Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

CAIZ Blockchain Teknolojisi Üzerine Kurulu İlk İslami Ekosistem

CAIZ Blockchain Teknolojisi Üzerine Kurulu İlk İslami Ekosistem

 

CAIZ, İslami finansın ilkeleriyle uyumlu kripto paraları tanıtmak için blockchain teknolojisinden yararlanıyor. Bu dijital varlıklar, İslam hukukunun faiz tabanlı işlemleri ve spekülatif yatırımları yasaklaması prensibine uygun olarak tasarlanmıştır.
 

CAIZ kripto paralarını kullanarak, bireyler kar ve getiri paylaşımlı finansa katılabilir, etik ve adil finansal uygulamaları teşvik eder.
 

CAIZ, belirsizliği ortadan kaldıran, maliyetleri azaltan ve şeffaflığı sağlayan akıllı sözleşmelerin İslami bankacılıkta kritik bir rol oynadığını kabul eder. CAIZ, belirli koşulların karşılandığı zaman otomatik olarak yürütülen dijital olarak kodlanmış anlaşmalar olan akıllı sözleşmeleri kullanır. Bu sözleşmeler, operasyonel ve karşı taraf risklerini azaltır, maliyetleri düşürür ve karmaşık idari ve yasal süreçleri basitleştirir.
 

CAIZ ile Etik ve Güvenilir İşlemler

Ayrıca CAIZ, blockchain teknolojisinin takaful ve waqf sistemlerini de iyileştirme potansiyeline sahip olduğunu gösteriyor. Takaful, sigorta benzeri bir İslami işbirliği geri ödeme sistemi, ve waqf, finansal getiri için varlık bağışı, blockchain teknolojisinin faydalarından yararlanabilir. Caiz takaful taleplerini doğru ve şeffaf bir şekilde işlemek ve adil ve uyumlu bir sistem sağlamak için dağıtılmış defter teknolojilerini kullanır. Benzer şekilde, blockchain, waqf varlıklarının etkin yönetimini sağlar, kullanımlarında şeffaflık ve hesap verebilirlik sağlar.
 

AIZ, İslami bankacılık işlemlerindeki verilerin bütünlüğünü, güvenilirliğini ve tutarlılığını sağlamak için blockchain uygulamalarını kullanır. Ayrıca, blockchain teknolojisinin merkeziyetsiz yapısı güvenliği artırır ve hassas verilerin siber saldırılara veya kaybolmaya karşı riskini azaltır. Bu artan güvenlik, tüm bireyler için güvenli ve uygun fiyatlı İslami finansal ürün ve hizmetler sağlayarak ekonomik kapsayıcılığı teşvik eder, coğrafi konumdan bağımsızdır.
 

CAIZ, İslami finansın prensiplerine sıkı sıkıya bağlı kalarak, blockchain teknolojisini İslami bankacılığa uygulamada öncülük ediyor. CAIZ'in Fiqh uyumlu finansal ekosistemini oluşturarak, İslamic koin Caizcoin, hedefine ulaşmış oluyor. Caizcoin, blockchain teknolojisinin sağladığı tüm avantajlardan faydalanarak İslami değerlerle uyumlu bir finansal çözüm sunuyor. Bu, İslami finansın geleceği için heyecan verici yeni bir dönemi temsil ediyor ve blockchain teknolojisi, İslami finansal hizmetlerin genişlemesine ve evrimine devam ettikçe, bu alandaki yeniliklerin öncülüğünü sürdürecek.
 

Caizcoin Bir İlk Olarak Ortaya Çıktı

CAIZcoin, 2020 yılında Almanya'da kuruldu ve dünyanın ilk resmi İslami blockchain ve kripto para birimi olarak tanındı​1​. Bu girişim, insanlığı ve değerleri yenilikçi finansal çözümlerle birleştirme misyonunu taşıyor. İslami finans hukuku ile uyumlu olduğu İslami alimler tarafından onaylanan Caizcoin global kripto para piyasasını hem Müslümanlara hem de Müslüman olmayanlara ilk kez açıyor​.
 

Dinamik, uluslararası bir perspektife sahip liderlerden oluşan bir ekip tarafından kurulan CAIZcoin, iş, teknoloji ve finans dünyalarında uzmanlaşmıştır. Bu yetenekli girişim, her yönüyle İslami değerlerin Caizcoin'a yansıtılmasını sağlamak için uluslararası alimler, ekonomistler ve finans uzmanlarıyla işbirliği yapmaktadır. CAIZcoin, kendi merkezi olmayan blockchain üzerine inşa edilmiştir, bu da kullanıcıları için son derece güvenli hale getirir. Bu özel blockchain, daha hızlı ve anonim işlemler, defter hesap verebilirliği ve eşsiz büyüme potansiyeli garantiler. Güvenli ödeme sistemi ve E-cüzdan, her yatırımcı için kripto paranın güvenliğini sağlamak amacıyla işlemleri kontrol eder​.


Kaynak: AA

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BENZER HABERLER

X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English