Son Dakika Haberler

5 Adımda TYT Puan Hesaplama 2023

 

TYT puan hesaplama üniversiteye hazırlık aşamasındaki tüm gençleri yakından ilgilendiren bir durumdur. TYT net hesaplama ve TYT sıralama hesaplama en ilgi çeken konular arasında gösterilmektedir. Öğrencilerin geleceğini ilgilendiren zorlu sınav sürecinin hesaplama aşamaları nelerdir? Açıklayalım!

Öğrenciler sınavlara girerken, iyi bir puan alarak hayal ettikleri üniversiteye girmeyi düşünmektedir. Ancak geleceğe daha sağlam adımlar atabilmek ve gerçekçi tercihler yapabilmek için, TYT puan hesaplama işlemlerinin doğru bir şekilde yapılması gerekir. Böylelikle öğrenciler puanlarına en yakın üniversiteler hakkında net bilgiler edinebilirler.

TYT Puan Hesaplama Nasıl Yapılır?

TYT-AYT puan hesaplama 2023 sonuçları geçmiş yıllardaki puanlarla karşılaştırılabilir. Bu sayede tercih kontenjanlarının hangi puan aralıklarında olacağı hakkında az çok bilgi sahibi olma imkanı elde edilir. TYT puan hesaplama işlemleri ile öğrenciler artık tercih edecekleri bölüm ve üniversiteleri daha net bir şekilde görebilmektedir.

TYT-AYT sıralama hesaplama yöntemi ile öğrenciler,  daha önce yapmış oldukları denemeler üzerinden kaç puan aldıklarını hesaplama olanağına da sahip olabilir. Bu durumun en büyük avantajı ise sınava daha bilinçli bir şekilde hazırlanma imkânı elde edebilmelidir. Öğrenciler TYT puan hesaplama işlemleri ile geleceklerine dair tercih planlarını daha sağlam yapacaktır. İşte, yapılacak o işlemler;

1 - TYT Puan Hesaplama Doping Hafıza

Üniversiteye hazırlanan gençler;  TYT puan ve sıralama hesaplama işlemlerini Doping Hafıza üzerinden gerçekleştirebilmektedir. Oldukça basit ve pratik bir yöntemle hesaplamalar yapılabilmektedir. Puan hesaplama TYT sonuçları direk olarak öğrencilerin netlerini bulmaya yönelik olarak hazırlanmıştır. Peki, Doping Hafıza üzerinden TYT puan hesaplama nasıl yapılır?
  • Öncelikle diploma notunun seçilmesi gerekmektedir.
  • Daha sonra 40 soruluk Türkçe bölümünden ne kadar doğru ve yanlış yapıldığı belirlenmelidir.
  • Yine aynı şekilde 20 soruluk sosyal bilimlerden de yanlış ve doğru sayıları sisteme girilmelidir.
  • 40 soruyu kapsayan temel matematik testinden, doğru ve yanlış sayıları belirlenmelidir.
  • Son olarak 20 soruluk fen bilimlerinden de yanlış ve doğru sayıları girilerek hesapla denilmelidir.

2 - TYT Puan Hesaplama Raunt Üzerinden Yapmak

TYT ve AYT hesaplamaları manuel olarak hesap makinesi ile yapılmaktadır. Ancak daha net ve doğru bir şekilde TYT AYT puan sıralama hesaplama işlemleri, bu alanda oluşturulan sistemlerle yapılmalıdır. Raund üzerinden hem TYT hem AYT hemde YKS puan hesaplama işlemi; hızlı ve kolay bir şekilde gerçekleştirilmektedir.
  • TYT puan hesaplama işlemleri; Türkçe, sosyal bilimler, temel matematik ve fen bilimlerinden yapılan doğru ve yanlışların girilmesiyle yapılır. Ayrıca ortaöğretim başarı puanı da, diploma notu girilerek hesaplanmaktadır.
  • AYT puan hesaplama işlemi; Türk dili ve edebiyatı ve sosyal bilimler 1 testi sonuçları, sosyal bilimler 2 testi sonuçları, matematik testi ve fen bilimleri testi sonuçları girilerek yapılmaktadır.

3 - TYT Puan Hesaplama Puango

TYT AYT puan hesaplama Puango sistemi şık bir tasarıma sahiptir. Yapılabilecek işlemlerin tümü tek bir ekran üzerinden takip edilebilmektedir. Öğrencilere pratik bir uygulama sunan Puango üzerinden TYT hesaplamaları, şu şekilde yapılmaktadır;
  • Siteye girildiğinde ilk olarak diploma puanı ve geçen sene bir bölüme yerleştim sekmesi görülecektir. Bu alanlar doldurularak alt kısma geçilmelidir.
  • Daha sonra ilgili tabloda bulunan Türkçe, sosyal, matematik ve fen netlerinin düzgün bir şekilde hesaplanabilmesi için; doğru yanlış sayılarının eksiksiz girilmesi gerekir.
  • Sistem otomatik olarak güncel ham puanları ve yerleşecek yerleri belirleyecektir. Aynı zamanda öğrenciler geçmiş yıllara ait TYT sıralamalarını da aynı sistem üzerinden görecektir.

4 - TYT Puan Hesaplama Ertan Sinan Şahin

AYT, TYT YDT puan hesaplama işlemleri için tercih edilen bir diğer platform ise ertansinanşahin.com’dur. Basit bir arayüze sahiptir. Tek bir ekranda bulunan TYT, AYT ve YDT hesaplamaları kolay bir şekilde yapılabilmektedir.

TYT AYT puan hesaplama sıralama hakkında net sonuçlar için; hemen hemen her site aynı sistemi uygulamaktadır. Bu sitede ise işlemler, şu şekilde gerçekleşir;
  • Temel yeterlilik testinde yer alan doğru ve yanlış sayıları girilerek, her biri için ayrı ayrı net hesabı yapılmaktadır.
  • AYT testlerinde de aynı işlemler yapılmaktadır. Bu sayede her 3 kategoride de ne kadar net yapıldığı doğru bir şekilde belirlenebilmektedir.
  • YDT sonuçları ise oldukça basittir. Yabancı dil testinden yapılan doğru yanlışların girilmesi, net tutarını vermektedir.

5 - TYT Puan Hesaplama YÖK Sihirbazı

TYT puan hesaplama ÖSYM üzerinden de öğrenebilmektedir. Lise son sınıf ve üniversite adaylarının en güvenilir bir şekilde TYT ve AYT netlerine ulaşabilmeleri; net sihirbazı ile gerçekleşmektedir.

Bir önceki yılda YKS sınav sonuçlarına göre hem lisans hem de ön lisans programlarına yerleşen öğrencilerin; TYT ve AYT testlerinde yaptıkları taban puanları bu sistemde yer almaktadır. 

YÖK tarafından geliştirilen net sihirbazının en önemli özelliklerinden bir tanesi tamamen gerçek verilere dayanmasıdır. Bir önceki yıllara göre yerleşen son kişinin TYT AYT net sayıları sistemden alınarak aktarılmaktadır. Bu sistem tamamen tahmini değil gerçek değerleri içermektedir.

Manuel TYT Puan Hesaplama İşlemleri İçin Ofis Ostim!

Manuel olarak YKS puan hesaplamaları yapılırken, doğru ve yanlış sayıları belirlenmelidir. Sınav sisteminde 4 yanlış 1 doğruyu götürmektedir. Bu doğrultuda yanlış sayılarının 1/4'ü çıkarılarak, net sonuçlar elde edilmelidir. Yine TYT puan hesaplama işlemlerinde OBP’nin de toplam puana etkisi vardır.

Ortaöğretim başarı puanı 100 üzerinden hesaplanarak diplomalarla birlikte verilir. Bu puan en az 50 en çok 500’dür. Ortalaması 50’nin altında olan öğrencilerin OBP puanı 250 olarak sisteme alınır. TYT puanı hesaplama işleminde, sınavda çıkan derslerin katsayıları hesaplanmalıdır. Bu katsayılar matematik ve Türkçe 1,32, sosyal bilimler ve fen bilimleri 1,36 ile işleme alınır.
Manuel TYT puan hesaplama işlemleri için sitede birbirinden kaliteli hesap makineleri satışa sunulur. Tüm hesap makinesi fiyatları için site ziyaret edilmelidir.
 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BENZER HABERLER

X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English