Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

KURU OTLAR ÜSTÜNE FİLMİNE YOĞUN İLGİ

KURU OTLAR ÜSTÜNE FİLMİNE YOĞUN İLGİ


Nuri Bilge Ceylan'ın geçen hafta vizyona giren "Kuru Otlar Üstüne" isimli filmi gişede zirveye yükseldi. Film,
usta yönetmen Nuri Bilge Ceylan'ın tüm filmleri içerisinde de 70,157 seyirci tarafından izlenerek en iyi açılışı yaptı ve rekor kırdı. Daha önce Ceylan'ın en iyi açılış yapan filmi "Ahlat Ağacı" 47,000 izleyiciyle dikkat çekmişti. İlk üç günde ise "Kış Uykusu" 43,000, "Üç Maymun" 29,000 ve "Bir Zamanlar Anadolu’da" 19,000 seyirciye ulaşmıştı.
 

KURU OTLAR ÜSTÜNE FİLMİ NEDEN BU KADAR İLGİ GÖRÜYOR?


Kuru Otlar Üstüne filminin ilk haftada 70.157 seyirci tarafından izlenmesi, Türkiye'de son yıllarda vizyona giren arthouse filmler için oldukça yüksek bir rakam. Filmin bu kadar ilgi görmesinin başlıca nedenleri şunlardır: 

Nuri Bilge Ceylan'ın yönetmenliği: Ceylan, Türkiye'nin en önemli sinemacılarından biri olarak kabul ediliyor. Filmleri, genellikle uzun süreli çekimleri, doğal ışık kullanımı ve gerçekçi anlatımıyla dikkat çekiyor. Film de Ceylan'ın bu tarzını tamamen yansıtıyor. 

Oyuncu kadrosu: Filmin başrollerinde Deniz Celiloğlu, Merve Dizdar, Eylem Canpolat ve Musab Ekici gibi başarılı oyuncular yer alıyor. Oyuncuların performansları, filmin başarısında önemli bir rol oynadı. Ödüller: Film, 76. Cannes Film Festivali'nde En İyi Kadın Oyuncu Ödülü'nü kazandı. Bu ödül, filmin uluslararası alandaki başarısının bir göstergesi oldu. 

Konu: Film, Türkiye'de önemli bir sorun olan cinsel tacizi ele alıyor. Filmin bu konuyu ele alışı, izleyiciler tarafından ilgiyle karşılandı. Elbette, filmin ilgi görmesinde bu nedenlerin yanı sıra, Türkiye'de arthouse filmlere yönelik artan ilginin de etkisi var. 



Son yıllarda, Türkiye'de arthouse filmler daha fazla izleyiciyle buluşmaya başladı. Bu da "Kuru Otlar Üstüne" filminin başarısında önemli bir rol oynadı. Filmin gelecek haftalarda da benzer bir ilgi görmesi ve Türkiye'de arthouse filmlerin daha da yaygınlaşmasına katkıda bulunması bekleniyor.

KURU OLAR ÜSTÜNE NEREDEN İZLENİR?


29 Eylül 2023'te vizyona giren film şu anda Türkiye'deki sinemalarda gösteriliyor. Filmin sinema biletlerini biletinial.com'dan satın almak mümkün.

Kaynak: Bülten

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BENZER HABERLER

X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English