Son Dakika Haberler

Avustralya Doları’nda İşlem Yapmak

 

 

Avustralya doları, Avustralya ülkesinin para birimidir ve kodu AUD şeklindedir. Dünyanın en güçlü para birimleri içinde on dördüncü sıradadır. Aynı zamanda para birimleri içinde en çok işlem gören altıncı para birimidir. Döviz işlemlerinde Avustralya doları en sık tercih edilen para birimlerinden biri olurken, Euro, Amerikan Doları ve Sterlin ile çapraz kurda sık işlem görür. Avustralya dolarından daha çok işlem gören diğer iki para birimi de Japon Yeni ve Kanada Dolarıdır. Avustralya doları’nın dünyadaki para birimleriyle yapılan işlemler içinde yüzde 4 ila yüzde 6 arasında bir ağırlığı bulunmaktadır.

 

Avustralya, 1966 yılından önce İngiltere’nin bir sömürgesi olarak Sterlin kullanmaktaydı. 1966 yılında bağımsızlığını aldığı zaman para birimi olarak dolar kullanma kararı aldılar. Bu aynı zamanda İngiltere’den bağımsızlığını kazanmış olan Amerika Birleşik Devletleri’nin bağımsızlığına da bir gönderme olarak kabul edilir.

 

Euro/Avustralya Doları İşlemleri

 

EURAUD, Euro ile Avustralya Doları arasındaki çapraz kuru ifade eden bir kurdur. Avustralya ülkesi de EURO bölgesi gibi istikrarlı bir bölge olduğu için küçük fiyat hareketleriyle para kazanmaya çalışılır. Aynı zamanda kaldıraçlı işlemlerde de kullanılabilir.

 

Amerikan Doları/Avustralya Doları İşlemleri

 

Amerikan Doları dünyada en fazla işlem gören para birimidir. Yukarıda da bahsedildiği gibi Amerika Birleşik Devletleri’nin izinden gitmeye karar veren Avustralya da para birimini dolar olarak kabul etmiştir. Amerikan Doları ile Avustralya Doları arasındaki çapraz kur işlemlerinde USDAUD kodu kullanılır.

 

Sterlin/Avustralya Doları İşlemleri

 

Dünyanın en istikrarlı para birimlerinden biri olan İngiliz Sterlini, bir zamanlar Avustralya kıtasının yerli para birimiydi. Daha sonraki ayrılık ile beraber artık yabancı bir para birimi oldu. Avustralya’da halihazırda dolardan sonraki en çok işlem yapılan para birimi durumundadır. Döviz işlemlerimde GBPAUD koduyla işlemler yapılmaktadır.

 

Avustralya Doları’na Nasıl Yatırım Yapılır?

 

Avustralya Doları’na yatırım yapmak için pek çok yol bulunmaktadır. Bu yöntemlerin içinde fiziki olarak Avustralya dolarını döviz bürosundan alarak “yastık altı” olarak tabir edilen yöntemle evde saklamak bir yol olabilir. Ancak Avustralya Doları’nı fiziki olarak bulmak pek kolay olmayabilir.

 

Bunun dışında, çalıştığınız bankadan Avustralya Doları cinsinden bir döviz mevduat hesabı açabilirsiniz. Bu hesabın vadeli hesap olması durumunda minimum 32 gün olmak üzere cüzi bir faiz de alabilirsiniz.

 

Avustralya Doları’nda Nasıl İşlem Yapılır?

 

Avustralya dolarında işlem yapabilmek için öncelikle bir aracı kurumdan döviz hesabı açmalısınız. Açacağınız döviz hesabına uygun olarak size bazı sorular sorulacak ve risk ve getiri durumunuz analiz edilecektir. Bu analizler doğrultusunda risk iştahınız tespit edilecektir.

 

Tespit edilen risk iştahınız, sizin bireysel olarak ne kadar garantici olduğunuz veya risk alabildiğinizi ölçer. Bunun dışında, aylık net geliriniz ve bu gelirinizin ne kadarıyla işlem yapabildiğiniz, kişisel servetiniz ve bu servetinizin ne kadarlık bir kısmını riske attığınız gibi özel statüleriniz de bulunmaktadır. Bu özel statüye göre kendi finansal okur yazarlığınız doğrultusunda işlem yapmaya artık hazırsınız.

 

İşlem yapacağınız aracı kurumun hızlı emir iletim alt yapısı ve uzman kadrosu işlemlerinizin daha hızlı ve güvenli bir şekilde yapılabilmesi için yardımcı olacaklardır.

 

Avustralya Doları’nı İstediğim Zaman Satabilir miyim?

 

Avustralya Dolarını almak kadar satmak da elektronik ortamlarda oldukça kolaydır. Döviz işlemleri dünyada günlük 2 trilyon doları bulan bir işlem hacmine sahiptir. Bu sebeple emir iletmek, almak ve satmak için karşınızda gerçek bir alıcı bulamasınız bile işlemlerinizi güvenle yapabilmeniz mümkündür.

 

Döviz İşlemlerinden Sonra Parayı kendi Hesabıma Aktarabilir miyim?

 

Döviz işlemini yaptığınız aracı kurum, sizinle bir sözleşme imzalayacaktır. Yaptığınız işlemler sonucunda bakiyenizde kalan para miktarını, ilettiğiniz iban bilgileriyle çalıştığınız bankaya aracı kurumların belirtmiş olduğu işlem süresi içinde alabilirsiniz. Bu işlem süresi aracı kurumdan aracı kuruma göre değişmekle birlikte, genel itibariyle açık pozisyonlarınızı kapattığınız zaman en geç bir işlem günü içerisinde hesaplarınıza geçebilir.

 

Avustralya Doları ile Hangi Para Birimleri Arasında Trade Yapabilirim?

 

Avustralya Doları ile döviz piyasalarında işlem gören tüm para birimleri arasında trade yapabilirsiniz. Ancak trade yapacağınız diğer para biriminin de kodunu bilmenizde fayda vardır. Aynı zamanda hangi para biriminin önde yazıldığını da bilmesiniz. Örneğin, USDAUD, Amerikan Doları ile Avustralya Doları arasındaki exchange kodudur. Aynı zamanda AUDTRY de Avustralya Doları ile Türk Lirası arasındaki işlem kodudur. Birinde Amerikan Doları önce yazılırken bir diğerinde Avustralya Doları önce yazılmaktadır. https://integralyatirim.com.tr/makaleler/avustralya-dolari

 

Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.


Kaynak: Bülten

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BENZER HABERLER

X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English