Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

E-Ticaret Ürün Çekimi Yaptırmanız İçin 10 Neden

E-Ticaret Ürün Çekimi Yaptırmanız İçin 10 Neden

Her geçen yıllar içerisinde daha fazla önem ve popülerite kazanan internet, güncel yaşam noktalarının ayrılmaz bir parçası haline geldi. Bu da çoğunlukla farklı sektörlerin ortaya çıkmasına ve yeni kazançların elde edilmesine imkan sunar. Ürün çekimi trendlerinin yeni bir alanı olan e ticaret fotoğraf çekimi özellikle de internet üzerinden bir satış gerçekleştirmek isteyen firmalar ve markalar için oldukça önemli bir hal alır. Böylelikle firmaların potansiyel müşterilerin beğenisine ilk olarak sunacakları ürün ile etkileşime geçen nesne doğrudan fotoğraf olacaktır.


E-Ticaret Ürün Fotoğrafçılığı
Bir e-ticaret sitesinden alışveriş yapacak olan müşterilerin satın alacakları ürünleri görme, dokunma yahut tadına bakma imkanları olmayacağından e ticaret fotoğraf çekimi yapılırken fotoğrafların gerçeklik hissi oldukça yüksek olmalıdır. Yani ürün ne kadar mükemmel olursa olsun eğer e-ticaret fotoğrafları yeterince kaliteli değilse ürünün mükemmelliğinin bir önemi kalmaz ve müşteri farklı bir e-ticaret sitesine yönelir. Bir e-ticaret fotoğrafçısı özellikle müşterilere sunacağı ürünleri beyaz bir arka plan kullanarak, farklı açılardan fotoğraflamalıdır. Böylelikle potansiyel müşteri sanki bir mağazada bu ürüne bakıyormuş hissini hissedecektir.


E-Ticaret Sitesi İçin Doğru Bir Ürün Fotoğrafı Nasıl Olmalıdır?
Ürünün potansiyel müşterilere sunulacağı site düzenlenirken e-ticaret fotoğraf boyutu ne çok abartılacak kadar büyük ne de sayfa içerisinde müşteri tarafından aranacak kadar küçük olmalıdır. Müşterinin ürünü daha iyi tanımasına olanak tanımak amacı ile birden fazla fotoğraf tercih edilmeli. Sadece tek bir ürün fotoğrafı müşteriye bu markanın yahut ürünün güvensizliğini açıkça hissettirir. Fotoğraflar çekilirken kullanılacak olan fotoğraf ölçüleri de oldukça önemlidir. Daha çok 70 KB ile 2 MB arasında bir büyüklük içermelidir. Ürünün fotoğrafının çekildiği sırada doğal ışıktan ziyade stüdyo ışığı gibi profesyonel ışıklandırma tercih edilmesi ürünü müşteriye tam anlamı ile göstermek açısından mühimdir.


E-Ticaret Sitesi Fotoğrafçılığı İle Ürünleri Tanıtmak
Bir ürünün pazarlanma aşamasında yalnızca teknik özellikler yahut detaylarından bahsetmek yeterli olmayacaktır. Müşterilerin birçoğundan fazlası ürünlerin teknik özelliklerinden çok e-ticaret fotoğrafçısı tarafından çekilmiş fotoğrafları ile ilgilenir. Böylelikle e ticaret fotoğraf çekimi ürünün özelliklerini gerçekten yansıtılması açısından önemli detaylardan birisidir.


E-Ticaret Fotoğrafçılığı Ürün Satışını Etkiler Mi?
E-ticaret fotoğraf çekiminin en büyük özelliklerinden birisi ürün satışlarına doğrudan olarak katkı sağlamasıdır. Ürünü fotoğraflayacak olan e-ticaret fotoğrafçısı ürünün çekimler sırasında albenisini artırabilir ve böylelikle bu da ürün satışlarının beklenilenden daha fazla olmasına olanak sağlar.


E-Ticaret Fotoğrafçılığı Markaya Olan Güveni Artırmaya Yardımcı Olur
Tüm e-ticaret ürün fotoğrafları markaların ürünü her açıdan göstermeye imkan sunar. Ürün çekimleri esnasında ürünün tüm kuvvetli özelliklerinin ön plana çıkması adına çeşitli adımlar izler ve firmaya olan güvenin artırılmasını sağlar. Müşterilerin bu noktada firma için sadık bir müşteri kategorisine girmesi beklenilen bir gerçektir.


E-Ticaret Fotoğrafçılığı İle Sosyal Medya Paylaşımları Yapabilmek
Bir e-ticaret ürünü yalnızca web sitesi veya dijital bir pazar aracılığı ile satışa sunulmaz. Tüm bunların yanı sıra özellikle de sosyal medya araçlarının gelişmesi ile birlikte bu mecralar üzerinden de ürün tanıtımları yapılarak potansiyel müşteri kazanabilmek mümkündür. Hedef kitle olarak belirlenen müşteri sayısına daha hızlı ulaşmak sosyal medya destekli bir post ile de sağlanabilir.


E-Ticaret Fotoğrafçılığı Ürün Çekiminde Esas Olan Minimalizm ve Basitliktir
Bütün odak ürünün üzerine olmalıdır. Tek bir e-ticaret fotoğrafı içerisine birden fazla görsel öğeye yer verilmemelidir. Arka plan düz, çoğunlukla beyaz veya açık renkte tercih edilmelidir. Bir web sitesine yüklenecek olan e-ticaret fotoğrafları müşterinin dikkatini dağıtacak diğer nesnelere mahal vermemelidir. Minimalizm ve basitliğin önde bulunduğu ürün çekimlerinde müşteri ürünü dikkatle inceledikten sonra satın almak üzere harekete geçecektir.


Yeni Ticarete Atılan Bir Firmaya E-Ticaret Alanında Müşteri Kazandırmak
E-ticaret işine yeni girmiş olan bir firmanın marka bilinirliği, marka değeri ve marka imajı tam anlamıyla oluşmadığından müşteriler için bu tür e-ticaret siteleri üzerinden sipariş oluşturarak ürün almak son derece riskli olabilir. Tüketici bu noktada sadece çektiğiniz e-ticaret ürün fotoğrafları üzerinden tercih edip beğeneceği ürünleri satın almaya karar verir. Bu da e-ticaret fotoğrafçılığının satın alma aşamasında en etkili ve önemli kriter olduğunu ortaya koyar. Nitekim tüm fotoğrafları çekilecek olan ürünler olabildiğince güzel, şık ve satın alma isteğini müşteride uyandıracak potansiyelde çekilmelidir.


E-Ticarette Etkili Fotoğraflar Çekebilmek İçin 5 Tüyo
  • E-ticaret yolu ile etkili ürün fotoğrafları çekerek yapılacak olan satışları artırabilmek mümkündür. Binlerce hatta on binlerce aynı ürünü satmaya çalışan firmalar arasından sıyrılmanın en etkili yolu çekilecek olan e-ticaret fotoğraflarının profesyonel ve müşteriye hitap edebilir olmasından geçer. E-ticaret için etkili fotoğrafların oluşturulması için gerçekleştirilmesi gereken 5 tüyo bulunur;
  • Ürün fotoğrafları çekilirken özellikle beyaz ve beyazın tüm tonları tercih edilmeli
  • Ürün fotoğraflarını çekerken ürünü uygun ve en ince detaylarına kadar gösterebilecek doğru ışığın seçimi
  • Ürün fotoğraflarının çekiminin yapılmasından önce ürünleri çekebilecek en iyi fotoğraf makinesi ve lenslerinin seçiminin doğruluğu
  • Ürün fotoğrafları için en doğru bakış açısını bulabilmek
  • E-ticaret için çekilen ürün fotoğraflarını profesyonel bir şekilde doğru olarak editleyebilmek
Bu tüyoların tümü dikkate alınarak bir e-ticaret fotoğrafçısı tarafından çekilecek olan ürünlerin görselleri potansiyel müşterilerin yeni kurulan markaların ürünlerini bile fark etmeleri noktasında etki oluşturacaktır.
 
Kaynak : https://www.uruncekimi.org
 
 
 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BENZER HABERLER

X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English