Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Otomatik Garaj Kapısı Kullanım Alanları Nelerdir?

Otomatik Garaj Kapısı Kullanım Alanları Nelerdir?
Otomatik garaj kapısı teknolojinin gelişmesi ile birlikte farklı bir boyut kazanmıştır. Genellikle manuel olarak tercih edilen garaj kapılarının yerini otomatik olan yeni modeller almıştır. Bu ürünler sadece garajlarla kalmayıp farklı alanlarda da kullanılmaya başlanmıştır.

Avantajlı bir kullanım sunan otomatik garaj kapısı modeli, elektronik veya sürgülü aksama sahiptir. Güvenlik konusunu üst noktalara çıkaran garaj kapı modelleri, farklı renk ve ölçülerde üretilir. Bu modeller, kullanılan alanlara tasarım ve güven katmaktadır. Bir diğer adıyla otomatik kepenk olarak da bilinir. Modern tasarımlara sahip modeller göz alıcı olmaktadır.

Otomatik Garaj Kapısı Nedir? Özelliklerine Göre Nerelerde Kullanılır?

Otomatik kapılar; önem verilen eşyaların ve özel mülklerin çevreden gelen tehlikelere karşı korunabilmesi için alınması gereken tedbirler arasındadır. Otomatik, zincirli aktarmalı, ferforje, manuel, fotoselli kapı ve branda kapı modelleri bulunur. Üst düzey korumaya sahip garaj kapısı otomatik modeller kişisel alanları hırsızlık, darbe, yağış ve rüzgarlara karşı korumaktadır.
Farklı tasarımlarda üretilen otomatik garaj kapısı modelleri, özel sistemlerle çalışmaktadır. Otomatik kapı sistemleri; stor şeklinde açılan, yukarı kaldırılarak açılan, 90 derece açılan, tavana doğru ve yana kayar kapı şeklinde açılan  farklı modellerde üretilir. Bu kapıların en büyük özelliklerinden bir tanesi otomatik garaj kapısı kumandası ile pratik bir şekilde kontrol edilmeleridir.

Birbirinden renkli ve farklı detaylara sahip seksiyonel garaj kapısı modelleri, her tasarıma uyum sağlamaktadır. Poliüretan izolasyon malzemesi ile öne çıkan otomatik seksiyonel kapılar için yüksek korunaklı sistemler uygulanır.  Oldukça dayanıklı olmaları farklı kullanım alanlarında tercih edilmesini kolaylaştırır. İşte, pratik işleyişi ile öne çıkan otomatik garaj kapısı kullanım alanları!

1 - Bahçe Garaj Kapısı

Bulunacak mekanın çevre tasarımına göre tercih edilen otomatik garaj kapısı, bahçelere en çok yakışan ürünlerdendir. Genel olarak çevre kontrolleri yapılıp, gerekli keşiflerin tamamlanmasının ardından en uygun bahçe kapısı tercih edilebilir. Daha çok beyaz ve ahşap tonlarında olan bahçe kapıları seçilmektedir.

Fonksiyonel özelliklere sahip otomatik bahçe kapıları; müstakil evler, siteler ve endüstriyel alanlarda kullanılabilir. Genel olarak yana kaydırmalı garaj kapısı bölümü, bahçelerde güzel bir görüntü sergilemektedir. Üstelik bakımı ve tamirat işlemleri de pratik bir şekilde gerçekleşir. Ayrıca bu kapılar uzun süreli kullanım için idealdir. Çeşitli kilitleme sistemlerine sahiptir.


 

2 - Fabrikalar

Fabrika ve endüstriyel alanlarda kullanılan otomatik garaj kapısı tasarımları, gelişmiş özelliklere sahip olmalıdır. Dayanıklı ve kaliteli malzemelerden üretilen seksiyonel garaj kapıları, bu alanlar için oldukça uygundur. Değişik renk ve desenleri bulunan çok bölmeli kapılar, en optimum seviyeyi vermektedir.
Talep doğrultusunda şekillendirilme imkânı bulunan kapılar, farklı özelliklere de sahip olabilmektedir. Tasarımlar geliştirilerek personel giriş alanı, pencere ve havalandırma sistemleri gibi detaylara modellerde yer verilir. Böylelikle fabrika gibi endüstriyel alanlarda modern görünümler oluşturmaya olanak sağlar.

3 – Otoparklar

Otoparklarda mimarî açıdan dikkat çeken modern otomatik garaj kapısı seçeneklerine rastlanmaktadır. Garaj kapıları, araçların güvenli bir şekilde korunabilmesi açısından oldukça önemlidir. Bu noktada çevrenin durumu ve tasarımı göz önünde bulunarak en uygun olan ürünlerin tercih edilmesi sağlanır.
Otoparkın kapasitesini uygun olarak tasarlanan bölümel garaj kapıları, farklı sistemlerle çalışır. Uzaktan kumandalı ve motorlu olan otomatik kapılarla daha güvenli alanlara sahip olunması sağlanır. Bu sayede araçların güvenli konumlandırılması ve uzun süre park hâlinde durması pratik bir şekilde gerçekleştirilir.

4 – Depolar

Depolar, güvenli alanların oluşturulmasındaki en önemli yerlerden bir tanesidir. Bu nedenle depoların daha üst seviyelerde korunabilmesi için, gelişmiş sistemlere sahip otomatik garaj kapısı modelleri tercih edilmelidir.
Uzaktan kumanda ile pratik bir şekilde kullanım sunan ve tavana doğru açılan sistemle çalışan endüstriyel kapılar mevcuttur. Bu modeller depolar için oldukça uygundur. Ayrıca bu tarz kapılar ürün giriş çıkışı, yükleme sistemleri ve birçok alanda kolaylık sağlar.
Deponun konumuna göre farklı boyutlarda üretilen otomatik kapı modelleri arasından dayanıklı yapısıyla seksiyonel kapılar tercih edilebilir. Bu kapılar üretildiği materyal doğrultusunda daha güvenli ve kalitelidir. Demir ve çelikten üretilmeleri, darbelere karşı üst noktalarda dayanıklılık göstermelerini sağlar.


 

5 - Otomatik Garaj Kapısı | Alışveriş Merkezleri

Alışveriş merkezlerinde daha çok stor sistemle çalışan otomatik kapılar tercih edilir. Farklı özellikleri bulunan stor otomatik garaj kapısı modelleri, hızlı ve pratik bir kullanıma sahiptir. Özellikle alışveriş merkezlerinde araç giriş çıkışının çok fazla olması göz önünde bulundurulduğunda, stor sisteme sahip kapıların hızlı bir işleyişi vardır.

6 - Özel Konutlar

Özel konutlar için çeşitli işlevleri bulunan kapılar, Focus Kapı güvencesiyle sunulmaktadır. Mahremiyetine önem veren kişiler, özel konutları için tercih edecekleri kapılarda birtakım detaylara dikkat etmelidir. Özellikle otomatik garaj kapısı modellerinin kumanda, garaj kapı motoru ve kilit gibi özelliklerine bakılarak, en uygun modele karar verilmelidir.
Otomatik kapılar günlük yaşama büyük bir katkı sağlamaktadır. Güvenliğin ve konforun birlikte sunulduğu otomatik bahçe ve garaj kapıları, akıllı ev, villa ve müstakil ev gibi özel mülkiyet alanlarında daha fazla kullanılmaya başlanmıştır.

7 - Sergi ve Fuar Alanları

Estetik, yalıtım ve güvenlik gibi avantajlar sunan otomatik garaj kapısı tasarımları, sergi ve fuar alanlarının vazgeçilmez parçaları arasında gösterilir. Belli bir süre devam eden sergi ve fuarların daha güvenli alanlara sahip olması için pratik bir kullanım sunan bu kapılar tercih edilir. Ayrıca belirtilen alanlara şık bir görüntü katması da tercih edilmesini kolaylaştırır.

8 -Otomobil Galerileri

Güvenli bir kullanım garantisi sunan otomatik garaj kapısı çeşitleri, galerilerde sıklıkla tercih edilir. Tavana doğru, stor şeklinde açılan ve 90 derece yana kayar açıyla çalışan sistemler galerilerde farklı görüntüler oluşturacaktır. Şık bir galeriye sahip olmak isteyen kişiler, estetiklik kazandıran bu kapıları tercih edebilir. Böylelikle hem güvenlik hem de modern bir görünüm kazanabilirler.

9 - Stüdyolar

Otomatik olarak çalışan kapıların kullanım alanları sonsuzdur. Birçok alanda tercih edilmeye başlayan otomatik garaj kapısı modelleri artık stüdyolarda da kullanılmaktadır. Estetik ve modern bir görünüm sunması tercih edilmelerini kolaylaştıran niteliklerdendir.
Bu kapılar pratik bir kullanım sunar. Motorlu ve uzaktan kumandalı garaj kapıları birçok avantajı beraberinde getirir. Focus Kapı, zengin bir ürün çeşitliliği sunmaktadır. Tasarım stili, ürün boyutu, çalışma sistemi gibi özelliklere dikkat edilerek istenilen alanlar için en uygun model seçilebilir.

10 - Oto Yıkama Yerleri

Otomatik kapılar kullanılacak alanlarda doğru bir şekilde tercih edildiğinde, uzun süreli bir kullanım sunmaktadır. Özellikle iş hacmi geniş ve sürekli olarak arabaların giriş yaptığı alanlardan olan oto yıkama yerlerinde otomatik garaj kapısı kullanılır.
Uzaktan kumandalarla çalışan otomatik kapılar, bu alanlarda daha fazla verimlilik sağlayacaktır. Ölçü ve boyut açısından dikdörtgen yapıdaki kapılar, oto yıkama alanları için daha uygun olacaktır.

Otomatik Garaj Kapısı Fiyatları

Her üründe olduğu gibi otomatik garaj kapısı seçerken mükemmel olanın tercih edilmesi gerekir. Dış alanlar için otomatik kapı tercihine etki eden çeşitli faktörler bulunur. Özellikle bütçe konusu model seçiminde önemli faktörlerdendir. Aynı zamanda güvenlik özelliklerine, tasarım stiline, garanti, boyut ve kullanılan malzemeye bağlı olarak sürgülü garaj kapısı fiyatları değişiklik gösterir.

Günümüzde gelişmiş özelliklere sahip otomatik kapılar bulunur. Otomatik garaj kapısı motoru, garaj kumandası ve kilidi tasarımların şekillendirilmesini sağlar. Bazı alanlarda kumandalı olanlar tercih edilir. Bazılarında ise kapı motorları ve kilit sistemiyle çalışan kapılar daha çok kullanılır. Ekonomik olarak tercih edilebilen garaj kapıları arasında çelikten üretilen modellere rağbet oldukça fazladır.

Otomatik kapı seçiminde güvenlik ve arızalanma durumunda otomatik garaj kapısı tamiri kolaylığı göz önünde bulundurulmalıdır. Türkiye’nin en çok kapı satışı yapan firmalarından olan Focus Kapı sitesinde çeşitli otomatik garaj kapısı seçenekleri vardır. Bu ürünler birçok alanda güncel kullanım sunmaktadır.

Dayanıklı ve kaliteli yapıya sahip kapı panelleri uzun süre kullanılma güvencesi vermektedir. Site ziyaret edilerek standart olarak sunulan ve istenilen ölçülerde bulunan otomatik garaj kapılarına ulaşılabilir.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 2
  • 1
  • 0
  • 1
  • 1
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English