Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Web Tasarım Ajansı Seçerken Dikkat Edilmesi Gereken 10 Detay

Web Tasarım Ajansı Seçerken Dikkat Edilmesi Gereken 10 Detay
Kurumsal web tasarım projelerinde web tasarım projesini hayata geçirecek olan ajansların seçimi son derece önemlidir. Web tasarım ajansı seçerken dikkat edilmesi gerekenlere bu içerikte dikkat çekiyoruz…
İyi bir web sitesine sahip olmak için pek çok kriteri göz önünde bulundurmak gerekir. Doğru bütçe, doğru web tasarım ajansı ve detaylı brief ile hayalinizdeki web sitesine sahip olabilirsiniz. Web tasarım konusunda hizmet veren web tasarım ajanslarını seçerken nelere dikkat etmeniz gerektiğini birkaç başlıkta inceleyelim…

Web Tasarım Ajansı Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

İnternetin gelişmesi ile hayatımıza giren web tasarımı sektörü gün geçtikçe büyümeye devam ediyor. Kurumsal kimlik çalışmalarının önemli parçalarından biri olan web tasarım işini yapacak ajansları seçmek son derece önemli. Özellikle kurumsal web tasarım hizmeti almak üzere olan bir markanın bilmesi gerekenleri sizler için listeliyoruz…
Referanslar ve Portföy: Ajansın veya firmanın daha önce yaptığı çalışmaları inceleyin. Referanslar ve portföy, firmanın kalitesi ve tasarım tarzı hakkında size fikir verebilir.
 

Deneyim

Web tasarım hizmeti alacağınız ajansın en önemli özelliklerinden biri deneyimidir. Sektör ve firma deneyimi oldukça önemlidir. Kurumsal web tasarım konusunda deneyimi ile rakiplerinin önüne geçen Webintek gibi markalar, web sitenizi en iyi şekilde teslim etmek için sektör deneyimini kullanır. Bu sayede firmanızın web sitesi, olması gerektiği kadar iyi olur ve markanıza değer katar.

Uzmanlık Alanları

Web tasarım ajansının uzmanlık alanları da son derece önemlidir. Farklı ajanslar farklı alanlarda uzmanlaşmış olabilir. Dijital dünyada ihtiyaç duyabileceğiniz tüm alanlarda hizmet alabileceğiniz ajanslar vardır. Bu ajanslar belli başlı konuda uzmanlaşmıştır. Örneğin Webintek, kurumsal web tasarım ve SEO hizmeti konusunda sektörde 20 yılı aşan deneyime sahiptir.
Standart bir web tasarım ajansının vermesi gereken bazı hizmetler şu şekildedir:
  • Web Tasarım
  • Arayüz Tasarımı (UI-UX)
  • Web Yazılım
  • E-Ticaret
  • Mobil Uygulama Geliştirme
  • IT Hizmetleri
  • Google Reklamları (ADS & Merchant)
  • Sosyal Medya Reklamları
  • SEO Hizmetleri
  • Kurumsal Kimlik Tasarımı
  • Logo Tasarımı
  • Fotoğraf Çekimi
  • Video Prodüksiyon
  • Banner Tasarımı
  • Katalog Tasarımı
  • Kurumsal E-Mail Altyapısı
  • Sunucu & Domain & Hosting
Bu ve benzeri hizmetler web tasarım ajansının vermesi gereken hizmetlerdir.

Müşteri Desteği ve İletişim

Alınacak web tasarım hizmeti, iş tesliminden önce olduğu kadar iş tesliminden sonra da takip edilmelidir. Web sitesi ile ilgili tüm güvenlik ve iyileştirme çalışmaları düzenli olarak yapılmalı, müşteri desteği verilmelidir. Tercih edilecek web tasarım ajansının da müşteri desteği ve iletişim süreçleri oldukça önemlidir. Hızlı çözüm üreten web tasarım ajanslarına öncelik verilmelidir.web tasarım

SEO Hizmetleri

Teslim edilen web sitesi tasarımının SEO uyumluluğu son derece önemlidir. Arama motorlarında ön sıralarda yer almak isteyen her markanın web sitesi, ileri seviye SEO iyileştirmesine ihtiyaç duyar. SEO her site için gerekli olsa da rekabetin yüksek olduğu sektörlerde daha zor ve uzun vadeli yapılır. Web tasarım hizmeti alınacak ajansın SEO hizmeti konusunda da uzmanlaşmış olması gerekir. Webintek, SEO uzmanı ekibi ile markanızın Google ve Bing gibi arama motorlarındaki performansını en iyi seviyeye taşır.

Mobil Uyum

Günümüzde akıllı telefonlar oldukça gelişti ve artık bilgisayarların yerini alma noktasına geldi. Bu sebeple, web siteleri mobil uyumlu (Responsive) olmak zorunda. Hizmet alınacak web tasarım ajansının Responsive (duyarlı - mobil uyumlu) web sitesi tasarımı yapıyor olduğundan emin olmak gerekir. Hedef kitlenizin önemli bir kısmı web sitenizi mobil cihazlardan ziyaret edecektir.

Fiyatlandırma

Her hizmette olduğu gibi web tasarım hizmetlerinde de fiyat son derece önemli bir husustur. Web tasarım ajansı ile anlaşmadan önce fiyatlarla ilgili net bilgi almak gerekir. Gerekli web sitesi tasarımının maliyetleri doğru şekilde belirlenip doğru fiyat iletilmelidir. Web tasarım ajansları genellikle farklı fiyatlar verebilir. Bunun en önemli nedenlerinden biri web tasarım ajanslarının farklı fiyat politikası ve uzmanlığa sahip olmasıdır. Hazır web sitesi satan ajanslar ile Webintek gibi özgün tasarım yapan web tasarım ajansları farklı profesyonellikte hizmet vermektedir.

Güvenilirlik ve İtibar

Yine pek çok sektörde olduğu gibi web tasarım ve dijital medya sektöründe de güvenilirlik ve itibar son derece önemlidir. Markanızın dijital ayak izini oluşturacak web tasarım ajanslarının güvenilir olması, firmanızın ve markanızın en doğru şekilde temsil edilmesine ve daha iyi noktalara gelmesine yardımcı olur. Webintek güvenilir web tasarım ajansları yüzlerce projeyi sorunsuz teslim etmiş olacaktır. Bu güvenilirlik ve deneyim de markanıza pozitif etki edecek ve web tasarım hizmetinden en iyi verimi almanızı sağlayacaktır. İşini iyi yapan web tasarım ajanslarının itibarları da bu doğrultuda rakiplerinin çok önünde olacaktır.

Referanslar - Portföy

Bir firma hakkında ön bilgi almanın en iyi yollarından biri o firmanın referanslarına ve portföyüne bakmaktır. Web tasarım ajansı seçerken mutlaka ajansın referansları incelenmelidir. Özellikle hizmet verdiğiniz sektörde referansı bol olan web tasarım ajansları ile daha iyi anlaşabilir, web tasarım hizmetini daha kısa sürede teslim alabilirsiniz.
Web tasarım ajansının daha önce yapmış olduğu işlerin yer aldığı portföyü incelemek gerekir. Referanslar ve portföy, web tasarım ajansı hakkında oldukça önemli ipuçları verir.

Sözleşme ve Garanti

Söz uçar yazı kalır. Web tasarım hizmeti almadan önce mutlaka sözleşme yapılması gerekir. Markanın ihtiyaçlarının tam olarak belirlenmesi, hizmet kapsamının netleştirilmesi, ücret ve süre gibi detaylar için her iki tarafın sözleşme ile mutabık kalması son derece önemlidir. Web tasarım ajansı, verdiği web tasarım hizmeti ve diğer hizmetler için garanti vermelidir.

Sonuç

Markanız ya da aklınızdaki bir proje için web tasarım hizmeti almak isteyebilirsiniz. Böyle durumlarda ilk olarak web tasarım ajansları aklınıza gelebilir. Web tasarım ajansları arasında tercih yaparken dikkat etmeniz gereken bazı bilgilere yer verdik.
 

Kaynak: Bülten

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English