Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Havuz yaptırırken düşünülmesi gereken 7 faktör

Havuz yaptırırken düşünülmesi gereken 7 faktör
Havuz yaptırmaya karar vermek hayalinize kavuşmak için yeterli değildir. Havuz bakımı maliyetlerinden güvenliğe kadar her şey düşünülmelidir.
Bir havuz sahibi olmak evinizde geçirdiğiniz vakti daha keyifli bir hale getirebilir. Yaz sıcağından bunaldığınızda kendinizi serin havuz suyuna bırakabilirsiniz. Ancak eğlenceli vakit geçirmek için doğru havuza sahip olmanız gerekir.
Doğru havuz seçiminde ilk olarak ihtiyaçlarınızı gözden geçirmelisiniz. Ardından bütçenizi kontrol etmelisiniz ama iki yönlü düşünmelisiniz. Havuzun başlangıç maliyeti çok önemli olsa bile bakım maliyetini düşünmeden karar vermemelisiniz.

1. Doğru havuz türünü seçmek

Havuzlar yapım dahil olmak üzere farklı türde olurlar. Kullanacağınız havuza karar verirken ihtiyaçlarınız ön planda olmalıdır. Toprağın kazıldığı ve açılan boşluğa havuzun yapıldığı bir alanınız var mı? Toprak üstü havuz daha iyi bir seçenek mi?
Geçici bir şekilde kullanılabilecek hazır havuz çözümleri size uygun mu? Havuz çeşitleri konusunda bilgi sahibi olmadan havuz yaptırmaya karar vermemelisiniz. Sahip olduğunuz alan ve kullanım ihtiyaçlarınız doğrultusunda düşünmelisiniz.

2. Filtreleme sistemlerini öğrenmek

Ne tür bir havuz yaptırmak istediğinizi belirledikten sonra filtreleme sistemini kararlaştırmalısınız. Havuzların filtreleme sistemlerin genel olarak tuzlu su ve klorlu çözümler tercih edilirler. Her iki sistemin de avantajları ve dezavantajları vardır.
Tuzlu su filtreleme sistemleri çok daha az miktarda güçlü kimyasallar gerektirirler. Başlangıç maliyeti klorlu sisteme göre çok daha yüksektir. Ancak, havuzun bakımı için gerekli malzemeler düşünüldüğünde uzun vadede tasarruf etmenizi sağlar.

3. Havuz maliyetini değerlendirmek

Havuz yapımı için maliyeti düşük bir rotayı takip etmek istiyorsanız seçenekleriniz pek fazla değildir. Toprak üstü bir havuz maliyeti önemli ölçüde düşürür. Ayrıca havuzunuzda tuzlu su filtreleme sistemini kullanarak maliyeti azaltmış olursunuz.
Havuz yapımı için gerekli olan miktar bütçenizi zorluyorsa başlangıçta daha uygun seçeneklere yönelebilirsiniz. Bu tür seçenekler başlangıçta az ödeme yapmanıza izin verirler. Havuzun bakımı gibi faktörler sebebiyle uzun vadede maliyetleri yükselir.

4. Güvenlik faktörlerini düşünmek

Havuz yaptırmak gerçekten büyük ve önemli bir yatırımdır. Evinizde eğlencenin dozunu yukarı çekebilir ama bazı durumlarda tehlike arz edebilir. Bir havuz yaptıracaksanız ailenizde herkesin yüzme bildiğinden emin olmalısınız.
Ailenizde çocuk sayısı fazlaysa havuz yaptırmak iyi bir fikir olmayabilir. Havuza giden noktalarda güvenlik önlemleri almanız gerekir. Sürekli ziyaret edilen bir aileyseniz benzer durum geçerlidir. Havuz sahibi olurken insanların güvenliğini düşünmelisiniz.

5. Bakım maliyetlerini hesaplamak

Hangi tür havuza sahip olursanız olun periyodik olarak bakım yapmanız gerekir. Her havuz türünün bakım maliyetleri farklıdır. Bununla birlikte, havuz bakımı maliyetini etkileyen en önemli faktör ise kullandığınız filtreleme sistemidir.
Havuzun bakımında fileli kepçe, havuz süpürgesi ve çeşitli kimyasallar kullanmanız gerekir. Filtreleme sistemi kullanılacak kimyasalların türünü ve miktarını belirler. Tuzlu su filtreleme sistemi başlangıçta maliyetlidir ama daha az bakım maliyeti gerektirir.

6. Stil ve tasarımı kararlaştırmak

Havuz yaptırmaya karar verdikten sonra stil ve tasarım düşünmeniz gereken en önemli faktördür. Bahçenizdeki alan bunun için çok önemli bir faktör olacaktır. Kullanılabilecek alan sayesinde seçeneklerinizi olabildiğince azaltabilirsiniz.
Hayalinizdeki havuzu yaptırdıktan sonra çevre düzenlemesine vakit ayırabilirsiniz. Çok önemli bir faktör olmasa bile havuzun etrafının boş kalmasını istemeyebilirsiniz. Doğru peyzaj elementlerini kullanarak bahçenizi yeniden şekillendirmelisiniz.

7. Havuzu yapacak firmayı bulmak

Yaptırmak istediğiniz havuzun nasıl olması gerektiğine karar verdiyseniz artık onu yapacak firmayı aramaya başlayabilirsiniz. Fiyat karşılaştırması yaptıktan sonra ihtiyaçlarınıza en iyi şekilde karşılık verebilen firmayla çalışmalısınız.
Havuz firmasının prefabrik havuz yapımı ve toprak üstü havuz yapımı dahil olmak üzere pek çok konuda deneyimli olduğuna dikkat etmelisiniz. Deneyimsiz bir yerle çalışmak havuzun tamamlanma süresinden maliyetine kadar her şeyi etkileyebilir.
 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English