Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Kanal Tedavisi Yapılması Gerektiği Nasıl Anlaşılır?

Kanal Tedavisi Yapılması Gerektiği Nasıl Anlaşılır?

 
Kanal tedavisi, dişin iç kısmındaki sinir dokusunun hasar gördüğü veya enfekte olduğu durumlarda uygulanan tedavi yöntemidir. Kanal tedavisi dişin kurtarılmasını ve çekilmesini önlemek amacıyla yapılır. Fakat kanal tedavisinin gerekip gerekmediğini anlamak için bazı belirtilere ve diş problemlerine dikkat etmek önemlidir.
 

Şiddetli Diş Ağrısı ve Hassasiyet

 
En belirgin işaretlerden biri şiddetli diş ağrısıdır. Sinir dokusu hasar gördüğünde veya enfekte olduğunda, ağrı sık sık artar ve dayanılmaz hale gelebilir. Özellikle sıcak veya soğuk yiyecekler tüketildiğinde ağrı artabilir. Dişte hassasiyet, özellikle basınç altında veya sıcak-soğuk uyarıcılara karşı artan bir reaksiyon olabilir. Hassasiyet, dişin içindeki sinir dokusunun etkilenmiş olduğunu gösterebilir.
 

Dişte Renk Değişiklikleri ve Diş Etinde Şişme

 
Dişin renginde belirgin bir değişiklik fark ederseniz, kanal tedavisi gerekebileceğinin bir işareti olabilir. Sinir dokusu hasar gördüğünde diş, grimsi veya sarımsı bir renk alabilir. Eğer diş etiniz şişmişse veya etrafındaki bölge ağrıyorsa bu bir enfeksiyon belirtisi olabilir. Enfekte olmuş dişler, diş etlerini tahriş edebilir.
 

Dişin Çatlaması veya Kırılması

 
Dişin çatlaması veya kırılması, iç dokuların dışarıya maruz kalabileceği bir durum yaratabilir. Bu durum enfeksiyon riskini artırabilir ve kanal tedavisini gerektirebilir. İleri derecede enfekte dişler, yüzün şişmesine ve boğaz ağrısına yol açabilir. Bu, enfeksiyonun yayıldığının bir işareti olabilir ve hemen bir diş hekimi ile iletişime geçilmesi gerekebilir.
 

Kötü Tat veya Kokular

 
Ağzınızdan kötü bir tat veya kötü bir koku geliyorsa, bu enfeksiyonun dişin içine yayıldığının bir işareti olabilir. Diş eti kanaması, enfekte bir dişle ilişkili olabilir. Diş etlerinin iltihaplanması da diş enfeksiyonlarının sonucunda ortaya çıkabilir.
 

Uyku Sorunları ve Dolgu Düşmesi

 
Diş ağrısı nedeniyle uykusuzluk yaşıyorsanız veya gece ağrılar sizi uykunuzdan uyandırıyorsa, bu, diş probleminizin ciddiyetini ve kanal tedavisinin gerekliliğini artırabilir. Dişteki dolguların sık sık düşmesi veya çıktığı fark edilirse, bu durum dişin içindeki dokuların hasar görmüş olabileceğini işaret edebilir. Erken teşhis edildiği zaman kanal tedavisi sayesinde dolguların düşmesi gibi problemler de ortadan kaldırılabilir.
 

Kaynak: Bülten

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BENZER HABERLER

X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English