Son Dakika Haberler

EN İYİ YKS PUAN HESAPLAMA ROBOTU
Her yıl yüz binlerce aday üniversite hayali ile YKS' ye hazırlanıyor. Bazı adayların hedefleri çok yüksek olup ülkede belli bir dereceye girmek için uğraşırken bazı adaylar ise daha mütevazı hedeflerle sınava hazırlanıyorlar. Sonrasındaki aylarda açıklanan sıralama ve puana göre tercih dönemine giriyorlar. Tercih dönemi gelmeden hatta ve hatta sınava girmeden hazırlanma sürecinizdeki çözdüğünüz denemelerin sonuçlarıyla geçmiş yıllardaki sıralama ve puanlamanızı öğrenmek artık çok kolay. Milet Akademi'nin geliştirmiş olduğu YKS Puan Hesaplama robotu ile ister sınavdan sonraki puanınızı isterseniz hazırlık döneminde çözmüş olduğunuz denemelerin sonuçları ile ortalama başarınızı kontrol edebilirsiniz. Ayrıca hazırlık döneminde YKS puan hesaplama robotunu kullanmak sizin nasıl bir hazırlık içinde olduğunuzu da gösterecektir. Buradaki veriler sonucunda çalışmalarınızı düzenleyerek hedefinize çok rahat bir şekilde ulaşabilirsiniz.

YKS PUAN HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

Bilindiği üzere YKS iki oturumdan oluşmaktadır. Bu oturumlarda yaptığınız netler dikkate alınır. TYT' deki netlerin %40'ı, AYT'deki netlerin %60'ı alınarak ham puan hesaplaması yapılıyor. Sonrasında bu ham puana sizin OBP'nizin getirdiği puan da eklenerek sizin yerleştirme puanınız ortaya çıkar ve bu puana göre tercih yapılır.

OBP NASIL HESAPLANIR?

Lisede aldığınız notlar 100 üzerinden değerlendirilerek sonrasında bir ortalama çıkmaktadır. OBP hesaplanırken 500 üzerinden hesaplanır. 0,12 katsayısı ile çarpılarak ham puanın üstüne eklenir.

HAM PUAN NASIL HESAPLANIR?

YKS'nin tüm oturumlarındaki testlerde yapmış olduğunuz doğrulardan 4 yanlış için 1 doğru çıkarılarak ham puan hesaplanır.

YKS PUAN HESAPLAMA ROBOTU NASIL KULLANILIR?

https://miletakademi.net/yks-puan-hesaplama linkine tıklayarak Milet Akademi’nin geliştirmiş olduğu YKS puan hesaplama robotuna ulaşabilirsiniz. Bu robot sizin için tüm durumlar düşünülerek geliştirildi. Eğer ilk denemenizde bir üniversiteye yerleştiniz fakat daha sonra orada okumak istemediyseniz en yukarıdaki diploma notu kısmındaki butonunu uygun duruma getirmeniz gerekmektedir. Daha sonra lise sonundaki OBP'nizi girmelisiniz. Sonrasında denemelerinizi veya sınav sonrasında açıklanan cevaplarla (hatırladığınız kadarıyla) YKS puan hesaplaması yapmak istediniz. Her dersin yanında bulunan "doğru, yanlış" sütunlarına verileri girdikten sonra otomatik olarak o dersteki netiniz hemen yan tarafında hesaplanacaktır. TYT verilerinizi girdikten sonra ise diğer oturum olan AYT verileri için ilk olarak hemen üstte bulunan alanınızı seçmelisiniz sonrasında AYT verilerinizi girmelisiniz. Tüm verileri girdikten sonra sayfayı aşağı kaydırarak geçmiş yıllardaki YKS puan hesaplama işleminizi yapabilirsiniz.
YKS puan hesaplama ve YKS' ye dair her şey için Milet Akademi'nin sitesini ziyaret edebilirsiniz.
Milet Akademi :  https://miletakademi.net/

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English