Son Dakika Haberler

Online İngilizce Kursları Güvenilir mi?

Günümüzde İngilizce öğrenmenin sağladığı faydaların sayısı bir hayli fazla. Hem iş hem de eğitim alanlarında akıcı İngilizce kullanma becerisine sahip olanlar, olmayanlara oranla çok daha fazla fırsata sahip olarak kendilerini geliştirebiliyorlar. Bu durum, İngilizce eğitimine olan talebi her geçen gün arttırıyor. Ebeveynler çocuklarının iyi bir İngilizce eğitimi almasını isterken, birçok yetişkin de İngilizce öğrenerek kendini geliştirmeyi hedefliyor. 
 
Peki, İngilizce öğrenmek çok mu zor? Öncelikle bu dil yazıldığı gibi okunmadığı için, ana dili Türkçe olan kişilere bir hayli zor gelebiliyor. Çünkü öğrendikleri yöntemler, İngilizceye uygun değil. Türkçede yazdığımız gibi okuyoruz ve dil bilgisi kurallarımız İngilizceye göre çok farklı. 
 
Ama dil öğrenmek bir yetenek işi değil, basitçe pratik ve zaman ayırma işi. İşte bu noktada çalışan yetişkinlerin karşısına çok büyük bir engel çıkıyor: Zaman problemi. Sorunun çözümü ise Open English gibi online İngilizce kursları. 
Online İngilizce Kursları Ne Kadar Güvenilir?
Online İngilizce kursları, ulaşıma harcanan zaman ve eforu ortadan kaldırarak ev konforunda İngilizce öğrenmeyi mümkün kılıyor. Gelişen internet teknolojileri sayesinde artık dünyanın herhangi yerindeki biriyle bilgi alışverişinde bulunabiliyoruz. Online İngilizce kursları da basitçe İngilizce eğitimi verebilecek yetkinlikteki kişileri bu dili öğrenmek isteyenlerle buluşturan dijital platformlar. Fakat bu noktada dikkat edilmesi gereken, her şeyde olduğu gibi bu alanda da çürük elmalar var. 
 
Online İngilizce kursu seçiminde basit birkaç şeye dikkat etmek yeterli. Öncelikle kursun tanınırlığını ve tabii ki öğrenci yorumlarını detaylı bir şekilde araştırmakta fayda var. Birçok ülkede hizmet sunan ve öğrencilerinden iyi yorumlar almış online kurslar her zaman güvenilirdir. Örneğin Open English, Güney Amerika başta olmak üzere birden fazla kıtada birçok ülkede İngilizce eğitimi sunmaktadır ve öğrencilerinden yüksek ortalamaya sahip puanlar almıştır.
 
Günümüzde birçok online kurs, İngilizce eğitiminde farklı yöntemler kullanır. Kimi kurslar sadece konuşma pratiği üzerinedir. Bu kurslar, İngilizce dil bilgisi ve kelime dağarcığı konusunda çoğunlukla eksik kalır. İleri seviye İngilizceye geçebilmenin yönü dil bilgisine hakim olmaktan geçer. 
 
Open English gibi online İngilizce kursları tam kapsamlı eğitim verir. Kurs içeriğine sınırsız online dersler, binlerce saatlik müfredat, telaffuz geliştiren alıştırma ve uygulamalar ve İngilizce dilini öğrenmek için gerekli diğer materyaller dahildir. 
 
Sonuç olarak, sektörde marka bilinirliği olan ve İngilizce eğitimi konusunda online olarak tüm gerekli içerikleri sağlayan kurumlara her zaman güvenebilirsiniz. Bu tür online kurslar, müşteri memnuniyetini ön planda tutarlar. 
İngilizce Öğrenmek için Online Kurs Tavsiyesi
Online İngilizce öğrenmek ve akıcı bir şekilde İngilizce konuşmak isteyenlerin karşısında günümüzde birçok seçenek çıkıyor. Open English, Cambly, English Time, Konuşarak Öğren, Udemy… Hepsi de farklı özellikleri olan, kullanıcısına birçok fayda sağlayan İngilizce öğrenme platformları. Üstelik kimisi ücretsiz, kimisi kur bazlı ücret uyguluyor, kimisi ise abonelikle çalışıyor. 
 
Bu noktada ilk bilinmesi gereken şey, günümüz dünyasında hizmet sağlanan hiçbir şeyin ücretsiz olmadığıdır. Çok yaygın bir ifade vardır, eğer bir şeye para ödemiyorsanız muhtemelen ürün sizsinizdir. Ücretsiz uygulamaların birçoğu reklam modeli üzerinden çalışır ve uygulama içinde ücretsiz kısımlar çoğunlukla kaliteli içeriklere sahip değildir. 
 
Kur bazlı çalışan sistemler ise ne kadar eğitime ihtiyacınız olduğunuzu biliyorsanız kullanışlı olabilir ama bu sistem sizi sınırlar. Kullanım haklarınız bittikçe yenisini almak zorunda kalırsınız. Abonelik sistemleri ise büyük resimde çok daha avantajlıdır, çünkü size üyeliğiniz boyunca 7/24 sınırsız kullanım sunar. Bu da size sürekli tekrar yapma şansı tanır. Dil öğrenmenin ilk kurallarından biri, bol tekrar yaparak zihni disipline etmektir. 
 
Tüm bu faktörleri incelediğimizde, dünyaca tanınırlığa sahip olan ve abonelik sistemiyle çalışan Open English bir adım öne çıkıyor. Kolay ve hızlı bir şekilde İngilizce öğrenmek ve fiyat performans açısından en iyi tercihle ilerlemek istiyorsanız online İngilizce kursu Open English’i tercih edebilirsiniz. 
Online İngilizce Kurslarıyla Ne Kadar Sürede İngilizce Öğrenilir?
Bir dili akıcı kullanabilmenin belirli bir zaman aralığı yok ama genel kanı, 2 yıllık eğitimin ideal olduğu yönünde. Yani 2 yıl boyunca her gün düzenli olarak İngilizceye çalışırsanız, bu dili ileri seviyede kullanabilir hale gelmeniz neredeyse yüze yüze yakın. 
 
Daha temel seviyede bir İngilizce becerisi için 6 ay çoğunlukla yeterli oluyor. Örneğin Open English öğrencilerinin birçoğu 6 ay içinde sıfırdan “intermediate”, yani orta seviyeye gelmiş oluyor. Bu da ana dili İngilizce olan kişilerle rahatça iletişim kurabilecekleri anlamına geliyor. 
 
Edebi açıdan zengin klasikleri anlamak ve akademik açıdan daha yetkin bir İngilizce konuşmak içinse, “advanced” yani ileri seviye olmak gerekiyor. Burada sınır kendiniz olmakla beraber, insan zihninin de günlük bir çalışma kapasitesi olduğu unutulmamalı. Yani “Günde 8 saat çalışayım ve 1 ayda İngilizce öğreneyim” hedefi, “Günde 2 saat çalışıp 3 ayda orta seviyeye geleyim.” hedefine göre daha verimsiz geçebilir. 
 
Open English’te öğrenciler kendilerine 6 aylık ve 12 aylık abonelikler seçebiliyor. İngilizcede orta seviyeye gelmem yeterli diyorsanız 6 aylık paketi, ileri seviye konuşmalıyım diyorsanız da 12 aylık paketi tercih edebilirsiniz. İngilizce öğreniminizi hızlandırmak için özel dersleri içeren paketleri de tercih edebileceğinizi de belirtelim. 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 1
  • 1
  • 1
  • 1
  • 1
  • 1
  • 1
  • 1
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English