Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Tiktok’ta Daha Fazla Yorum Almanın 9 Farklı Yöntemi

Tiktok’ta Daha Fazla Yorum Almanın 9 Farklı Yöntemi

 

TikTok, çekici bir sosyal platform olduğundan, insanların uygulamada çok fazla zaman harcadığı kesin. Hatta bu platformda tek bir dakikada 167 milyon video izleniyor. Bu, hem markaların hem de içerik oluşturucularının kitleleriyle etkileşimde bulunmak ve sosyal medya varlıklarını oluşturmak için mükemmel bir fırsat sunuyor.

TikTok yorumları, burada önemli bir rol oynar ve içeriğinizin etkileşimini ve görünürlüğünü artırmada kritik bir rol oynar.

 

TikTok Yorumlarıyla Etkileşimi Artırmanın 9 İpucu

Artık daha fazla yorum almayı ve bunları TikTok etkileşiminizi artırmak için nasıl kullanabileceğinizi öğrenmenin zamanı geldi:

 

1. İlgili Sorular Sorun

Sorular, insanların TikTok videolarınıza etkileşimde bulunmalarını teşvik etmek için harika bir yöntemdir. İzleyicilere ne tür yorumlar yapabilecekleri konusunda yol gösterirler ve onları yorum yapmaya teşvik ederler. Bu, izleyicilere ilham verir ve yorum yapmayı kolaylaştırır çünkü sadece soruyu cevaplamaları gerekir. Bu nedenle, daha önce yorum yapmayı düşünmemiş kişiler bile, sorunuza cevap vermek isteyebilirler.

 

Örneğin, Baskin Robbins, temmuz ayında denemeleri gereken farklı dondurma tatlarını gösteren bir video paylaştı. İzleyicilere hangi tatları deneyeceklerini önce sormuşlardı ve tahmin edebileceğiniz gibi markanın sorusuna yanıt veren birçok yorum bulunuyordu.

 

 

2. İzleyicilere Uyarı Verin

TikTok videolarınızda yorumları artırmak için izleyicilere harekete geçirici mesajlar verin. İlk ipucundan farklı olarak, doğrudan bir soru sormak yerine, izleyicilere hangi tür yorumları yapmaları gerektiği konusunda talimatlar vermelisiniz.

Bu talimatlar her zaman çok ayrıntılı olmak zorunda değil. Örneğin, izleyicilerden emoji bırakmalarını istemek gibi basit bir şey olabilir. Ya da biraz daha ileri giderek, videoda gösterilenle ilgili kendi deneyimlerini paylaşmalarını isteyebilirsiniz.

Örneğin, Google, Google Dokümanlar'ını kullanmaya yönelik "hack" içeren bir video paylaştı ve izleyicilerden bu videoyu kendi Google hack videolarıyla birleştirmelerini ve ayrıca en sevdikleri Google hilelerini yorum olarak paylaşmalarını istediler.

 

 

3. Geri Bildirim veya Öneri İsteyin

TikTok videolarınıza yorum yapmalarını teşvik etmenin en etkili yollarından biri, izleyicilerden geri bildirimlerini veya önerilerini paylaşmalarını istemektir.

Ayrıca, özellikle işinizi yönetme veya TikTok içeriği oluşturma şeklinizle ilgiliyse, hedef kitlenizin ihtiyaçlarını ve tercihlerini anlamanıza yardımcı olur. Bu yorumları dikkate aldığınızdan ve geri bildirimleri ve önerileri mümkün olduğunca uygulamaya çalıştığınızdan emin olun. Bu, kitlenize geri bildirimlerinin ve önerilerinin önemsendiğini gösterir ve onları gelecekte daha fazla öneri paylaşmaya teşvik edebilir.

Örneğin, Buz kutusu - Icebox adlı marka, elmas Kakashi kolyesiyle ilgili bir video paylaştı ve izleyicilerine bir sonraki karakterin kim olmasını istediklerini sordu. Videoya binlerce yorum geldi ve birçok kişi markanın videolarında görmek istedikleri bir sonraki karakter için önerilerini ekledi.

 

 

4. Güvenilir Tiktok Yorum Satın Alın

Juntire.com, TikTok videolarınıza kaliteli yorumlar kazandırmak ve özgün biçimde etkileşim arttırmak için uygun fiyatlı çeşitli paketler sunar.

Juntire (bazı ünlü isimler de dahil olmak üzere) binlerce memnun müşteriye sahiptir. Memnuniyet oranı %98'in üzerindedir.

Tiktok yorum hizmetini en üst düzey kalitede sunmak için:

  • Kaliteli kullanıcılardan gelen yüksek kaliteli yorumlar sunulur.
  • Memnuniyet garantisi vardır.
  • Şifre ve kişisel bilgi vermeniz gerekmez.
  • Hızlı yanıt ve 7/24 whatsapp müşteri desteği sunar.
  • %73’e varan indirim oranları vardır.
  • Özel yorumları satın alma seçeneği vardır.
  • 256Bit SSL güvenli ve emniyetli ödeme yöntemleri kullanılır.
  • Hızlı teslimat yapılır.

 

5. Yorumlarla Etkileşime Geçin

Yorumlar bölümü genellikle insanların size olan beğenilerini ifade ettikleri bir yerdir. İçerikleriniz, ürünleriniz, stil anlayışınız veya markanız hakkında ne kadar çok sevdikleri belirtebilirler. Aynı zamanda videonuzda öne çıkardığınız ürünler veya bu ürünleri nereden alabilecekleri gibi sorular sorabilecekleri bir yerdir.

Yorumlarla etkileşime geçmek, hedef kitlenizi tanımak ve hatta önemli soruları yanıtlamak için son derece önemlidir. İnsanlar onaylandıklarını hissettiklerinde daha olumlu tepkiler verme eğilimindedirler ve bu nedenle gelecekte de içeriğinizle etkileşime girmeye devam edebilirler. Ayrıca, yanıtlarınızın diğer izleyicilere, kendi yorumlarınızı videonuza eklemeleri konusunda ilham kaynağı olabileceğini unutmayın.

Önemli bulduğunuz belirli yorumları bile sabitleme seçeneğiniz vardır ki bu, diğer izleyicilerin görmesi için önemli olabilecek yorumları öne çıkarmak için kullanışlıdır. Bu aynı zamanda TikTok videolarınızın dönüşümünü etkilemek için etkili bir yöntemdir. Laura Mercier'in bu şekilde önemli soruları yanıtladığını ve izleyici önerilerini kabul ettiğini gösteren örnekleri bulunmaktadır.

 

6. Etkili Influencerları Öne Çıkarın

Birçok izleyiciyi videonuza yorum yapmaya teşvik edebilecek şeylerden biri, tanıdık ve sevdikleri bir yüzü görmektir. Bu nedenle, TikTok videolarınıza olan etkileşimi artırmak için zaman zaman etkili içerik üreticilerini öne çıkarmayı düşünmelisiniz. Ayrıca, Sizin İçin sayfalarında tanıdık bir etkileyici göründüğünde, insanlar videonuzu izlemeye daha meyilli olabilir, bu da daha fazla izleyici ve yorum şansı demektir.

Örneğin, Adobe, Adobe topluluğunun bir parçası olan sanatçıların ve yaratıcıların içeriğini düzenli olarak paylaşıyor. Aşağıdaki videoda, Adobe'a ait sağlam bir TikTok takipçisi olan sanatçı çift Jack ve Bec yer alıyor. Bu çifti öven ve takdir eden yorumları görmek için aşağıdaki bağlantıyı takip edebilirsiniz.

7. Diğer Videolara Yorum Yapın

Amacınız TikTok videolarınıza daha fazla kişinin yorum yapmasını teşvik etmek olsa da, kendinizi sadece kendi videolarınızla sınırlamamalısınız. Çünkü Tiktok istatistikleri 840 milyona yakın insanın Tiktok’ta aktif olduğunu söylüyor.

Diğer marka veya içerik oluşturucu hesaplarıyla etkileşimde bulunmak, markanızı yeni bir hedef kitlenin önüne çıkarmak için etkili bir yoldur. Bu, sayfanıza yeni takipçileri (ve potansiyel yorumcuları) çekebileceğiniz anlamına gelir.

Profilinize tıklamalarını sağlayacak esprili, eğlenceli veya bilgilendirici yorumlar bırakarak insanları ne tür içerikler oluşturduğunuzu görmeye teşvik edin. Markanızın kişiliğine uygun hesaplara odaklanarak, sizinle benzer bir hedef kitleye ulaşabilirsiniz.

Örneğin, Indianapolis Colts'un resmi maskotu Blue, markanın maskotu Duo'nun şaka yollu bir dil öğrenme etkileyicisini zorla özür dilemeye çalıştığı popüler bir Duolingo TikTok videosu hakkında yorum yaptı. İki hesap arasındaki hızlı etkileşim, videonun sadece bir milyon görüntüleme almasından dolayı büyük dikkat çekti.

 

8. İlgili Yorumlara Video Yanıtları Oluşturun

TikTok, önceki videolarınızdaki belirli yorumlara yanıt verebileceğiniz bir içerik oluşturma seçeneği sunar. Bu izleyicilere ne hakkında konuştuğunuzu anlatmanıza yardımcı olur. Bu özellikten en iyi şekilde yararlanarak, hedef kitlenizin en önemli sorularına veya endişelerine yanıt veren içerikler oluşturun.

Bu, insanların ilgi göstermelerini teşvik etmenin harika bir yoludur çünkü dinleyiciler, başkalarının gündeme getirdiği bir konuyu ele alıyorsunuz. Muhtemelen yorum, izleyicilerin deneyimlerine benziyor veya zihinlerindeki bir soruyla ilgili olabilir. Bu şekilde, insanların videonuzun onlara nasıl fayda sağladığını yorum yapmalarını teşvik edebilirsiniz.

Aşağıdaki videoda, belirli bir ürünün nasıl kullanılması gerektiğini anlamayan bir kullanıcıya yanıt verdiler. Marka, ürünün farklı kullanım yöntemlerini vurguladı ve diğer insanlara ürünü nasıl kullandıklarını sormak için bir başlık ekledi.

 

9. "Tartışmalı" Bir Konuyu Ele Alın (Dikkatli Olun)

İnsanların yorum yapmalarını teşvik etmek istiyorsanız, bu genellikle tartışmalı bir konu etrafında döner. Daha fazla yorum almak için videolarınızda tartışmalı konuları ele almayı düşünebilirsiniz.

Hedef kitleniz arasında düşmanlık yaratmaktan kaçınmak için dikkatli bir şekilde yapılmalıdır. Örneğin, siyaset gibi insanların değerlerine ve görüşlerine meydan okuyan bölücü konuları gündeme getirmek yerine, pizzanın üzerine ananas eklenip eklenmemesi, tuvalet kağıdının üstüne veya altına mı takılması gerektiği veya mısır gevreğinin süt öncesi mi yoksa sonrası mı eklenmesi gerektiği gibi daha eğlenceli ve hafif konuları ele alarak işleri eğlenceli ve neşeli tutabilirsiniz. Tabii ki, işiniz veya sektörünüzle ilgili özgün bir tartışmayı gündeme getirmek de mümkün olabilir.

Örneğin, yapay zeka son dönemlerde kullanımı ve özellikleri bakımından tartışmalıdır. Aşağıdaki gibi bunu değerlendirebilirsiniz.

 

TikTok Yorumlarının Önemi

TikTok'un kullanıcılara içerik önerme şekli, etkileşimleri kullanarak içeriğin popülerliğini belirlemek için diğer platformlara oldukça benzer. TikTok algoritması, içeriğin kimlere gösterileceğini belirlerken etkileşim oranlarına büyük önem verir.

Etkileşim söz konusu olduğunda, yorumlar, görüntülemeler veya beğenilerden daha büyük bir rol oynar. Bir videoyu izlemek veya beğenmek basit bir işlemdir. Yorum bırakmak daha fazla çaba gerektirir. Yorum yapmak için birkaç saniye harcamak ve yazmak, birisinin içeriğe gerçekten önem verdiğini gösterir.

 

Bu nedenle, videolarınıza çok sayıda yorum almak, TikTok'un içeriğinizin daha fazla kişiye gösterilmesi gerektiğini anlamasını sağlar. Yani, daha fazla yorum alırsanız, daha fazla takipçi çekme ve varlığınızı büyütme şansınız artar.

 

TikTok için Yorum Ayarlarını Kontrol Etme

TikTok, yorumlarınızı yönetmenize yardımcı olacak bir dizi özellik sunar. Bunlar arasında kimlerin videolarınıza yorum yapabileceğini kontrol etme ve yorumları filtreleme seçenekleri bulunur.

 

Kimin yorum yapabileceğini seçme:

TikTok, hesap gizlilik ayarlarınızdan videolarınıza yorum yapma izni verilen kişileri seçme olanağı sunar. Bu seçenekler şunları içerir:

  • Herkes (yalnızca herkese açık hesaplar için) - Herkesin yorum bırakmasına izin verir.
  • Takipçiler (yalnızca özel hesaplar için) - Yalnızca takipçilerinizin yorum yapmasına izin verir.
  • Arkadaşlar - Yalnızca takip ettiğiniz kişilerin yorum yapmasına izin verir.
  • Hiç kimse - Yorumları tamamen devre dışı bırakır ve kimseye yorum yapma izni vermez.

Sıkça Sorulan Sorular

Yorum yapmak TikTok videolarını güçlendirir mi?

TikTok algoritması, yorumları etkileşim olarak değerlendirir ve bu, bir videonun belirli bir kitle içindeki popülerliğini ve ilgisini belirlemek için kullanılır. Bu nedenle yorum yapmak, TikTok videolarının görünürlüğünü artırmanıza yardımcı olabilir.

 

Yorumlar size TikTok'ta daha fazla görüntüleme kazandırıyor mu?

Yorumlar, bir videonun popülerliğini belirlemek için kullanılır ve bu TikTok'un ilgili kullanıcılara hangi videoların gösterileceğine karar vermesine yardımcı olur. Yani ne kadar çok yorum alırsanız, videonuz o kadar popüler kabul edilir ve bu da daha fazla görüntüleme getirebilir.

 

TikTok'taki yorumları nasıl kontrol ederim?

TikTok'taki yorumları hesabınızın gizlilik ayarlarından kontrol edebilirsiniz. TikTok, videolarınıza kimlerin yorum yapabileceğini kontrol etme seçenekleri sunar. Ayrıca yorumları tamamen kapatabilir veya belirli yorumları gizleyebilirsiniz. TikTok ayrıca onaylamadığınız sürece tüm yorumları veya belirli yorumları gizlemenizi sağlayan filtreleme seçenekleri sunar.

 

TikTok'ta sınırlı yorum ne anlama gelir?

TikTok'taki sınırlı yorumlar, içerik oluşturucunun videolarına yorum yapma iznini kısıtladığı anlamına gelir. Bu izni sadece arkadaşlarıyla (takip ettikleri takipçiler) sınırlayabilir veya yorumları tamamen kapatabilirler.


Kaynak: Bülten

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English