Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

WhatsApp Plus Özellikleri ve Tüm Detaylar

WhatsApp Plus Özellikleri ve Tüm Detaylar
Sürekli gelişen dijital iletişim dünyasında, WhatsApp ve WhatsApp Plus gibi uygulamalar ön planda olup bağlantıda kalma şeklimizde devrim yaratıyor.

Dünya çapında 2 milyardan fazla aktif kullanıcıya sahip, Facebook'un sahibi olduğu mesajlaşma uygulaması WhatsApp'ı hepimiz duymuşuzdur.

Ailenizle ve arkadaşlarınızla mesajlaşmaktan, sesli ve görüntülü arama yapmaya, dosya ve fotoğraf paylaşmaya kadar çoğu günlük rutinin temelini oluşturur.
WhatsApp Plus ise birçok kullanıcının çekici bulduğu gelişmiş özelliklere sahip WhatsApp'ın alternatif bir sürümüdür.

Arayüzü kişiselleştirme ve artırılmış dosya paylaşım sınırlarının keyfini çıkarma yeteneğiyle, orijinal WhatsApp'a kıyasla kesinlikle farklı bir kullanıcı deneyimi sunuyor.
Ancak, WhatsApp Plus'ın WhatsApp Inc. tarafından geliştirilmediğini veya onaylanmadığını unutmamak önemlidir. Bu, ek özellikler sunmak için WhatsApp'ın orijinal kodunu değiştiren üçüncü taraf bir uygulamadır.

Bu yazıda, bu iki platformu kapsamlı bir şekilde anlamak için WhatsApp ve WhatsApp Plus arasındaki en belirgin yedi farklılığa değineceğiz.
İster hangi uygulamayı kullanacağınıza karar veriyor olun, ister yalnızca farklılıkları merak ediyor olun, bu yazı sizin için başvurulacak kılavuzdur.

WhatsApp (Orijinal) ve WhatsApp Plus Arasındaki Farklar

İşte ikisi arasındaki yedi (7) fark ;

Fark 1. – Kullanıcı Arayüzü Özelleştirmesi

WhatsApp ve WhatsApp Plus arasındaki en belirgin farklardan biri, her uygulamanın kullanıcı arayüzü özelleştirme düzeyidir.
WhatsApp basitliğiyle bilinir. Uygulama, klasik yeşil ve beyaz temalı basit, kullanıcı dostu bir tasarım sunuyor. Özelleştirme için çok fazla seçenek yok.
Sohbet duvar kağıdınızı değiştirebilirsiniz ancak bunun dışında uygulamanın renk şeması ve genel tasarımı sabit kalır.
Öte yandan, WhatsApp Plus özelleştirmeyi tamamen yeni bir seviyeye taşıyor . Uygulamanızın görünümünü kişiselleştirmek için indirebileceğiniz ve kullanabileceğiniz çok çeşitli temalarla birlikte gelir.
WhatsApp Plus, renklerden yazı tiplerine kadar arayüzü kişisel tercihlerinize göre uyarlamanıza olanak tanıyarak her kullanıcıya benzersiz bir deneyim sunar.

Fark 2. – Gizlilik Özellikleri

Gizlilik özelliklerine gelince, WhatsApp ile WhatsApp Plus arasında önemli bir fark var.
Her iki platform da uçtan uca şifreleme sağlayarak gönderilenleri yalnızca sizin ve iletişim kurduğunuz kişinin okuyabilmesini sağlarken, WhatsApp Plus gizliliği bir adım daha yukarı taşıyor.
Standart WhatsApp'ta, son görülme durumunuzu, profil fotoğrafınızı veya hakkındaki bilgileri belirli kişilerden gizleme seçeneğiniz vardır.
Ancak uygulamayı kullanırken çevrimiçi durumunuzu gizleyemezsiniz.
WhatsApp Plus , birçok kullanıcının çekici bulduğu ek gizlilik özellikleri sunuyor . Örneğin, uygulamada aktif olduğunuzda bile çevrimiçi durumunuzu gizlemenize olanak tanır.
Başkalarının çevrimiçi olduğunuzu bilmesine gerek kalmadan mesajlarınıza göz atabilirsiniz. Ayrıca, diğer kişilerin durumlarını onlara haber vermeden görüntülemek için görünüm durumunu gizlemenize de olanak tanır.

Fark 3. – Dosya Paylaşım Yetenekleri

Dijital iletişim çağında, dosyaları sorunsuz bir şekilde paylaşma yeteneği, mesajlaşma uygulaması seçimimizi büyük ölçüde etkileyebilir.
İşte WhatsApp ve WhatsApp Plus arasında gözle görülür bir fark daha göreceksiniz.
WhatsApp ile 100 MB'a kadar dosya gönderebilirsiniz. Bu genellikle fotoğraflar, belgeler ve ses dosyaları için yeterlidir, ancak videolar veya daha büyük dosyalar söz konusu olduğunda biraz sınırlayıcı olabilir.
Ayrıca platform, görüntü kalitesini etkileyebilecek görüntüleri sıkıştırır.
Bunun aksine, WhatsApp Plus gelişmiş dosya paylaşım yetenekleri sağlar . Sıkıştırma nedeniyle kalitenin düşeceğinden endişe etmeden, 50 MB'a kadar dosyalar gönderebilir ve tam çözünürlüklü görüntüleri paylaşabilirsiniz.
Düzenli olarak yüksek çözünürlüklü fotoğraflar veya daha büyük belgeler paylaşanlar için şık bir özellik.

Fark 4. – Yasaklama Önleme Özelliği

Uygulamaların değiştirilmiş sürümlerini kullananlar için, resmi uygulama tarafından yasaklanma korkusu oldukça gerçektir.
Bu bizi WhatsApp ve WhatsApp Plus arasındaki dördüncü önemli farkımıza getiriyor; bu fark, WhatsApp Plus'ta yasaklama önleme özelliğini de içeriyor.
Güvenlik önlemlerinin bir parçası olarak WhatsApp, uygulamanın resmi olmayan sürümlerini kullandığı tespit edilen hesapları yasaklama eğilimindedir.
Dolayısıyla, WhatsApp Plus kullanıyorsanız ve WhatsApp bunu tespit ederse, hesabınızın geçici veya kalıcı olarak yasaklanma ihtimali yüksektir.
Ancak WhatsApp Plus, kullanıcıları resmi WhatsApp tarafından yasaklanmaktan korumak için tasarlanmış bir yasaklama önleme özelliğine sahiptir .
Bu özellik umut verici görünse de kusursuz değildir ve kullanıcılar bu özelliğe rağmen yasaklanma durumlarını bildirmişlerdir.

Fark 5. – Tema Özelleştirme

Kişisel tarzınızı uygulamalarınız aracılığıyla ifade etmekten keyif alıyorsanız, WhatsApp ile WhatsApp Plus arasındaki bu beşinci farkı seveceksiniz.
Daha önce de belirttiğimiz gibi WhatsApp oldukça basit bir tasarıma sahip. Sohbet duvar kağıdını değiştirmenin yanı sıra uygulamanın görünümünü kişiselleştirmek için yapabileceğiniz pek bir şey yok.
Buna karşılık WhatsApp Plus, Tema Özelleştirme olarak bilinen bir özellik ile birlikte gelir . Bu özellik sayesinde uygulamanın görünümünü ve tarzını tamamen değiştirebilirsiniz.
WhatsApp Plus, uygulama topluluğu tarafından oluşturulan ve yalnızca birkaç dokunuşla indirip uygulayabileceğiniz eksiksiz bir tema kitaplığına sahiptir.

Fark 6. – Otomatik Yanıt Özelliği

Hiç meşgul olduğunuzda mesajlara otomatik olarak yanıt verebilmeyi dilediniz mi? WhatsApp ve WhatsApp Plus arasındaki bu altıncı fark tam da ihtiyacınız olan şey olabilir.
WhatsApp otomatik yanıt özelliği sunsa da bu yalnızca ticari hesaplarda kullanılabilir. Bireysel kullanıcılar için uygulamada böyle bir seçenek mevcut değildir.
Ancak WhatsApp Plus, otomatik yanıt özelliğini yalnızca işletmeler için değil tüm kullanıcılar için sunuyor. Bu, müsait olmadığınızda gelen mesajlara otomatik olarak yanıt verebileceğiniz anlamına gelir.
İster araba kullanıyor olun, ister bir toplantıda olun, ister biraz dinlenmeye ihtiyacınız olsun, otomatik yanıt özelliği, kişilerinizin onlara mümkün olan en kısa sürede geri döneceğinizi bilmesini sağlar.

Fark 7. – Mesaj Hatırlama Süresi

Bir mesaj gönderip hemen pişman olduysanız yalnız değilsiniz. Hem WhatsApp hem de WhatsApp Plus bu yaygın soruna bir çözüm sunuyor ancak mesajların hatırlanma süreleri arasında önemli bir fark var.
WhatsApp, kullanıcıların hem gönderen hem de alıcı adına bir mesajı silmesine olanak tanıyan " Herkesten Sil " özelliğini tanıttı.
Ancak işin püf noktası şu; bunu yalnızca mesajı gönderdikten sonraki bir saat içinde yapabilirsiniz.
Aksine WhatsApp Plus bu süre sınırını uzatıyor . WhatsApp Plus ile bir mesajı geri çağırmak isteyip istemediğinize karar vermek için çok daha fazla zamanınız var.
Bu özellik, yanlışlıkla yanlış veya uygunsuz bir mesaj gönderildiğinde cankurtaran olabilir.

Sık Sorulan Sorular (SSS)

Bu bölümde kullanıcıların WhatsApp ve WhatsApp Plus hakkında sıklıkla sorduğu bazı genel sorulara değineceğim. Haydi hemen dalalım!

S1: WhatsApp++ ne işe yarar?

C: WhatsApp ++, WhatsApp Plus'a benzer şekilde WhatsApp'ın değiştirilmiş başka bir sürümüdür. Arttırılmış medya paylaşım sınırları ve kişiselleştirme seçenekleri gibi orijinal WhatsApp'ta bulunmayan ek özellikler sunar.

S2: WhatsApp Plus'ı kullanmak güvenli midir?

C: WhatsApp Plus çeşitli ilgi çekici özellikler sunsa da, WhatsApp tarafından onaylanmayan bir üçüncü taraf uygulamasıdır. Bu, güvenliğinin garanti edilmediği anlamına gelir.
Herhangi bir uygulamanın üçüncü taraf sürümlerini kullanırken her zaman olası riskleri göz önünde bulundurun.

S3: WhatsApp Plus'ı yüklemek için WhatsApp'ı silmem gerekir mi?

Evet, WhatsApp Plus'ı yüklemek ve kullanmak için genellikle orijinal WhatsApp'ı kaldırmanız gerekir. Bunun nedeni, her iki uygulamanın da aynı kaynak kodunu kullanması ve aynı cihazda aynı anda çalışamamasıdır.

S4: WhatsApp Plus ve GB WhatsApp aynı mıdır?

C: Hayır, hem WhatsApp Plus hem de GB WhatsApp, WhatsApp'ın modifiye edilmiş versiyonları olsa da, farklı ekipler tarafından geliştirilmişlerdir ve biraz farklı özellikler sunarlar.
Ancak her iki uygulama da standart WhatsApp uygulamasına kıyasla daha fazla özelleştirme ve kontrole izin veriyor.

Sonuç

İşte karşınızda: WhatsApp ve WhatsApp Plus arasındaki yedi belirgin fark!
Özelleştirme seçeneklerinden uzatılmış hatırlama süresine kadar, WhatsApp Plus'ın mesajlaşma deneyiminize yepyeni bir kontrol ve kişiselleştirme düzeyi getirdiği açıktır.
Ancak, WhatsApp Plus'ın ek özelliklerinin çekici görünse de potansiyel riskleri de beraberinde getirdiğini akılda tutmak çok önemlidir.

Resmi WhatsApp tarafından onaylanmayan bir üçüncü taraf uygulaması olduğundan, kullanımı hesap yasaklarına ve olası güvenlik sorunlarına yol açabilir.
WhatsApp'a devam etmek veya WhatsApp Plus 'a bir şans vermek konusundaki nihai karar, kişisel tercihlerinize ve ek özelliklere ne kadar değer verdiğinize bağlıdır.
 

Kaynak: Bülten

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English