Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Konyalıların en çok tercih ettiği kaplıcalar! Listenin ilk sırasındakine çok şaşıracaksınız

Ülkemizde Sonbahar geldi ve Kış yaklaşıyor… Deniz, kum ve güneşin eşliğinde yaşanan yaz tatilleri geride kalırken artık kaplıca tatilleri ön plana çıkmaya başladı. İşte Konyalıların en çok tercih ettiği kaplıcalar...

Konyalıların en çok tercih ettiği kaplıcalar! Listenin ilk sırasındakine çok şaşıracaksınız
Ülkemizde Sonbahar geldi ve Kış yaklaşıyor… Deniz, kum ve güneşin eşliğinde yaşanan yaz tatilleri geride kalırken artık kaplıca tatilleri ön plana çıkmaya başladı. Termal kaplıcaların ülkemizde oldukça fazla olduğu bilinmektedir. Kaplıca otellerinde sunulan termal havuzlar, SPA deneyimi ve masaj seçenekleriyle Konyalılar sonbahar ve kış döneminde kaplıca tatillerine oldukça ilgi göstermektedir.
Peki Konya’da yaşayanların en çok tercih ettiği Kaplıca tatil yerleri neresi?

Konya Ilgın Kaplıcaları
 
5) Konya – Ilgın Kaplıcaları
 
Konya merkeze 92 km uzaklıkta hamam dağı eteklerindedir. Tarihi kaplıcayı Vakıflar Genel Müdürlüğün'den kiralayan Ilgın belediyesi işletmektedir. Eski olması sebebiyle Konya’da yaşayan insanların kaplıca olarak tercih ettiği yerlerin başında gelmektedir.

İsmil Kaplıcaları
 
4) Konya – İsmil Kaplıcaları
 İsmil, Karatay İlçesi sınırlarında yer alan çok eski bir yerleşim yeridir. Kaplıcalar da Karatay’ın bu mahallesinde yer alıyor. Kaplıcaların; merkezden mesafesi 50 km civarında ve Konya Adana yolunun hemen güneyinde bulunuyor. Konya’ya yakınlığı nedeniyle Konya’da ikamet edenlerin sıklıkla gittiği yerlerin başında yer almaktadır.
Karahayıt Kaplıcaları

3) Denizli – Karahayıt kaplıcaları

Pamukkale Travertenleri’nin bir parçası olan Karahayıt Kaplıcası görünüm olarak travertenlerden oldukça farklı. Karahayıt Kaplıcası’ndan çıkan su kırmızı renge sahip olduğu için burada kırmızı renkte travertenler oluşmuş. Ayrıca bölgenin toprağının rengi de kırmızı olunca burası diğer kaplıcalardan farklı olarak kırmızı çamur havuzlarına sahip.
Üç farklı kaynaktan beslenen Karahayıt Kaplıcası’nın suyu kırmızı rengini demir oranı yüksek kayalardan alıyor. Kaplıcanın suları bikarbonat, kalsiyum, sülfat ve karbondioksit açısından da çok zengin. Öne çıkan şifası ise ameliyat geçirmiş kişilerin hızla iyileşmesine yardımcı olması. Bunun dışında romatizma, siyatik, fıtık gibi rahatsızlıklar ve uyuz, kaşıntı, sivilce sıkıntıları gibi cilt hastalıklarına şifa oluyor.
Konya merkeze yaklaşık 400 km uzaklıkta bulunan Karahayıt Kaplıcaları Konyalılar tarafından sıklıkla gidilen yerlerin başında geliyor.

Kızılcahamam Kaplıcaları

2) Ankara – Kızılcahamam Kaplıcaları

Ülkemizin termal turizm açısından önemli şehirlerinden olan Ankara’da kaplıca denilince akla Kızılcahamam geliyor. Ankara şehir merkezinden yaklaşık 1 saat uzaklıkta Konya merkeze 342 km olan Kızılcahamam Kaplıcaları’nın tarihi Roma ve Selçuklular dönemlerine kadar uzanıyor. Büyük Kaplıca ve Küçük Kaplıca olarak ikiye ayrılan Kızılcahamam Kaplıcaları, çok sayıda turist ağırlıyor. Bu nedenle de Konya’da ikamet edenlerin de sıklıkla gittiği yerlerin başında geliyor.
Kızılcahamam Kaplıcalarının suyu 36 derece ile 50 derece arasında sıcaklıklarda oluyor. Bu sıcak suların romatizma, karaciğer problemleri, kalp rahatsızlıkları ve kadın hastalıkları gibi birçok sağlık sıkıntısına şifa olduğu biliniyor. Mide ve bağırsaklarda yaşanan sorunlarda rahatlatıcı olma ve sindirim sisteminin daha hızlı çalışmasına yardım etme gibi özelliklere de sahip olan sular cilt rahatsızlıklarının tedavisi için de öneriliyor. Kızılcahamam aynı zamanda maden suyuyla da meşhur. Doğal içilen maden suları, Kızılcahamam ziyaretinde mutlaka deneyebilirsin.

Gazlı Göl
 
1) Gazlıgöl – Afyonkarahisar
 
Afyon Gazlıgöl Kaplıcaları Türkiye'nin en büyük ikinci kaplıca gölü. İçerdiği mineraller nedeniyle sağlık turizmi açısından oldukça önemli konumda olan kaplıca suyunun özellikle cilt problemleri, romatizma, sinir hastalıkları ve solunum yolu enfeksiyonları gibi birçok rahatsızlığı tedavi etmek için kullanılmasının yanın da kısırlık sorununa iyi geldiği biliniyor.
Afyon Gazlıgöl Kaplıcalarının tarihi, Roma dönemine kadar uzanıyor. Fakat kaplıca civarındaki tesisler son derece modern bir şekilde inşa edilmiş. Özellikle yaz aylarında doğal güzellikleri, tertemiz havası ve sıcak suyuyla termal kaplıca tatili arayanların uğrak adresi haline geliyor.
Konya merkeze yaklaşık 250 km uzaklıkta bulunan ve Konyalıların en çok kaplıca tatili yaptığı yer olan Gazlıgöl kaplıcaları sağlık yönünden de oldukça faydalı suya sahiptir.
 
 
Kaplıca sularının faydaları nelerdir?
 
Cilt Hastalıkları
Ülkemizdeki hemen hemen tüm kaplıcalar gibi İsmil Kaplıcaları da sıcaklığı ve suyundaki mineraller sayesinde cildi temizleyerek yeniliyor. Çamur kürü imkanı da bulunan kaplıcalar, tam bir cilt dostu olarak biliniyor.
Eklem Hastalıkları
İsmil kaplıcasının su içeriğindeki mineraller eklem hastalıkları için şifa kaynağı oluyor.
Yumuşak Doku Romatizmaları
İçeriğindeki mineraller; buhar ve çamur kürü ile etkili olarak Romatizma tedavisinde etkili oluyor.
Böbrek ve İdrar Yolları Hastalıkları
Böbrek ve idrar yollarında oluşan taş ve kumun, sıcaklığın etkisiyle vücuttan atılmasında yardımcı oluyor.
Eklem Kireçlenmesi
Suda bulunan minerallerin etkisiyle eklem kireçlenmeleri için doktorlar tarafından tavsiye edilen kaplıcalar arasında bulunuyor.
 

Kaynak: Bülten

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English