Son Dakika Haberler

İş yerinde, okulda, arkadaş-aile buluşmalarında veya dışarı çıkmadan önce özenli bir görünüme sahip olmak oldukça önemlidir. Kişisel temizliğe ve bakıma dikkat etmek, bahsedilen özenli görünüme ulaşmanın yollarındandır.

BB Krem ve CC Krem Arasındaki Fark Nedir?
 
Hoş ve özenli gözükmenin yöntemlerinden bir diğeri de makyajdır. Hatta günümüzde makyaj yapmak birçok kadının günlük hayatının bir parçası haline gelmiştir. Makyaj sayesinde yüzdeki kusurları kapatmak ve dış görünümü iyileştirmek mümkün hale gelir.
İdeal makyaj rutini herkes için farklı olabilir. Bu rutine dahil edilebilecek birçok ürün bulunur. Fondöten, kapatıcı, renk düzenleyici, pudra ve daha birçok ürün günlük makyaj rutinlerinde yer alır. BB krem de dış görünümü daha iyi bir seviyeye taşıyabilmek için kullanılan makyaj ürünleri arasında bulunur.

BB kremlerin ne olduğunu bilmiyor veya konu hakkında ayrıntılı bilgi edinmek istiyorsanız doğru adrestesiniz. Yazımızda, bu ürünlerin ne olduğu, nasıl kullanıldığı, BB, CC ve DD kremler arasında ne tür farklar bulunduğunu inceleyeceğiz.

BB Krem Nedir?

Kremler, su veya yağ bazlı olabilen, yüze ve vücudun diğer bölgelerine uygulanabilen cilt bakımı ürünleridir. Krem ürünleri farklı amaçlar için kullanılmak üzere belirli şekillerde formüle edilirler. Örneğin, bazı kremler cildin nemini artırmak için kullanılır. Bazı kremler ise akne probleminin çözümüne yönelik geliştirilmiştir. Bunların yanı sıra ciltteki kızarıklığı ve lekeleri azaltmaya yarayan ya da yaşlanma belirtilerini azaltan kremler de bulunur.
Bazı kremler ise aynı anda birçok farklı işlevi yerine getirebilir. Tinted kremler çoklu görev cilt bakım ürünlerine örnek olarak verilebilir. Bu kremler nemlendirme ve renk verme görevlerini aynı anda gerçekleştirir. BB kremler de tinted kremlere oldukça benzer bir şekilde çalışır. Blemish balm ve beauty balm olarak da adlandırılan bu kremler, üçü bir arada şeklinde de ifade edilebilir. Bunun sebebi blemish balm ürünlerinin aynı anda nemlendirici, makyaj bazı ve fondöten görevi görmesidir.

BB Krem Nasıl Kullanılır?

BB krem kullanım şeklinin diğer krem ürünlerinden pek de farklı olduğu söylenemez. Fakat blemish balm uygularken birtakım unsurlara dikkat etmek, profesyonel bir görünüm elde etmenize yardımcı olabilir. Beauty balm uygulamadan önce cildinizi mutlaka iyi bir şekilde temizlemeniz gerekir. Yüzünüzde makyaj, güneş kremi veya başka ürünlerin kalıntısı var ise bunları çift aşamalı temizlik yöntemiyle tamamen temizlemeniz mümkündür.
Cildinizi temizledikten sonra SPF 30 veya SPF 60 içerikli bir güneş kremi uygulayabilirsiniz. Eğer BB kreminiz zaten SPF içeriyorsa, bu adımı atlamanız daha mantıklı olacaktır. Fondöten ürünlerinin aksine blemish balm kremlerini dağıtmak için fırça veya makyaj süngeri gibi ürünlere ihtiyacınız yoktur. Bu ürünler iyice yedirilmesi gereken yüksek pigmentli renklere sahip olmadığı için parmak yardımıyla uygulanabilirler.

Parmaklarınız ile bir miktar ürünü sorunlu bölgelerinize uygulayabilirsiniz. Göz altı, burun kenarları ve çene bölgesine iki kat uygulama yaparak daha pürüzsüz bir cilt görünümüne sahip olabilirsiniz. Ürünü parmak ile uygulamanın avantajlarından bir tanesi kremin vücut ısısı ile birleşmesidir. Böylece krem cilde daha iyi bir şekilde yedirilebilir. Blemish balm kremleri tampon hareketler ile uygulayarak ürünün çizgilere dolması problemini bir miktar azaltabilirsiniz.

BB Krem, CC Krem ve DD Krem Arasındaki Farklar Nelerdir?

BB, CC ve DD kremler benzer işlevlere sahip olduğu için kolayca birbirleri ile karıştırılabilir. Fakat üç krem çeşidi arasında oldukça büyük farklar bulunur. Bu farkları bilmek, hangi ürünün kendi cilt tipiniz için uygun olduğunu anlamak adına oldukça önemlidir. Çünkü üç ürün de kendi içerisinde farklı özelliklere sahiptir. İhtiyaç ve istekleriniz doğrultusunda BB, CC veDD kremler arasından seçim yaparak kullandığınız üründen en yüksek verimi alabilirsiniz.

BB krem, üç farklı ürünün özelliklerini aynı anda içerir. Nemlendirici, makyaj bazı ve fondöten ürünlerinden elde etmek istediğiniz sonuçlara blemish balm kremler ile sahip olabilirsiniz. CC kremler ise ikisi bir arada ürünler şeklinde ifade edilebilir. Bu kremler aynı anda renk düzenleyici ve fondöten işlevi görür. Eğer göz altı morluğu probleminiz varsa, mor rengi nötrleyen renk olan turuncu bazlı bir CC krem ile göz altlarınızı kapatabilirsiniz. Ya da yüzünüzde kızarık bölgeler fazlaysa, kırmızı rengi nötrleyen yeşil bazlı bir CC krem tercih etmelisiniz.

DD krem ise "daily defense" yani "günlük koruma" anlamına gelmektedir. DD kremler BB ve CC kremlere benzer olarak kapatıcı işlevine sahiptir. Farklı olarak ise DD kremlerde daha fazla SPF bulunur. DD kremlerin cildi besleyen antioksidan içeriği de BB ve CC kremlere kıyasla daha yüksektir. Kapatıcılığı BB ve CC kremlerden daha az olan DD kremler, yaşlanma karşıtı içerikleri ile ön plana çıkarlar.

Neden BB Krem Kullanmalısınız?

Blemish balm kremler, makyaj sektöründe oldukça öne çıkan ürünlerdendir. Bunun sebebi bu kremlerin kullanıcılara birçok kolaylığı bir arada sunmasıdır. Makyaj yapmak çoğu kadının her gün gerçekleştirdiği rutinlerden biridir. Fakat güzel makyaj sonuçları elde etmek fazla zaman alabilir. Blemish balm kremler bu anlamda oldukça avantajlıdır. Çünkü kullanıcıyı üç farklı ürünü ayrı ayrı uygulama zahmetinden kurtarır.

Blemish balm kremleri tercih ederek nemlendirici, makyaj bazı ve fondöten ürünlerini tek tek uygulayarak elde edeceğiniz sonuçlara bir arada sahip olabilirsiniz. Eğer ağır makyaj görünümü yerine daha hafif ve doğal makyajlardan hoşlanıyorsanız, bu anlamda da blemish balm'ları tercih edebilirsiniz.

NoteShop BB Krem Çeşitlerine Göz Atın!

NoteShop'ın geniş ürün yelpazesine göz atarak dilediğiniz BB krem ürününü kolayca satın alabilirsiniz. Diğer ürün seçeneklerini de inceleyerek makyaj ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz. Uygun fiyatlı ve kaliteli BB krem ürünlerine erişim sağlamak için websitemizi ziyaret edebilirsiniz.
 

Kaynak: Bülten

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English