistin’de kanayan yara ise daha da artarak devam etmektedir. Türkiye hariç, islam dünyasının bu vahim gelişmelere karşı yapacak hiçbir şeyi yok. Müslüman halklar ile idarecileri birbirinin zıddı durumunda. Bunun sebebi ise devlet yöneticilerinin ABD kuklası olmalarıdır. Müslüman milletlerin başına musallat edilen diktatörler vatandaşlarına zulmetmekten ve hatta katletmekten çekinmemektedirler. Tek istisna Türkiye’dir.
Allâh’a çok şükürler olsun ki Türkiye’nin başında, hayatını halkına adayan bir lider ve ekibi var. Yoksa bizim de millet olarak diğer mazlumlardan farkımız kalmazdı. Sultan II. Abdülhamit’e yapılanların daha fazlası Reis’e yapıldığı halde, mazlumların duaları ve Allâh’ın yardımıyla insan şeytanları emellerine ulaşamamışlardır. Biiznillâh ulaşamayacaklar da.
Ülkemizin en önemli gündemi şu sıralarda 24 Haziran seçimlerine odaklanmıştır. Bu seçimle birlikte memleketimizde yepyeni bir yönetim şekli oluşacaktır. Şimdiye kadar Siyonist ve Haçlı dünyasının istediği gibi yönetilen ülkemiz, bundan sonra kendisini yönetmeye tam yetkili olacaktır. Bundan rahatsız olan dış mihraklar, içerdeki avaneleriyle birlikte son sürat çalışmaktadırlar.
Siyasi ahlaka sığmayan parti hülleciliği hortlatılmış, birbirine tam hasım gibi görünenler ittifak yapmış ve elbirliğiyle yeter ki Erdoğan gitsin gayretkeşliğine soyunmuşlardır. İşin daha da kötüsü, milli ve manevi değerlerin savunuculuğunu yaptığını söyleyenler de sırf Erdoğan’a  hasetlerinden dolayı katillerle bir araya gelmekten çekinmemişlerdir. Allâh göstermesin bu şer güruhu bir iktidar olsalar, memleketin 100 yıl geriye gitmesi içten bile değil. Zaten bütün yatırımları durduracaklarını söyleyip duruyorlar. Hırsları kendilerini ele veriyor. Sunî gündem oluşturmakta çok mahirler. En son ortaya çıkan ekonomik manipülasyon da oyunun bir parçasıdır. Aklı selim sahibi hiç kimse bu hilelere aldanmıyor, aldanmamalıdır da.
Bazılarının ortaya çıkıp, Reis’e oy veririm ama milletvekillerine vermem gibi tavırları da 16 yıldır artık rahatlık bakımından doyuma ulaştığımızı gösteriyor. Mecliste gücü olmayan Reis, seçilse ne olacak. Böyle bir gaflet gece karanlığında uçuruma yuvarlanan insan gibidir. Ya ölür, ya da sakat kalır. Milletin karşısında cephe alanlara ufak tefek bahanelerle fırsat verilmemeli. Gemiyi delen kişi sadece kendisi batmaz, herkes birlikte batar. Vatandaşımızın basiretli davranması şarttır. Bu bir oyun ise, bu oyuna gelinmemeli. Memleketin eski karanlık günlere dönmesi için el ovuşturanlara fırsat verilmemelidir.
Yönetimde istikrar olduğu müddetçe, halkın refah düzeyi de artmaktadır. 2001 krizine kadar hangi yatırımlar yapıldı da hazine boşaldı. Millet fakirliği iliklerine kadar yaşadı. O günler unutulmamalı. Nimete nankörlük yapılırsa, Allâh onu alır. Pişmanlığın da faydası olmaz.
Allâh (CC) devlete millete zeval vermesin. Hayırlı olanı versin.
Yeni Konya Gazetesi basın hayatında 70. yılına girerken yaşadığımız olaylardan bazı hatırlatmalarda bulunduk. Daha nice yıllarda doğru bilgilendirmeyi hedef edinen gazetemizin bütün kadrolarına başarı dolu çalışmalar diliyorum.



 

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English