Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

British Shorthair Özellikleri Nelerdir, British Shorthair Kediler Neden Kucak Sevmezler?

Sevimli minik pati dostlarımızdan birisi de kedilerdir. Alışmalarını için sevildiğini hissetmesi yeterli olmaktadır. Kediler sevildiğini hissettiklerin iletişim kurmaları daha rahat olmaktadır.

British Shorthair Özellikleri Nelerdir, British Shorthair Kediler Neden Kucak Sevmezler?
Sevimli minik pati dostlarımızdan birisi de kedilerdir. Alışmalarını için sevildiğini hissetmesi yeterli olmaktadır. Kediler sevildiğini hissettiklerin iletişim kurmaları daha rahat olmaktadır. Birçok kedi cinsi ve çeşidi bulunmaktadır. Bunlardan biri de British Shorthair kedilerdir. Bu kedilerin kendine has özellikleri bulunmaktadır. Bu kedi cinsini sahiplenen kişilerin veya sahiplenmek isteyen kişilerde ki akıllara takılan sorularda British Shorthair özellikleri, neden kucak sevmezler ? Gibi buna benzer sorular gelmektedir.
Kedileri sevgimizi göstermek için onları başlarını okşayıp, oyunlar oynayarak  ya da kucaklayarak sevmek istenir. Fakat bazı kedi cinsleri de ise kucaklanmaktan pek hoşlanmazlar. Bu tarz sevilmek istemeyen kedileri sahiplenirken karşımıza çıkan sorularda “British Shorthair özellikleri, neden kucak sevmezler? “ gibi  sorular bu kedileri sahiplenmek isteyen kişilerin sıklıkla sorduğu sorular arasındadır. Bu soruların cevabını verebilmek için bu kedileri tanımak gerekir. 



British Shorthair Cinsi Kedilerin Fiziksel Özellikleri Nelerdir? 
Geniş bir gövde yapısına sahip olan British Shorthair, sağlam ve kısa yapılı kedilerdir. Pelüş ve havalı tüyler sahip olan bacak yapıları kısa ama güçlüdür.  Kuyruk yapısı ise yuvarlak uca doğru incelmektedir. Tombul yanakları, yuvarlak kafası, kısa burnu, yuvarlak gözleri ve sürekli gülümser yüz ifadesine sahip sevimli kedilerdir.
 
Rengi ise genellikle gri renktedir. Gri renk bu ırkın temsilcisi niteliğindedir. Renk tonları ise siyah, krem, gümüş, benekli, tekir ya da iki renkte olabilmektedir. Göz renkleri ise bakır, mavi, koyu altın veya yeşil tonlarda olmaktadır. 



British Shorthair Tarihi Geçmişi 
British Shorthair özellikleri, Neden kucak sevmezler sorusunun cevabını vermeden önce bu kedinin tarihi ile ilgili bilgi vermek gerekir. Cins kedilerin üretilmesi Victorya döneminde İngiltere de yapılmaktadır. Shorthair in Britain adında bu döneme ait olan kedi adı British Shorthair ilk çeşitlerinden biridir. Bu kedi cinsi birinci dünya savaşında üreticilerinin İran kedisi ile çiftleştirilmesiyle ortaya melez bir cins çıktı. Kedilerin çoğu birinci dünya savaşında öldüler. Çıkan savaştan dolayı kıtlık yaşanmasına dolayı kedi yetiştiriciliği kedileri besleyemedi. Evlerde beslenen kediler British Shorthair kedileri Russian Blue ve İran kedisi gibi ırklarla çiftleştirilerek çoğaldılar. 


British Shorthair Cins Kedilerin Karakterleri 
British Shorthair özelliklerineden kucak sevmezler sorusunun cevabından önce karakterlerini tanımak gerekir. İlgiyi seven bu kediler çocuklarla çok iyi geçinen bu kediler sakin ve kolay kedilerdir. Erkekleri kendi halindedir. Dişleri ise çok daha ciddilerdir. Sürekli gülümser olarak görünen bu kedilerde normalde sessiz bir yapıya sahiptirler. 
Dişi ve erkek kedilerin ortak özellikleri sadece sahipleri ile birlikte olmayı isterler. Kucakta olmasa da sahiplerinin yanlarında aynı oda da olmayı severler. Evde tek olduklarında ise sahipleri gelinceye kadar kedileri vakit geçirebilirler. Çok aktif bir karaktere sahip değillerdir. Karşılıklı oyun oynayın seven bu kediler oldukça akıllıdırlar. Küçük ödüller verilmesi ile oyunlarla aklını nasıl kullandığını görebilirsiniz. Neden ve sonuç ilişkisi kurabilecek oyuncaklarla oynamayı severler. 



British Shorthair Cins Kedilerin Sağlığı Nasıldır? 
British Shorthair kediler genellikle sağlıklı kedilerdir. Kalıtsal bozukluk olan hemofili B ‘ye yanı kanama bozukluğuna yatkın kedilerdir. Ayrıca bu türde bir kedi sahiplenildiğinde obeziteye yatkın oldukları için dikkat edilmesi gerekilmektedir. Bu kedilerin bakımında mutlaka kaliteli mama ve kumları kullanılması gerekmektedir. Bu cins kediler Türkiye de evlerde çoğaltıldıktan sonra yasal olmayan yollar ile satışı yapılmaktadır. Sağlıklı bir British Shorthair kedisi sahiplenilmek istenilirse herhangi bir sağlık sorunu olmayan anne ve babadan doğmuş olması ve aynı zamanda uzman bir yetiştirici tarafından bütün sağlık kontrollerinde geçirilmiş olması gerekmektedir. 


Brtisih Shorthair Cins Kedilerin Kucağa Alışması Nasıl Olur?
British Shorthair özelliklerineden kucak sevmezler? sorusunun cevabını bulabilmek için bu cins kedilerin kucağa alışma süresini de bilmek gerekir. Genellikle kedi sahibi olanlar onları kucağına alıp sevmeyi oynayın çok severler. Fakat her kedi kucağa alınmayı pek sevmez. Bu tür kedilerden biride British Shorthair kedi cinsidir. Bu türdeki kedileri kucak da olmaktan hoşlanmadıkları için kucak kedisi değildir. Bu kedileri bu şekilde  kendi karakter ve özelliğine göre kabullenmelidir. Sahiplerinin yanında vakit geçirmeyi ve oynamayı çok seven kedileri kendi özelliklerine göre sevmeyi öğrenilmelidir. 



British Shorthair Kediler Nasıl Sevilmekten Hoşlanırlar?
British Shorthair kabarık tüyleri ile sevimli kediler kucağa alınıp sevilmekten pek hoşlanmazlar. Bu tür kedileri sevmek için öncelikle yanına yavaş bir şekilde  yaklaşmalı eğer yaklaştığında kaçmıyor ise ismini söylediğiniz de tepki verip vermediğine bakılması gerekir. Eğer miyavlayıp gözlerinizin içine bakıyor ise sevmenize izin vereceğini gösterir. Bu tepkiden sonra kedinin sırtını yavaş bir şekilde okşanıp tepkisi kontrol edilir. Sevmenize izin veriyor ise kafasını eğip sırtüstü yatıp karnını ve başının okşanmasına izin verir. Eğer sevilmesine devam edilmesini istediği zaman patileri ile ellerle oynamaya başlar ve sevmeye devam edilmesini istiyor denektir.
Eğer sevilmek  istemiyorsa başka tarafa dönüp gidecektir. Daha fazla uğraşılmamalıdır. Bu kediler ancak kendileri istedikleri zaman sevilebilirler. Çok fazla üstlerine gitmemek gerekmektedir. Sizinle iletişime geçmesi ancak kendi isteği doğrultusunda olmaktadır. Genellikle bu tür kendi başlarına kalmayı çok severler. Kendi kendilerine oyun oynayarak vakit geçirmek isterler. Sahiplerinin yanında olmalarından ve yanlarında oyun oynamaktan çok hoşlanırlar.  
 


 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 2
  • 2
  • 2
  • 0
  • 2
  • 1
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English