Son Dakika Haberler

Aralık ayı içinde KDV dahil 118,80 TL olarak açıklandı. Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren ve yıl boyunca geçerli olacak 2023 günlük yemek ücreti ile ilgili bilmeniz gerekenleri derledik.

2023 Günlük Yemek Bedeli Ne Kadar?
İşverenler ve çalışanları yakından ilgilendiren 2023 yemek ücreti, önceki yıllarda da olduğu gibi Aralık ayının sonunda açıkladı. 110 TL olarak açıklanan 2023 günlük yemek bedeli istisnası, %8 KDV ile 118,80 TL olarak yemek kartlarına yüklenebilecek ve bir değişiklik yapılmazsa yıl boyunca geçerli olacak. 

Yemek Kartı ile Yüzde 100’e Varan Vergi Tasarrufu Sağlayın

2022 yılında Ocak ayından Temmuz ayına kadar KDV dahil 36,72 TL olarak belirlenen yemek bedeli, Temmuz ayından 2022 Aralık sonuna kadar KDV dahil 55,08 TL olarak uygulandı. Çalışanlarına günlük yemek bedeli veren işletmeler, Gelir Vergisi Kanunu’na göre bu ücreti yemek kartı ile ödedikleri zaman SGK işveren hissesi, SGK işçi pirimi, gelir vergisi ve damga vergisi gibi vergilerden muaf olmuş oluyor. Ayrıca ödedikleri KDV için KDV iadesinden de yararlanabiliyor. Yani %100 vergi avantajından faydalanıyorlar. 2023 günlük yemek ücreti ise 30.12.22 tarihinde ilk olarak Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati tarafından Twitter'da 110 TL olarak duyuruldu. Aynı gün Resmi Gazete'de de yayınlandı ve 1 Ocak 2023 itibarıyla yürürlüğe girdi. 
MultiNet yemek kartı ile işverenler, çalışanları için 118,80 TL'ye kadar vergi muafiyetiyle ödeme yapabiliyor.  

Yemek Ücreti Vermek Zorunlu Mudur?

İşverenlerin, çalışanlarına yemek ücreti verme zorunluluğu bulunmamaktadır. Türkiye’de çalışan ve işveren haklarını belirleyen kanun olarak tanımlanan 4857 Sayılı İş Kanunu’na göre, işverenlerin çalışanları için yemek ücreti verme zorunluluğu yoktur. Ancak, işveren ile çalışan arasında yapılan iş sözleşmesinde yemek ücreti yazdığı takdirde, işveren yemek ücretini vermek ile yükümlüdür.

Yemek Ücreti Avantajları Nelerdir ?

Yemek ücreti vermenin işverenler için birçok avantajı bulunmaktadır. Yemek ücreti alan çalışanların motivasyonu daha yüksek olmakta ve memnuniyeti artmaktadır. Çalışanlar yemek için kendi bütçelerinden ekstra bir harcama yapmadıkları için, masraf kalemleri azalmış olacaktır. Çalışanların artan motivasyonları, işe olan verimliliklerini daha fazla artırır ve işletmenin performansı da artmış olur. İşletmelerin yemek ücreti vermesi, artık iş arayanlar için önemli tercih sebebi arasında yer almaktadır. Yemek ücreti veren işletmeler hem kendi insan kaynağını korumuş hem de yeni insan kaynaklarının kendilerini daha fazla tercih etmelerine olanak sağlamış olur.

Yemek Ücretini MultiNet İle Verin, Rahat Edin!

Çalışanlarına yemek ücretini nakit vermek yerine, yemek kartı ile veren işletmeler daha avantajlı konumda bulunuyor. Türkiye’nin lider yemek kartı firmalarından MultiNet kullanmayı tercih eden işverenler, çalışanları için verecekleri yemek ücretinde yüzde 100’e varan vergi avantajı elde ediyor. Üstelik ister 1 isterseniz 1000 çalışanınız olsun, MultiNet yemek kartını tercih edebiliyorsunuz. 
İşletmeler, MultiNet Yemek Kartı tercih ettikleri takdirde, bakiyelerini online olarak kolayca yükleme avantajına sahipler. İşletmelerin muhasebeleştirme işlemleri daha kolay hale geleceği için operasyonel yükleri hafiflemiş olacaktır. İşletmeler yemek tercihlerini yemek kartından yana kullandığı için mutfak ve yemekhane gibi gıda depoları ve diğer operasyon kalemleri ile vakit ve enerji kaybetmek durumunda kalmayacak.

Hem ofis içinde çalışan hem de ofis dışına ve il dışına çıkmak zorunda kalan çalışanlar MultiNet Yemek Kartları sayesinde, Türkiye’nin hemen her köşesindeki MultiNet noktasında yemeğini yiyebilir, ödemesini yemek kartı ile gerçekleştirebilir.
 


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BENZER HABERLER

X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English